Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42

Dezvoltarea fetala intre saptamanile 1 si 3 de sarcinaSarcina pe saptamani

Saptamana a 2-a de sarcina: Ovulatia

image

Ciclul menstrual a continuat

Pe parcursul celei de-a 2-a saptamani a ciclului menstrual, uterul continua in faza proliferativa sa reinnoiasca endometrul.

Ca parte a ciclului ovarian, foliculul dominant continua sa se dezvolte in ovar. Spre sfarsitul acestei saptamani, de obicei intre a 10-a si a 14-a zi, apare ovulatia.

Asadar, aceasta este o saptamana importanta, este Saptamana Conceptiei!

Cand sunt cele mai mari sanse pentru conceptie?

Daca intentionati sa ramaneti insarcinata, cel mai potrivit moment pentru a face sex este in jurul perioadei de ovulatie.

Ovulatia inseamna eliberarea oului din ovar.

Unele semne care va arata ca sunteti la ovulatie includ:

  • Mucusul cervical devine mai subtire si mai elastic;
  • Temperatura bazala in repaus creste cu 0.2-0.3 grade. Cel mai bine puteti masura aceasta temperatura dimineata, la trezire, inainte de a va ridica din pat. Aceasta modificare de 0.2-o.3 grade poate fi observata daca va inregistrati temperatura bazala timp de cateva zile inainte de ovulatie; si
  • Exista o crestere a hormonului luteinizant (LH), care apare cu 24 de ore inainte de ovulatie. Aceasta crestere poate fi detectata cu ajutorul unui kit de testare pentru acasa.
Cel mai probabil este sa ramaneti insarcinata in 24 de ore de cand ati observat modificari ale mucusului cervical si cresteri ale temperaturii bazale.

O sperma normala este capabila de fertilizare pana la 72 ore dupa ejaculare, iar ovocitull poate fi fertilizat cu 12 ore inainte si cu 24 ore dupa ovulatie.

Asta inseamna ca perioada maxim fertila este cuprinsa intre 3 zile inainte de ovulatie si 2 zile dupa ovulatie.

Presupunand ca ziua 1 este prima zi a menstruatiei, pentru majoritatea femeilor perioada de maxima fertilitate apare intre zilele 11 - 16 ale ciclului menstrual.

Generalitati

MAMA
Aceasta e perioada in care ovulatia este gata sa apara. Unele femei pot chiar sa simta momentul ovulatiei, printr-o durere laterala. De asemenea, temperatura bazala este diferita si apare si mucusul.

COPILUL
Inca putin !

TATA
Stiati ca daca purtati boxeri puteti sa imbunatatiti cantitatea de sperma? Purtand lenjerie clasica sau stransa, chair si pantaloni, puteti sa incalziti prea mult testiculele si acest lucru sa aiba un efect advers asupra spermei.

Discutati pe forum despre saptamana a 2-a de sarcina


<< Saptamana 1 de sarcina Saptamana a 3-a de sarcina >>

Atentie! Acest articol este pur informativ. Fiecare sarcina se dezvolta diferit. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, adresati-va medicului dvs ginecolog.