PREPARAREA SI CONSUMUL ALIMENTELOR
Sarcina poate sa va faca sa fiti mai sensibila si infectiile alta data minore sa devina mult mai severe. Pentru a evita astfel de infectii, trebuie sa urmati o serie de reguli:
-
Intotdeauna spalati foarte bine fructele si legumele inainte de a le consuma
-
Fierbeti foarte bine carnea pentru a evita infectii cu toxoplasmoza, care poate sa il afecteze chiar si pe bebelus
-
Daca aveti animale si trebuie sa strangeti dupa ele, purtati intotdeauna manusi, mai ales daca aveti pisici, pentru ca de asemenea exista riscul de a dezvolta aceasta toxoplasmoza
-
Nu lasati animalele sa se apropie de bucatarie
-
Daca trebuie sa lucrati in gradina, sa spalati pe jos, sau orice altceva ce ar presupune intrarea in contact direct cu substante oarecum toxice, purtati neaparat manusi
-
Evitati sa mancati branza gen Feta, Camembert, etc. Sunt asociate cu listeria si aceasta poate conduce la o nastere prematura sau chiar la pierderea sarcinii. Evitati de asemenea si branzeturile de capra si oaie
-
Evitati pateul de ficat
-
Evitati consumul de produse fast-food
-
Evitati consumul de lapte de vaca si incercati sa beti numai lapte pasteurizat sau UHT
-
Consumati ouale numai dupa ce le-ati fiert foarte bine pentru a evita infectii cu salmonella
-
Nu mancati ficat si produse din ficat in timpul sarcinii intrucat contin un nivel ridicat de vitamina A, care ii poate dauna bebelusului
-
Evitati consumul de alune si produse pe baza de alune cat timp sunteti insarcinata sau alaptati daca stiti ca Dvs, tatal copilului sau fratii / surorile copilului au avut diverse alergii, cum ar fi eczeme, astm, etc.