Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Ghid masaj bebelus

Masajul bebelusului

image

Exista produse bio speciale concepute pentru masajul bebelusului ce contin cele mai pure ingrediente organice : Ulei din nuca de cocos care hidrateaza pielea, amestecuri de uleiuri esentiale din fructe de ienupar, grapefruit, bergamota care detoxifica si invioreaza, etc. Cu toate ca pe multe dintre aceste produse scrie ca sunt testate, este bine sa evitati de exemplu uleiurile care contin extrase din alune (puternic alergene) sau cele care au arome prea puternice.

Instructiuni

In cazul in care folositi pentru prima data o marca de ulei, puneti o picatura mica pe incheietura dumneavoastra si pe incheietura copilului cu 24 de ore inainte de masaj pentru a vedea daca nu apar iritatii ale pielii sau alte reactii adverse.

Mai jos aveti cateva instructiuni pentru masajul bebelusului.

Cand nu ar trebui sa facem masaj?

Masajul este foarte sigur, dar sunt momente cand este incomod pentru bebelusul tau sa primeasca un masaj:

  • In mod ideal, masajul trebuie facut intre mese, atunci cand copilul tau nu este nici prea satul, nici flamand. Cu toate acestea, copilul poate nevoie de un pic de lapte in timpul masaj, ceea ce este in regula.
  • Niciodata nu faceti masaj impotriva vointei copilului. Daca bebelusul incepe sa planga, opri masajul, ridicati-l si mangaiati-l, iar atunci cand bebelusul este relaxat si fericit din nou, continua masajul, sau asteptati pana a doua zi.
Daca bebelusul tau are febra sau nu se simte bine:

Nu masati direct pe pielea care a rani, taieturi, arsuri, inflamatie sau eruptii cutanate infectioase. Daca nu sunteti siguri, consultati medicul de familie.

Inainte de a incepe asigurati-va ca

  • Camera este incalzita.
  • Iluminatul nu este foarte puternic.
  • Ai pregatit o suprafata confortabila, cum ar fi o patura impaturita acoperita de un prosop (a se pastra un alt prosop special pentru masaj) pentru a aseza bebelusul pe el.
  • Ati minimizat potentialele intreruperi (de exemplu, telefonul).
  • Mainile tale sunt calde si curate, fara bijuterii si unghii care pot zgaria.
  • Tu stai confortabil.
  • Uleiul este la indemana - se poate turna intr-un bol.
  • Esti relaxat? Scutura mainile pentru a elibera tensiune din brate si palme si ia 3 respiratii adanci, eliberandu-te de tensiune cu fiecare expiratie.
image

Masajul picioarelor

Incalziti niste ulei intre palme si lasati copilul sa stie ca este timpul pentru masaj de aratandu-i mainile si spund sau cantand "A venit vremea masajului!". Daca incepeti intotdeauna acest fel, bebelusul tau va recunoaste in curand acesta activitate si va fi capabil sa va instiinteze daca are starea de spirit pentru masaj sau nu.

Luati un picior si scuturati-l usor.

Cu o mana tineti de glezna, in timp ce cu cealalta mana alunecati in sus pe fata piciorului si coborati in jos partea din spate a piciorului.

Repetati cu celalalt picior

Tineti ambele glezne si trimiteti o scuturare blanda prin corp - face sa fie distractiv!

Continuati sa luati ulei dupa necesitati.

Talpile

Prin masajul talpilor, relaxam intregul corp. Acesta este un masaj pe care-l puteti efectua aproape oriunde, fara a fi nevoie sa dezbracati bebelusul, pentru a-l relaxa si calma.

Utilizand degetul mare, masati talpa piciorului, de la calcai spre degete. Masati ferm pentru a nu gadila.

Jucati-va si trageti de fiecare deget de la picior, usor intre aratator si degetul mare. Jucati "Acest purcelus mic".

Masaj partea de sus a talpii in jurul gleznei cu degetele.

Repetati cu celalalt picior

Burtica

Acesta este centrul emotional al organismului nostru. Daca te atingi burtica copilul tau, aceasta se va simti moale atunci cand acestea este relaxat si fericit, si tare atunci cand nu este relaxat.

Daca bebelusul tau are tocmai a fost hranit, ar fi mai bine sa lasati masaj pentru alta data.

Utilizati greutatea RELAXATA a manii pentru a mangaia burtica in cercuri mari in sensul acelor de ceasornic. Incepeti foarte usor, si creste treptat presiunea pe masura ce burtica bebelusului se relaxeaza.

Tineti copilul de glezne sau de partea de jos a picioarelor, si usor flexati picioarele, astfel incat genunchii sa se apropie de piept. Acest lucru poate produce vanturi. Fiti foarte sensibil la copilul, si incercati sa-i raspundeti. De asemenea, e bine sa aveti la indemana un scutec!

image

Umerii pieptul si bratele

Folosind ambele maini, incepeti din mijlocul pieptului si alunecati afara si peste umeri si reveniti cu o miscare circulara la piept.

Acum alunecati peste umeri si in jos pe ambele brate. Puteti juca "Acest micut porcusor" cu degetele de la maini.

Deschideti si apoi incrucisati-le bratele pe piept - acest lucru va relaxa umeri (nu-i fortati) si poate fi distractiv.

Nu uitati sa pastrati tot timpul contactul vizual.

Acum intoarceti copilul usor pe burta.

Spatele

Atunci cand un copil sta pe burta, aceasta isi intinde usor abdomenul, astfel incat sa poata elibera gazele prin vanturi si pentru a-si alina durerea provocata de colici. De asemenea va incepe sa-si incordeze muschii spatelui si ai gatului.

Luati ceva mai mult ulei in mana si masati usor spatele, mana peste mana. NU EXERCITATI NICI O PRESIUNE ASUPRA COLOANEI VERTEBRALE. Puteti continuati in jos spre picioare, daca doriti.

Folositi o miscare circulara cu varful degetelor peste tot pe spate si fese.

Imbracati bebelusul incet. Dupa masaj pot fi gata pentru mancare sau somn.

Exemple

Mai jos aveti un filmulet despre cum sa faceti corect masajul bebelusului. Chiar daca este in engleza, si chiar daca face reclama la anumite uleiuri de masaj, tehnicile de masaj sunt corect exemplificate, si este instructiv de urmarit.