Alimentatie nou nascut luna 1

Alimentatia bebelusului in prima luna de viata

De obicei nou nascutii mananca foarte des, cam la un interval de 3-4 ore, iar uneori chiar si mai des, la 1-2 ore. Indiferent ca este alaptat sau hranit cu biberonul, nou nascutul isi va petrece mare parte din timp hranindu-se.

Bebelusii hraniti cu biberonul pot manca de 6 pana la 8 ori pe zi. Unii nou nascuti parca stiu din start ce au de facut si cum trebuie sa suga, altii par cam stangaci si nu reusesc din prima.

Unii medici recomanda alimentarea nou nascutului dupa un program strict, la fiecare 3 ore, altii recomanda alimentarea la cerere. Indiferent pentru ce metoda optati, trebuie sa aveti grija ca nou nascutul sa ia in greutate.

Trebuie sa urmariti cat ia in greutate in fiecare saptamana si de asemenea sa va asigurati ca urineaza des (cam de 6-10 ori / zi) si are zilnic circa 3-4 scaune, acesta fiind de asemenea un indiciu cum ca este alimentat suficient.

In jurul varstei de 1 luna, nou nascutul isi formeaza in principiu un tipar de hranire / somn / baie, etc. Este posibil sa observati perioade in care nu ia foarte mult in greutate, dar e aproape de medie, si perioade in care depaseste media de luat in greutate. Este ceva normal si nu trebuie sa va ingrijorati.

Daca observati insa ca in mod constant nou nascutul pare ca mananca si nu se satura, sau nu ia in greutate in mod constant asa cum ar trebui, atunci trebuie sa discutati imediat cu medicul dvs pediatru si sa vedeti ce va sfatuieste.