Crampe musculare in timpul sarcinii

Crampe musculare la picioare in timpul sarcinii

image

Ce cauzeaza crampele musculare in timpul sarcinii ? Pot fi prevenite aceste crampe?

Crampele musculare la picioare sunt contracturi musculare involuntare dureroase care afecteaza de obicei piciorul sau laba piciorului. Ele sunt des intalnite in timpul sarcinii si sunt ceva obisnuit, aparand mai ales in timpul noptii, in al doilea si al treilea trimestru de sarcina.

Cauza exacta a acestor crampe musculare nu este cunoscuta, insa cercetarile indica o conexiune intre aceste crampe musculare de la nivelul picioarelor si acumularea de acid lactic si piruvic care apare ca urmare a fluxului sanguin de la nivelul picioarelor.

Pentru a preveni aceste crampe musculare de la nivelul picioarelor:

  • imageIntindeti muschii gambei. Daca faceti aceste intindeti inainte de a merge la culcare puteti sa preveniti aparitia crampelor musculare. Stati la distanta de un brat de perete, puneti-va mainile pe peretele din fata dvs si mutati-va piciorul drept in spatele celui stang. Indoiti usor piciorul stang in fata, mentinand genunchiul drept in pozitie dreapta si cu calcaiul pe podea. Mentineti aceasta pozitie timp de 30 de secunde, tinandu-va in acelasi timp spatele drept si soldurile inainte. Nu rotiti piciorul inauntru sau in afara. Schimbati piciorul si repetati miscarea.
  • Fiti activa! Activitatile fizice regulate va pot ajuta in prevenirea crampelor musculare de la nivelul picioarelor. Consultati-va cu medicul dvs ginecolog inainte de a va apuca de orice fel de exercitii.
  • Luati un supliment cu magneziu. Unele studii sustin ca daca luati un supliment cu magneziu inainte de culcare puteti preveni aparitia crampelor musculare la nivelul picioarelor in timpul sarcinii. Discutati cu medicul dvs ginecolog pentru a vedea daca si ce va recomanda ca si supliment. Puteti de asemenea sa incercati sa consumati alimente mai bogate in magneziu, cum ar fi cereale integrale, fasole, fructe uscate, nuci si seminte.
  • Hidratati-va. Daca urina dvs este de culoare galben inchis, atunci inseamna ca nu beti suficienta apa.
  • Alegeti o incaltaminte adecvata. Alegeti pantofi comfortabili. Daca aveti o crampa musculara, intindeti muschii gambei pe partea afectata.
  • Faceti o baie sau un dus caldut inainte de culcare.