Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Intrebari despre sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
Principalele semne de sarcina

Care sunt Primele Semne de Sarcina

image

Fie puteti avea o multime de simptome care sa anunte o sarcina, dar totusi sa nu fiti insarcinata, fie puteti sa nu aveti niciun simptom si cu toate acestea sa fiti insarcinata…

Adevarul este ca semnele de sarcina si simptomele sunt indicii importante, nu trebuie sa le ignorati, dar nici sa va repeziti sa trageti concluzii. Cel mai sigur, in cazul in care suspectati o sarcina, este sa mergeti la medicul dvs ginecolog pentru a va confirma sarcina.

Te simti mai epuizata decat in mod normal, sanii iti sunt umflati si sensibili; si mereu te duci la baie pentru a urina. Sunt normale simptomele tale PMS sau esti insarcinata?

Deoarece simptomele sindromului premenstrual pot fi foarte asemanatoare cu primele semne ale unei sarcini, este o idee buna sa iti asumi ca esti sau ca ai putea fi insarcinata. Daca tu crezi ca ai putea fi insarcinata, incepe sa mananci alimente sanatoase, fii atenta la orice prescriptie medicala pe care o iei, si evita nicotina si produsele alcoolice pana cand nu mai esti insarcinata. Asigura-te ca incepi sa iei vitamine prenatale.

Deci care sunt primele semne ale sarcinii?

Mai jos gasiti 3 categorii de prime semne de sarcina, care va fac sa va ganditi ca sunteti sau ati putea fi insarcinata.

SEMNE POSIBILE

Exista asa numitele semne pe care le simte o femeie insarcinata, dar care nu pot fi considerate ca indicatori clari de sarcina. Sunt acele sentimente si modul in care se simte o femeie insarcinata.

Absenta menstruatiei

Cand: Imediat dupa data conceptiei Atunci cand menstruatia lipseste sau intarzie, este un semn universal de sarcina. Daca menstruatia nu mai apare sau in cazul in care intarzie (si mereu aceasta era regulata), acesta este un semn ca trebuie sa mergi sa iti cumperi un test de sarcina.

Uneori lipsa menstruatiei nu are legatura cu aparitia unei sarcini ci poate fi cauzata de frica de o sarcina nedorita, oboseala, stres, probleme hormonale, de perioada de alaptare, boli cum ar fi disfunctii ale glandei tiroide, nastere recenta, alaptare, crestere excesiva in greutate si alti factori. Testul de sarcina este singura modalitate prin care poti afla daca esti sau nu insarcinata.

Este imposibil ca o femeie sa continue sa aiba menstruatie in timpul sarcinii. Dupa fecundare (ovulul si spermatozoidul se combina si creaza o noua viata), viitorul tau copil traverseaza trompele uterine si ajunge in uter, unde se va prinde de mucoasa acestuia. Cand acest lucru se intampla, apar modificari hormonale, care intrerup ciclul menstrual pentru urmatoarele noua luni, sau mai mult daca decizi sa alaptezi.

Greturile de dimineata

Cand:la 2-3 saptamani de la data ultimei menstruatii, in orice moment al zilei, insotite sau nu de stari de voma.

Starea de greata de dimineata nu este unul dintre primele semne ale sarcinii insa poate sa se manifeste destul de repede la unele femei. Majoritatea femeilor nu vor incepe sa aiba simptome de greata pana la o luna dupa conceptie, in jur de sase saptamani de sarcina, dar acest simptom de sarcina poate sa se manifeste cu cateva saptamani mai devreme la alte femei.

Poti sa simti stari de greata in orice moment al zilei - nu doar dimineata. Pentru unele femei insarcinate, diminetile lor cu stari de greata sunt mai puternice doar la inceputul zilei. Altele se simt rau pe durata intregii zile. Starile de greata pot fi insotite de varsaturi, dar unele femei au doar stari de greata. Anumite mirosuri sau alimente pot declansa greata.

Starile de greata de dimineata sunt cauzate in parte de nivelul ridicat de esterogen si progesteron la debutul sarcinii. Incepi, de obicei, sa te simti mai bine din al doilea trimestru de sarcina cand nivelul hormonilor creste.

Alte cauze sunt infectiile, intoxicatiile alimentare, stresul emotional si alte boli.

