Alimentatie bebelus 5 luni

Alimentatia bebelusului la 5 luni

image

Un bebelus in varsta de 5 luni are nevoie de circa 350 - 1000 ml lapte formula sau lapte matern pe zi.

Este destul de dificil sa stiti daca bebelusul mananca suficient, mai ales daca alaptati si nu puteti sa masurati exact ceea ce mananca.

Un orar de masa ar putea sa va ajute sa va asigurati ca bebelusul primeste cantitatea necesara de lapte.

Cum insa fiecare bebelus este diferit, va trebui sa va adaptati necesitatilor bebelusului dvs.

Alaptarea

  • Pasul 1. Alaptati bebelusul cand se trezeste dimineata incepand doar cu un san.
  • Pasul 2.Oferiti-i si celalalt san cand a terminat de mancat de la primul san. La varsta de 5 luni bebelusul suge cam 5-10 min la fiecare san.
  • Pasul 3.Alaptati bebelusul de fiecare data cand ii este foame in cursul zilei. Laptele matern se digera mai rapid decat laptele formula si acest lucru face ca bebelusului sa ii fie foame cam la fiecare 2-3 ore.
  • Pasul 4.Daca medicul pediatru va recomanda, puteti sa ii dati si cereale de orez o data sau de 2 ori / zi. Acestea se pot amesteca in proportie de 1 lingurita de cereale cu 4-5 lingurite de lapte matern, iar ulterior se mai poate ingrosa consistenta. Nu incepeti insa diversificarea alimentatiei daca medicul dvs pediatru nu va recomanda acest lucru !

Hranirea cu biberonul

  • Pasul 1. Dimineata cand se trezeste dati-i bebelusului un biberon de lapte de 120-180 ml.
  • Pasul 2.Hraniti bebelusul de fiecare data cand ii este foame in timpul zilei. Ca sa stiti cand i se face foame, trebuie sa fiti atent la semnalele pe care vi le trimite, cum ar fi suptul degetelelor, plansul sau scoaterea limbutei ca si cum ar cauta de mancare.
  • Pasul 3.Dati-i sa manance circa 350 - 1000 ml lapte / zi. La aceasta varsta ar trebui sa manance cam la 4-6 ore.
  • Pasul 4.Daca medicul pediatru recomanda inceperea diversificarii puteti sa ii dati o data sau de 2 ori / zi cate 1 lingurita de cereale de orez, amestecata in lapte.

Daca bebelusul pare satisfacut dupa fiecare masa, uda intre 4-6 scutece pe zi si are scaune regulate si ia in greutate, atunci mai mult ca sigur ca este hranit corespunzator.

Daca bebelusul nu poate sta singur in fundulet sau nu isi poate sustine capul sau nu stie sa inghita mancarea, nu trebuie sa incepeti diversificarea alimentatiei.