Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Articole parenting
  Gateste sanatos  
  Bio Organic Eco  
  Sindromul bebelusului scuturat  
  Drogurile sau Moartea Alba  
  Parintele, un Exemplu de Urmat  
  Pregatirea pentru gradinita  
  Tatal Bebelusului Tau  
  Nu vei auzi de la copilul tau  
  Intrebari interviu bona  
  Ochelarili de Soare pentru Copii  
  Deshidratarea si insolatiile  
  Divortul pentru copii  
  Aerul conditionat si sanatatea copiiilor  
  Bebelusul tau si soarele  
  Muzica in viata adolescentului  
  Mituri despre somnul copiiilor  
  Obezitatea la copii  
  Depresia la copii  
  Cosmarurile  
  Spaimele din timpul noptii  
  Mituri si realitati despre vedere  
  Erectiile in cazul bebelusilor  
  Relatia dintre tatal vitreg si copil  
  Cum cream cooperarea la copii  
  Despre medicul tau pediatru  
  Cele 7 principii de baza ale bunelor maniere  
  Logica in perioada prescolara si scolara  
  Otraviri accidentale la copii  
  25 De Maniere obligatorii pana la 9 ani  
  7 sfaturi pentru o educatie financiara  
  Sa nu spui unei gravide  
  Frica de dentist  
  Importanta micului dejun  
  Afectiuneaa in fata copiilor  
  Psihologia cadourilor  
  Copiii agresivi (batausii)  
  Interpretarera desenelor copiilor  
  De ce nu ne amintim copilaria timpurie?  
  Frica de esec  
  Ce inseamna suficienta atentie pentru un copil?  
  Rolul terapiei de cuplu  
  Pericolele perfectionismului  
  Privarea afectiva  
  Cum gasim bona perfecta?  
  Mami stie cel mai bine  
  Asta numesc ei dans?!  
  Importanta tinerii unui jurnal  
  Ceasul biologic al unei femei  
  Adevarul, frumusetea si bunatatea in era digitala  
  Sportul si copiii  
  Perioade critice in viata copiilor  
  Totul despre stres  
  Consumul de droguri al parintilor  
  Yoga, pentru copii si adulti  
  Feng Shui  
  Alcoolismul si paternitatea  
  Bioritmul sau Ritmul Circadian  
  Fuga de acasa  
  Energia pozitiva  
  Fetitele si machiajul  
  Autocontrolul la adulti  
  Siguranta bebelusului in casa  
  Cum isi manifesta copiii afectiunea  
  Copilul care fura  
  Efectele violentei din filme  
  Un copil prea ambitios?  
  Empatia – diferente de varsta si gen  
  Copiii si bandele  
  Cand si cum spunem „NU” copilului?!  
  Interactionarea copil adult  
  Mecanisme de aparare la copii  
  Poate fi creativitatea antrenata?  
  Nume bune vs nume rele  
  Ce trebuie sa stim espre droguri?  
  Termometru clasic vs digital  
  Fata mea e insarcinata, ce fac?  
  Moartea animalului de companie  
  Protestele cand trebuie sa doarma  
  Genetica si riscul de divortul  
  Fiul meu este homosexual!  
Avantajele vaselor emailate

Vasele de gatit emailate

Emailul este cel mai sănătos material din care pot fi confecţionate vasele de gătit, deci cea mai sigură soluţie pentru sănătatea bebeluşilor. Este complet antibacterian, complet inert dacă este intact, indiferent de temperatura la care se găteşte, nu este atacat de acizii din alimente, nu reţine resturi alimentare sau mirosuri, putând fi uşor de curăţat şi sterilizat prin fierbere, ceea ce nu este posibil la vasele din plastic, de exemplu.

image

Vasul emailat este rezultatul acoperirii acestuia cu o glazură sticloasă emailată. Alimentele aderă la emailatele din oţel şi fontă mult mai greu decât la vasele de metal neacoperite. Ca atare, acestea pot fi folosite ca un substitut pentru vasele teflonate, evitând astfel presupusele riscuri de sănătate asociate cu substanţele din teflon. Potrivit, Cookware Talk, vasele acoperite cu email nu conţin plumb.