Urinare frecventa

Cand: inca din prima zi de intarziere a ciclului menstrual

Toata lumea ia in deradere femeile insarcinate pentru cat de des trebuie sa urineze. Este trist, dar adevarat. Cand astepti un copil, trebuie sa urinezi ... mult.

Urinarea frecventa este, de fapt unul dintre primele semne ale unei sarcini. In cateva saptamani de la conceptie, uterul marit apasa pe vezica urinara, fapt ce cauzeaza senzatia ca trebuie sa urinezi mai des. De asemenea, cand esti insarcinata ai mai mult sange care circula prin corp, fapt ce necesita ca rinichii tai sa lucreze de doua ori mai mult si, astfel, vezica ta urinara se va umple mai repede, asa ca trebuie sa urinezi mult mai des.

Alte cauze sunt diabetul, stresul, produsele diuretice

Tensiunea si sensibilitatea sanilor

Cand: la cateva zile de la data conceptiei

Daca ai observat ca sanii tai sunt umflati - mai mari decât în mod normal si sensibili la atingere, acesta poate fi un semn clar ca esti insarcinata. Sanii durerosi si sensibili pot sa apara la una – trei saptamani dupa concepere, chiar inainte ca tu sa realizezi ca esti gravida.

Schimbarile hormonale care apar in timpul sarcinii, pot sa iti faca sanii inflamati si durerosi la atingere. Sanii pot deveni de asemenea mai grei si mai plini. Unele femei descriu sanii lor, din timpul sarcinii, ca fiind ca cei din timpul sindormului premenstrual doar ca durerea este de zece ori mai mare. Din fericire, sanii tai nu vor fi mereu inflamati. Disconfortul tinde sa se dimuneze in trimestrul doi.

Dar daca observi acest semn precoce de sarcina, trebuie sa iei un test de sarcina pentru a vedea daca apartine sindromului premenstrual sau sarcinii.

Alte cauze includ anticonceptionalele, menstruatia care urmeaza sa apara

Modificari ale sfarcurilor

Cand: in primul trimestru de sarcina

Areola se inchide la culoare si micutele glande din jur sunt mai vizibile

Alte cauze sunt dezechilibre hormonale, efectele unei sarcini anterioare

Dorinta de a manca intruna

Cand: in primul trimestru

Alte cauze include obiceiuri nesanatoase de alimentare, menstruatia care urmeaza sa soseasca, stresul

Oboseala si somnolenta

Cand: In primele saptamani de la data conceptiei

Unele femei resimt oboseala atunci cand acestea sunt in perioada dinaintea menstruatiei, iar oboseala extrema este un prim semn al sarcinii. Daca, brusc, te simti complet epuizata fara motiv, e posibil sa astepti un bebelus. Unele femei insarcinate se simt atat de obosite incat adorm la locul de munca si isi doresc doar sa doarma tot timpul.

Oboseala inexplicabila este un semn foarte comun pentru sarcina si poate aparea chiar in prima saptamana dupa fertilizare. Hormonii sarcinii, in special nivelurile ridicate ale progesteronului, arata un prim semn al unei sarcini. Oboseala tinde sa se diminueze dupa finalul primului trimestru de sarcina, iar din cel de-al doilea vei avea din nou mai multa energie.

Alte cauze sunt suprasolicitarea, noptile pierdute, lipsa anumitor nutrienti.

Pierderea apetitului

Cand: In primele saptamani de la data conceptiei

Alte cauze include stresul, constipatia, lipsa somnului

Temperatura bazala ridicata

Daca ati incercat sa concepeti copilul si ai cercetat temperatura bazala, vei observa ca aceasta ramane dupa concepere ridicata. O temepratura a corpului care ramane ridicata mai mult de 18 zile la rand, semnifica ca exista o mare posibilitate sa fii insarcinata.

De obicei, temperatura bazala a corpului ramane ridicata intre ovulatie si menstruatie. Dar daca va continua sa ramana ridicata mai mult de doua saptamani, atunci ar trebui sa iti iei un test de sarcina pentru a confirma starea de graviditate.

Hemoragie usoara

Unul dintre cele mai timpurii semne ale sarcinii este o sangerare usoara, maronie sau pete maronii. Unele femei deseori confunda aceasta usoara sangerare cu perioada de menstruatie, dar ar trebui sa dureze doar una sau doua zile. Hemoragia nu este atat de abundenta ca si in perioada de menstruatie. Este posibil sa arate ca intr-o zi usoara a perioadei tale de menstruatie.

