Alimentatie bebelus 4 luni

Alimentatia bebelusului in luna a 4-a

Unii medici pediatri nu recomanda inceperea diversificarii alimentatiei pana la varsta de 6 luni. In functie insa de specificul fiecarui bebelus, de cat de bine ia in greutate, medicul va poate recomanda sa incepeti sa ii diversificati alimentatia. O conditie esentiala insa pentru a incepe diversificarea este ca bebelusul sa isi poata sustine singur capul si sa poata sa stea in fundulet sprijinit.

image Fiecare medic pediatru va stabili o schema de diversificare in functie de necesitatile si nivelul de dezvoltare al bebelusului. Unii pot recomanda inceperea diversificarii prin introducerea unor cereale cu supliment de fier, mixate in lapte (cel matern sau cel formula), de o consistenta destul de slaba la inceput, pana ce bebelusul se obisnuieste cu ele.

Puteti sa incercati sa ii dati cerealele cu lingurita si sa vedeti cum reactioneaza. Multi bebelusi vor impinge mancarea afara cu limbuta, in loc sa o inghita, pentru ca nu stiu inca sa manance cu lingurita. In cazul acesta, puteti sa mai amanati diversificarea cu 1-2 saptamani.

ATENTIE !
In niciun caz nu incepeti diversificarea pana ce nu aveti acordul medicului pediatru. Nu exista o regula general valabila, fiecare bebelus are ritmul lui, poate avea sau nu o intoleranta la un anumit aliment, iar stomacelul lui nu este pregatit pentru o abundenta de mancare solida si diversificata. Incepeti diversificarea numai la recomandarea medicului pediatru si urmati intocmai schema de diversificare intocmita de acesta pentru bebelusul dvs.