Pe langa emailul traditional au aparut tehnologii noi, in care stratul ceramic este compus din nanoparticule de silicon. Dimensiunea redusa a moleculelor din compozitia stratului de ceramica confera acesteia excelente proprietati de compactibilitate si coerenta. Acest strat ceramic are o rezistenta remarcabila la zgarieturi, materiale abrazive si temperaturi ridicate. Suprafata este foarte fina, cu proprietati anti-aderente ridicate.

Vasele emailate sunt mult mai sigure decât cele din aluminiu, care reacţionează cu alimentele acide fapt care, pe lângă toxicitatea crescută, poate afecta aroma şi gustul lor lor în timpul gătirii.

Emailatele din oţel şi fontă pot fi folosite la foc mic sau mare pentru o perioadă îndelungată de timp, fără a pierde proprietăţile non-stick, spre deosebire de stratul de teflon. Au de asemenea proprietăţi remarcabile de retenţie a căldurii, ceea ce le face foarte eficiente energetic.

Emailul acoperă fonta şi oţelul pentru a preveni ruginirea şi nu reacţionează cu nici un tip de alimente. Vasele emailate sunt uşor de curăţat şi sunt sigure pentru utilizarea în cuptor.

În trecut unele vase conţineau cadmiu, substanţă potenţial toxică din pigmenţii roşu, galben şi portocaliu utilizaţi la colorarea interiorului de vase emailate, dar în prezent acesta a fost eliminat, interiorul vaselor fiind acoperit exclusiv cu emailuri alimentare, inerte.

Chiar dacă vasele de teflon sunt preferate de mulţi oameni care doresc să scadă nivelul de grăsimi din dietă lor, nu sunt recomandabile, mai ales din cauza problemelor de sănătate şi de mediu cu privire la aciudul perfluorooctanoic (APFO), un produs chimic folosit la acoperirea teflonată. S-a demonstrat că PFOA poate provoca cancer, greutate mică la naştere şi un sistem imunitar reprimat la animalele de laborator expuse la doze mari.

Teflonul se zgârie uşor şi poate elibera cantităţi mici de plastic inert în produsele alimentare precum şi vapori toxici la temperaturi mari. Studiile arată că DuPont Teflon eliberează particule toxice de la la 446 F la 680 F dintre care cel puţin şase gaze toxice, inclusiv două substanţe cancerigene. DuPont deţinătorul mărcii teflon, recunoaşte că fumul poate îmbolnăvi oamenii făcând referire la o afecţiune numită febra polimer fumului.

Chiar dacă PFOA este eliminat, există preocupări cu privire la vaporii toxici eliberaţi din vasele teflonate în cazul în care vasele sunt supra-incalzite. Conform DuPont, vaselecu strat de teflon au o temperatură recomandată deutilizare la maximum500 de grade Fahrenheit şi că descompuneri semnificative de strat de protecţie vor avea loc numai atunci când temperatura depăşeşte 660 de grade Fahrenheit.

În 2003 Environmental Working Group (EWG) a raportat că teflonul ar putea ajunge la 700 de grade Fahrenheit în mai puţin de trei-cinci minute, eliberând 15 tipuri de gaze toxice şi chimice, inclusiv 2 tipuri de gaze cancerigene.

Sugestii: Luaţi în considerare înlocuirea vaselor dvs. de Teflon.

Nu supraîncălziţi vasele de Teflon. Stratul de acoperire neaderentă prezintă un risc, dacă acestea sunt supra-incalzite. Acest lucru se poate întâmpla dacă o tigaie goală este lăsată pe un arzător. în acest caz, fumul eliberat poate fi iritant sau periculoas. Dacă aveţi de gând să continuaţi să utilizaţi Teflon, gătiţi numai alimente la foc mic.