Aparitia sangerarii, de obicei, apare la sase - zece zile dupa fertilizare si este rezultatul ovulului fecundat care incearca sa isi caute un loc in mucoasa uterului. Nimeni nu stie, de fapt, de ce pentru unele femei acesta este un semn de sarcina iar pentru altele, nu.

Balonarea

Balonarea este un alt semn precoce al sarcinii si este, de asemenea, cauzat de schimbarile hormonale. Deoarece sistemul tau digestiv incetineste cand astepti un copil, acest lucru poate sa contribuie, de asemenea, la balonare abdominala, in primul trimestru de sarcina.

Este posibil sa observi ca stomacul iti este mai balonat decat de obicei; este posibil chiar sa para mai mare decat de obicei. Hainele tale este posibil sa le simti mai stranse in jurul taliei. Daca ai tendinta sa te simti balonata in timpul sindromului premenstrual, trebuie sa sa te astepti sa te simti balonata, de asemenea, si in primele saptamani de sarcina.

SEMNELE PROBABILE

Acestea sunt semnele simtite de mama si care pot fi documentate atunci cand este examinata de catre un medic. Exemplu: cresterea uterului.

  • Modificarea culorii din tesuturile vaginului si ale cervixului in albastru purpuriu
    • Cand: in primul trimestru
  • Inmuierea cervixului si a uterului
    • Cand: la 6 saptamani
    • O alta cauza se poate datora intarzierii menstruatiei, care urmeaza sa apara in orice moment
  • Dimensiunile uterului si ale abdomenului (devin mai mari)
    • Cand: la 2-3 luni dupa data conceptiei
    • O alta cauza o poate reprezenta si o crestere datora vreunui fibrom sau tumori
  • Fluturasi in abdomenul inferior
    • Cand: la 16-22 saptamani
    • Alte cauze pot fi gazele la stomac, contractiile…
  • Testele de sarcina
    • Cand: De preferat la cca 10 zile de la data conceptiei. Analizele de sange si urina nu sunt 100% sigure in determinarea sarcinii. In trecutul apropiat, aceste teste s-au dovedit a avea o precizie de 99% in detectarea hCG-ului, un hormon produs de catre blastocist si mai tarziu de catre placenta. De aceea, un rezultat pozitiv la aceste analize este considerat un semn probabil si nu unul pozitiv. Este recomandat ca aceste analize sa fie urmate de o vizita la medicul ginecolog.

SEMNELE POZITIVE

Aceste semne sunt o consecinta directa a unui embrion care se dezvolta in uterul mamei. Modificari ale cervixului, vaginului si uterului pot fi datorate si altor cauze.. Prezenta insa a unui ritm cardiac si imaginile cu ultrasunete ale unui embrion viu, vor confirma o sarcina 100%.

  • Vizualizarea embrionului sau a sacului gestational la ultrasunete - la cca 1 luna, 1 luna si jumatate de la data conceptiei
  • Ritmul cardiac - la 9-12 saptamani, folosind Doppler si la 16-20 saptamani folosind un fetoscop
  • Miscarile fetale - in a 20-a saptamana de sarcina pot fi simtite de catre o a 3-a persoana (de ex de doctor, de tata)

Esti insarcinata?

Daca ai lipsa perioada de menstruatie si ai notat cateva dintre semnele sarcinii, este o idee buna sa iei un test de sarcina sau sa contactezi un medic pentru o programare. Cu cat mai repede vei avea confirmarea sarcinii si ve primi sfaturile prenatale, cu atat mai bine va fi pentru viitorul tau bebelus.

NOTA:

Exista si unele cazuri in care situatia poate fi foarte confuza pentru o femeie: ea poate fi insarcinata si cu toate acestea sa aiba menstruatie in primele luni de sarcina. Aceste menstruatii difera de cele uzuale, fiind de durata mai mica si mai putin abundente. O femeie poate sangera 3 zile in loc de 5 zile cum se intampla la o menstruatie normala. Este bine in acest caz sa mergeti la medic pentru a va linisti si a va asigura ca este totul in regula.

Puteti discutat pe forumul 7 pitici despre:
Semnele si simptomele de sarcina