Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Sfaturi pentru tetine si biberoane

Cum alegeti tetinele si biberoanele

image

Daca dintr-un motiv sau altul s-a renuntat la alaptare, in functie de varsta bebelusului trebuie sa va decideti ce biberoane si ce tetine alegeti. De asemenea, trebuie sa va ganditi si la echipament sau metode de sterilizare a biberoanelor si tetinelor, perii pentru curatare, etc.

image Pe piata exista o multime de branduri de biberoane si tetine, unele din sticla, altele din plastic, altele anatomice, cu gat ingust sau cu gat larg, tetine din silicon sau din cauciuc, biberoane de diferite gradatii, cu sau fara manere, etc, etc. image

Deci, din intreaga multitudine de sortimente disponibile, cum reusiti sa alegeti cea mai buna optiune pentru copilul dvs? Va lasati ghidati de reclamele pe care le vedeti la TV, le luati pe cele mai scumpe, pe cele mai frumoase, pe cele recomandate de prieteni / cunoscuti cu copii mici?

Oricare ar fi metoda dupa care va ghidati atunci cand faceti alegerea, nu uitati ca scopul principal al biberonului si al tetinelor trebuie sa fie hranirea bebelusului.

Daca aveti un copil care sufera de colici, trebuie sa stiti ca exista niste biberoane speciale, care permit iesirea unui anumit debit de lapte si care se presupune ca ar reduce colicile.

image Tetinele pot fi facute din cauciuc sau silicon. Cele din cauciuc se aseamana mai mult cu mamelonul mamei, insa se deterioreaza mai repede la sterilizare. Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont cand cumparati tetine este sa le cumparati pentru varsta adecvata, pentru ca o tetina pentru nou nascuti este mult mai mica decat o tetina pentru un bebelus de 6 luni sau mai mare.

Dupa ce va uitati la varsta pentru care sunt recomandate, trebuie sa va decideti daca sa luati o tetina din cauciuc sau una din silicon si daca luati o tetina speciala, care este facuta astfel incat sa previna inghitirea de aer in timpul mesei. Daca bebelusul este mai mare, poate sa manance cu biberonul si cereale, si atunci trebuie sa va orientati catre o tetina speciala pentru cereale.

In ceea ce priveste biberoanele, nu este nevoie sa cumparati mai mult de 1-2 biberoane, cu o capacitate de asemenea in functie de varsta bebelusului, pentru ca nou nascutii nu mananca mai mult de 30-60ml de lapte la o masa, in timp ce bebelusii mai mari mananca si 90-120-150ml la o masa.

Alegeti fie biberoane cu gatul larg, fie cu gatul ingust, dar nu le mixati. Cand bebelusul este mai mare, puteti sa optati si pentru biberoane cu maner.

Inlocuiti periodic tetinele pentru ca acestea se deterioreaza la sterilizare.