Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Branza calcica si branza de vaci

Branza calcica

image

Ingrediente:

  • Lapte praf 75 g
  • Calciu lactic - 4-5 pastile

Mod de preparare:

In 0,5 l lapte fierbinte (obtinut prin dizolvarea a 75 g praf de lapte in apa), se pun pastilele de calciu lactic. Din acest moment se lasa sa fiarba cu mare atentie numai un minut. Se raceste timp de 30 minute si apoi se strecoara brinza obtinuta prin tifon, pentru a o separa de zer.


Branza de vaci

Ingrediente:

  • Lapte - 1 litru
  • Iaurt - 125 g

Mod de preparare:

Branzica de vaci se prepara dintr-un litru de lapte pe care-l fierbeti. Dupa ce a fiert, dati focul mic, mic si puneti un borcanel de iaurt 125g.

Amestecati din cand in cand sa nu se prinda. Veti observa ca incet, incet incepe sa se separe branzica de zer. Daca dupa 10-15 minute vedeti ca nu se separa, puneti cateva picaturi de zeama de lamaie si sigur se va face branzica.

Cand este gata o strecurati prin tifon sau o strecuratoare fina, dar nu chiar tot zerul. O puneti apoi in ceva cu capac si o bagati la frigider.

O puteti pastra maxim 3 zile.

Branza de vaci dulce

Aceasta se face cu lapte de vaca destul de gras, lasat o zi sau doua sa se prinda. Dupa ce aveti laptele prins, puneti la fiert aceeasi cantitate de lapte dulce, iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugati laptele prins.

Lasati sa fiarba cateva minute (2-3min), dupa care intr-un tifon scurgeti compozitia.