Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Reţeaua de voluntari Focus

Copii Disparuti şi Exploataţi Sexual - Focus

image

Ce inseamna Focus

Dispariţia sau exploatarea sexuală a copiilor este un subiect care preocupă întreaga lume. Centrul Român pentru Copii Disparuti şi Exploataţi Sexual - Focus este singurul ONG din România care se implică în cazurile de copii dispăruţi, în urma protocolului de colaborare încheiat cu Poliţia Română. Rolul lui este să fie o punte de legătura între societatea civilă şi autorităţi şi să furnizeze sprijin copiilor care sunt victime ale dispariţiilor sau exploatării sexuale şi părinţilor lor. Focus s-a constituit ianuarie 2007 ca persoană juridica română de drept privat, non-guvernamentală, non-profit, apolitică, fără scop patrimonial, autonomă şi independentă. Scopul principal al asociaţiei este iniţierea de demersuri în vederea prevenirii şi soluţionării cazurilor referitoare la copii dispăruţi, răpiţi sau traficaţi în vederea exploatării sexuale. Centrul a devenit operaţional pe data de 25 mai 2007 după semnarea protocolului de colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române. Misiunea noastră este de a interveni alături de autorităţi în soluţionarea cazurilor de dispariţie sau exploatare sexuală a copiilor. Reţeaua de voluntari Focus, cu sprijinul partenerilor noştri, a distribuit un număr mare de flyere şi au afişat postere cuprinzând pozele şi datele personale ale copiilor dispăruţi pentru a veni în sprijinul poliţiei în acţiunile de căutare a copiilor dispăruţi.

De ce să fii voluntar la Focus?

Voluntariatul înseamnă responsabilitate. Înseamnă să încerci să dai ceva înapoi comunităţii din care faci parte. Înseamnă să nu fii indiferent şi să îţi pese de lucrurile care se întâmplă în jurul tău. Astăzi voluntariatul este foarte important pentru CV-ul tău, el echivalând pentru ce în ce mai mulţi angajatori cu o practică sau cu o experienţă deja acumulată. Companiile sunt sensibile la acest lucru şi il consideră un plus în luarea deciziei de angajare. Ce vom face împreună cu tine:

 1. Postăm afişe cu dispariţiile pe care le instrumentăm în judeţul tău;
 2. Identificăm cele mai bune locaţii de afişare;
 3. Căutam alţi prieteni (voluntari) care să ne ajute în demersurile noastre;
 4. Organizăm campanii pe prevenirea dispariţiilor şi exploatării sexuale a copiilor.

Beneficii

1. Îţi creşti reputaţia în rândul celorlalţi; 2. Îţi adaugi la CV o experienţă care te poate ajuta foarte mult atunci când vei dori să te angajezi; 3. Ai parte de sesiuni de informare şi instruire; 4. Îţi faci prieteni noi; 5. Vei face parte dintr-o echipa care îşi dedica munca în folosul copiilor.

Atribuţii

 1. Te implici activ în campaniile noastre de prevenire;
 2. Respecţi cadrul deontologic, juridic şi metodologic al Centrului nostru;
 3. Respecţi confidenţialitatea informaţiilor pe care ti le punem la dispoziţie.

Cerinţe pentru aplicare ca voluntar

 1. Vârstă minimă 18 ani;
 2. Studii medii sau superioare;
 3. Disponibilitate, mobilitate şi proactivitate;
 4. Responsabilitate şi cazier curat;
 5. Cunoştinţe minime operare PC;
 6. Permisul de conducere constituie avantaj.
Dacă te-am convins, trimite-ne CV-ul tau la email focus@copiidisparuti.ro Procesul de recrutare se va desfăşura în două etape: selecţie de CV-uri şi interviu. Numai candidaţii selecţionaţi în prima etapă vor fi contactaţi pentru interviu.