Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Intrebari despre sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
TOP 10 temeri - Calatoria cu avionul a femeii insarcinate

TOP 10 TEMERI PENTRU UN ZBOR CU AVIONUL IN TIMPUL SARCINII

image

Atunci cand trebuie sa plecati intr-o calatorie cu avionul si sunteti insarcinata, va trec prin minte o multime de intrebari si apar nenumarate temeri vis-à-vis de zborul cu avionul.

In acest articol puteti gasi 10 dintre cele mai intalnite intrebari pe care si le pune orice femeie insarcinata inainte de a pleca intr-o calatorie cu avionul. Speram sa gasiti utile informatiile si sfaturile prezentate mai jos.

1. Radiatii cosmice

Expunerea la radiatii cosmice in timpul zborului este foarte mica si nu s-a demonstrat ca ar avea vreun efect asupra fatului. Pe de alta parte s-a observat ca fatul este destul de sensibil la astfel de elemente si de aceea este recomandat sa nu calatoriti foarte des cu avionul in timpul sarcinii. Specialistii nu recomanda mai mult de 200 de ore de zbor in total pe tot parcusul sarcinii.

2. Detectorul de metale.

Detectoarele de metale sunt total inofensive pentru bebelusul nenascut inca. Ele nu folosesc raze X si nu va expuneti radiatiilor.

3. Scaner-ul pentru bagaje.

Acesta foloseste tehnologia cu raze X pentru a scana bagajele, insa nu va expuneti radiatiilor daca stati in apropierea aparatului. Ar trebui sa puneti mana in interiorul aparatului pentru a va expune radiatiilor.

4. Presiunea din cabina.

Avioanele comerciale mentin de obicei un nivel standard al presiunii, nivel care este absolut sigur pentru orice femeie insarcinata care nu prezinta complicatii ale sarcinii. Discutati cu medicul dvs inainte de a porni intr-o calatorie cu avionul si intrebati-l daca considera ca va expuneti vreunui risc.

5. Tromboza.

Atat sarcina cat si zborul cu avionul pot creste riscul aparitiei trombozei. De aceea, este recomandat sa va miscati frecvent in timpul zborului si sa purtati sosete speciale. Discutati cu medicul dvs daca ati mai avut tromboza in trecut si vedeti daca va recomanda sau nu sa calatoriti cu avionul.

6. Greturile matinale.

Greturile matinale nu sunt periculoase nici pentru dvs si nici pentru copilul dvs, decat daca sunt foarte severe. Este posibil insa ca aceasta calatorie cu avionul sa contribuie si ea la starile de greata, adaugandu-le si pe cele datorate zborului. Incercati sa va rezervati un loc in mijlocul avionului, spre culoar, si sa va luati la dvs cateva fructe.

7. Travaliul.

Daca zburati cu avionul in timpul trimestrului al 3-lea de sarcina, exista posibilitatea sa vi se declanseze travaliul. De aceea, multe companii aeriene nu permit imbarcarea femeilor insarcinate in mai mult de 35 de saptamani, iar unele chiar incepand cu saptamana a 28-a de sarcina. Daca totusi sunteti in trimestrul al 3-lea de sarcina si este absolut necesar sa calatoriti cu avionul, asigurati-va ca aveti cu dvs toate informatiile medicale din timpul sarcinii de care ati putea avea nevoie, in cazul in care s-ar declansa travaliul.

8. Avortul spontan.

Daca optati sa calatoriti cu avionul in primul trimestru de sarcina, trebuie sa stiti ca va expuneti unui risc foarte ridicat de a suferi un avort spontan. Acest lucru se poate intampla datorita faptului ca primul trimestru de sarcina este cea mai delicata perioada a sarcinii si este oricum o perioada cu risc ridicat de avort spontan, indiferent daca zburati sau nu cu avionul. Este recomandat sa amanati calatoriile cu avionul pana in al 2-lea trimestru de sarcina.

9. Dificultati de respiratie.

Daca suferiti de diferite dificultati de respiratie in timpul sarcinii, cum ar fi astmul, sau de alte probleme, cum ar fi tensiune arteriala ridicata, nu este recomandat sa calatoriti cu avionul in timpul sarcinii. Consultati-va cu medicul dvs inainte de a decide sa plecati intr-o calatorie cu avionul !

10. Imbarcare - debarcare

Multe femei insarcinate se gandesc sa nu fie impinse in graba imbarcarii sau sa trebuiasca sa stea in picioare si sa astepte perioade mari de timp. Din pacate, nu va puteti astepta ca toata lumea sa fie politicoasa si sa se gandeasca si la cei din jur si va trebui sa luati initiativa. Asigurati-va ca este cineva care va poate ajuta cu bagajele (sot, prieten, insotitor de zbor). Asteptati intotdeauna inainte de imbarcare, lasati-I pe ceilalti sa se imbarce si sa debarce inaintea dvs. Astfel evitati sa fiti impinsa, imbrancita sau lovita. Daca nu exista acest risc, coborati odata cu ceilalti.