Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Intrebari despre sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
Sexul si sarcina

SEXUL IN TIMPUL SARCINII

image

Sexul in timpul sarcinii in principiu este in regula, daca ambii parteneri sunt sanatosi, si mai ales daca viitorul tata este sanatos. Sexul in timpul sarcinii se poate reduce si la oferirea de masaje unul celuilalt, bai impreuna si momente de tandrete, in care poate pur si simplu doar va imbratisati, va sarutati, sau doar vorbiti. Frecventa cu care faceti sex nu este o problema daca sarcina este una fara probleme. Sarcina este un moment foarte important pentru cupluri de a se dezvolta impreuna, de a se apropia. Uneori pot aparea probleme, insa pentru a preveni necomunicarea pe cale sexuala, este absolut imperativ ca dvs si partenerul dvs sa continuati comunicarea verbala.

Este foarte important sa impartasiti sentimente, ganduri, temeri si dorinte. In acest fel indepartati confuzia si pastrati relatia fericita si calma pe parcursul sarcinii.

CUM VA AFECTEAZA SARCINA SEXUALITATEA

In general femeile insarcinate se incadreaza in unul din cele 2 tipare de sex. In primul tipar, dorinta scade in primul trimestru, creste in al 2-lea trimestru pentru ca apoi sa scada iarasi in ultimul trimestru.

Primul trimestru are propriul lui set de probleme cum ar fi greturile si oboseala. In ultimul trimestru, cresterea in greutate, abdomenul marit, sanii tensionati, pot crea stari de disconfort si de asemenea si o lipsa de interes pentru sex.

In a doilea tipar, se observa o scadere graduala a interesului pentru sex, pe masura ce sarcina progreseaza. Unele femei datorita hormonilor au un apetit crescut pentru sex, altele se simt mai putin atractive si astfel sexul este ultimul lucru la care sa se gandeasca. Indiferent de caz, este foarte important sa pastrati deschise canalele de comunicatie cu partenerul dvs si sa va exprimati deschis sentimentele.

SASE DINTRE CELE MAI OBISNUITE TEMERI LEGATE DE SEX IN TIMPUL SARCINII
  • TEAMA NR 1 – PIERDEREA SARCINII

    Aceasta teama se afla prima in topul listei. Majoritatea cuplurilor se tem de o pierdere a sarcinii in primul trimestru, cand acest risc este mult mai mare. In orice caz, conform studiilor, se pare ca principalele cauze pentru pierderea sarcinii sunt factorii genetici si infectiile. In absenta acestor doua cauze, este putin probabil ca sexul din timpul sarcinii sa cauzeze probleme in timpul unei sarcinii sanatoase, normale. Daca insa aceste doua cauze exista, atunci indiferent daca faceti sau nu sex, puteti sa pierdeti oricum sarcina.

    In concluzie, intrebati intotdeauna medicul ginecolog daca sarcina dvs este una cu risc si cereti-I sfatul in ceea ce priveste problemele sexuale.

  • TEAMA NR 2 – NASTEREA PREMATURA

    Teama predominanta in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina si in special a celui de-al treilea, este nasterea prematura. Cercetarile au aratat ca nasterea prematura este mai putin intalnita la femeile insarcinate care au facut sex cel putin o data pe saptamana. De asemenea, sexul in timpul sarcinii este sigur si are un efect protectiv contra nasterii premature la majoritatea femeilor, cu exceptia unui mic grup de femei (cele care sunt insarcinate cu mai mult de un bebelus sau care au probleme legate de placenta).

    In concluzie, daca sarcina dvs nu are complicatii si nu exista riscul unei nasteri premature, atunci sexul este OK. Daca insa dupa sex aveti crampe sau contractii, discutati acest lucru cu medicul dvs inainte sa incercati din nou.

  • TEAMA NR 3 – IL RANESC PE BEBE

    A treia pe lista, aceasta ar trebui sa fie ultima dvs grija. Parerea expertilor este ca e imposibil sa ranesti fetusul in uter deoarece bebelusul pluteste ca intr-o piscina cu lichid si peretele dvs abdominal si intreaga structura pelviana protejeaza aceasta piscina. Aceasta il protejeaza fata de aproape orice, cu exceptia loviturilor directe in stomac. In plus, mucusul cervical sta de paza la intrarea in uter, prevenind astfel patrunderea spermei si a bacteriilor astfel incat acestea sa nu vina in contact cu bebelusul.

    In concluzie, sexul in timpul nasterii nu il va rani pe bebelus.

  • TEAMA NR 4 – SANGERARE SI CONTRACTII

    Sangerarile sau contractiile din urma sexului nu sunt cauzate de actul in sine, ci apar din alte motive. Sangerarea la inceputul sarcinii apare la cca 50% din sarcini si cea mai intalnita cauza este fragilitatea cervixului. In timpul sarcinii, cervixul coboara incet in vagin si uneori micile sale capilare se pot rupe in timpul sexului, ducand astfel la mici sangerari care pot dura intre 10 min si 1 ora de la actul in sine.

    Crampele, contractiile usoare care urmeaza stimularii sexuale, nu sunt ceva de care trebuie sa va ingrijorati. De obicei se opresc la cca o ora de la actul in sine si nu sunt considerate periculoase.

    In concluzie, daca dupa ce faceti sex apar mici sangerari sau crampe / contractii, este recomandat sa va odihniti in pat cca o ora sau doua, timp in care aceste simptome vor disparea. Daca nu dispar sau sunt severe, chemati imediat medicul ginecolog. De fapt, este recomandat sa ii comunicati medicului orice episod de sangerare sau contractii, indiferent cat de mici sau usoare au fost.

  • TEAMA NR 5 - ORGASMUL

    Contractiile si uneori micile sangerari care apar atunci cand femeia insarcinata are un orgasm, declanseaza teama la aceasta. In majoritatea cazurilor, aceste temeri sunt nefondate.

    In concluzie, orgasmul provoaca contractii uterine, dar acestea nu cauzeaza dilatari ale colului uterin si nu initiaza travaliul. Din nou, este recomandat sa anuntati medicul ginecolog de orice incident legat de crampe / contractii si sangerari!

  • TEAMA NR 6 – SEXUL ORAL

    In realitate, singurul pericol real in acest caz apare atunci cand partenerul are herpes sau vreo infectie dentala. Acestea va pot fi transmise si pot crea probleme mai tarziu in sarcina si / sau nastere.

CAND SA EVITATI ACTIVITATEA SEXUALA

Exista momente si cazuri in care sexul nu este o idee atat de buna in timpul sarcinii. Pentru unele femei, problemele incep sa apara chiar din primele saptamani de sarcina. La altele, a face sex in al doilea sau al treilea trimestru, devine o adevarata aventura plina de riscuri. Nu ignorati sfatul medicului ginecolog daca vi s-a recomandat abstinenta sexuala. Asigurati-va ca ati inteles de ce va este interzis sexul in timpul sarcinii si pentru cat timp este interzis. Consultati-va doctorul daca apare unul din urmatoarele semne:

  • Daca aveti sangerari, indiferent de cantitate si indiferent de varsta sarcinii. Lasati-l pe medicul dvs sa decida ce trebuie facut si ce nu.
  • Daca aveti probleme cu colul, dilatarea poate sa apara prematur si sa creasca riscul de nastere prematura sau chiar de pierdere a sarcinii
  • Daca aveti un istoric de nastere prematura, este posibil sa fiti o candidata serioasa pentru o nastere prematura si in sarcina curenta.
  • Daca ati fost diagnosticata cu placenta previa, riscul unei dilatari timpurii a colului uterin sau chiar al unei nasteri premature este unul ridicat.
  • Daca sunteti insarcinata cu mai mult de un bebelus