Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Intrebari despre sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
Calcul BMI

imageCALCULATI-VA BMI-ul

(BODY MASS INDEX = Indicele de masa corporala)

Pentru aceasta trebuie sa va masurati mai intai inaltimea (h) in m, apoi greutatea (G) in kg.

Formula de calcul pentru BMI este:

BMI = G / (h2)

Daca sa spunem aveti 1.60 m si 70 kg, atunci BMI-ul Dvs va fi:

BMI = 70 / (1.6 2) = 70 / 2.56 = 27.3

Ce puteti face mai departe acum cu acest indice de masa corporala? Puteti sa vedeti la care din urmatoarele categorii va incadrati:

Subponderal BMI < 18.5
Normal BMI 18.5-25
Supraponderal BMI 25-30
Obez - trebuie sa pierdeti din greutate BMI 30-40
Foarte obez - trebuie sa pierdeti din greutate ACUM BMI > 40

In cazul de fata, cu un BMI de 27.3 va incadrati la supraponderal.

 

Recomandari pentru fiecare categorie in parte

SUBPONDERAL

Este posibil ca Dvs sa aveti o dieta variata si echilibrata, dar sa fiti prin constitutie genul foarte subtire, slab. In acest caz, nu trebuie sa modificati nimic in alimentatia Dvs, dar trebuie sa va asigurati ca va luati toata energia si nutrientii de care aveti nevoie pentru a ramane sanatos si a va mentine nivelul de energie.

In nici un caz nu trebuie sa incercati sa slabiti. Scaderea in greutate nu va va oferi niciun avantaj, niciun beneficiu in favoarea sanatatii Dvs. Daca incepeti sa tineti diete pentru a slabi veti risca sa aveti deficiente nutritionale si probleme de sanatate, deoarece atunci cand esti prea slab sansele de a dezvolta probleme de sanatate cresc, mai ales sansa de a dezvolta osteoporoza. Daca in mod regulat va imbolnaviti, luati laxative sau diuretice ca metoda de control al greutatii, trebuie sa mergeti de indata la medic. Daca pierdeti brusc in greutate sau din motive necunoscute, de asemenea este recomandat sa mergeti imediat la medic.

NORMAL

Cercetarile medicale arata ca acest indice este asociat cu cel mai bun nivel de sanatate si cel mai scazut risc de dezvoltare probleme de inima, cancere, osteoporoza si alte probleme de sanatate. Este recomandat sa va pastrati regimul alimentar folosit pana in prezent, sa va mentineti greutatea, sa fiti activ si sa aveti in continuare o dieta echilibrata.

SUPRAPONDERAL

Este recomandat sa incercati sa mai pierdeti cate ceva din greutatea actuala, pentru a va imbunatati starea de sanatate. Ce este cel mai important este sa aveti grija sa nu mai luati in greutate. A fi supraponderal are o stransa legatura cu 2 tipuri de diabet ce pot fi dezvoltate la aceste persoane, o tensiune ridicata, probleme de inima, anumite cancere si alte tipuri de boala.

Daca nu sunteti o fire activa, dinamica, nu faceti exercitii in mod regulat, ati putea incepe prin a face o serie de exercitii care v-ar ajuta cu siguranta sa pierdeti din greutate si in acelasi timp sa nici nu reveniti ulterior la greutatea initiala. Trebuie sa va gasiti o activitate care sa va faca placere si pe care sa o puteti face pentru o perioada mai indelungata de timp. Exercitiile insa nu sunt suficiente. Ele trebuie sa fie combinate si cu o dieta sanatoasa si bine echilibrata. Mancati multe fructe, legume, alegeti mancarurile cu continut scazut de grasimi si cantariti-va atent portia de mancare. Eliminati imediat alimente si bauturi cu continut de zahar / grasimi. Nu trebuie sa pierdeti mult din greutate intr-un interval scurt de timp, pentru ca kilogramele astfel pierdute nu vor intarzia sa revina la prima abatere de la dieta / exercitii.

O pierdere de 0.5 kg / saptamana poate parea nesemnificativa, dar este de dorit uneia de 2-3 kg / saptamana.

OBEZ

In acest caz este recomandat sa mergeti la un medic specialist sau la un dietetician, sa identifice exact cauza acestei greutati si sa va ajute sa scapati de kilogramele in plus. Obezitatea este legata de 2 tipuri de diabet, tensiune ridicata, probleme de inima, de fertilitate, dureri de spate, anumite cancere, precum si alte tipuri de boala.

Este foarte important sa nu va mai ingrasati mai mult decat atat si sa incepeti sa va definiti niste pasi clari, pe care sa ii urmati pe termen lung pentru a incepe sa pierdeti din greutate. Va trebui sa ardeti mai multe calorii decat consumati. Pentru aceasta va trebui sa combinati o dieta sanatoasa cu activitate fizica practicata in mod regulat

Nu trebuie sa fiti tentat sa scadeti brusc in greutate; grasimea din corp dispare treptat, nu brusc, de aceea o pierdere de cca 0.5 - 1 kg / saptamana ar fi ideala. Inainte de a incepe orice dieta sau exercitii / activitate fizica este recomandat sa va consultati medicul si sa efectuati de asemenea si un set de analize.

FOARTE OBEZ

In cazul in care sunteti foarte obez, deja aveti un risc crescut de a dezvolta fie unul din cele 2 tipuri de diabet asociate cu aceasta obezitate, fie o tensiune arteriala ridicata, probleme de inima, de fertilitate, greutate la respiratie, osteoartrita, unele cancere si alte tipuri de boli.

Probabil ca ati mai incercat deja si in trecut sa pierdeti din greutate, dar ati sfarsit prin a pune la loc mai multe kilograme decat cele avute initial. Este foarte important sa nu mai luati in greutate si sa incepeti sa va faceti un plan de bataie pe termen lung pentru a va reduce greutatea. Va trebui sa ardeti mai multe calorii decat consumati, sa aveti o dieta sanatoasa si echilibrata si nu in ultimul rand sa incepeti sa practicati o serie de exercitii sau orice alte activitati fizice va fac placere, dar sa le practicati pe termen lung si in mod regulat.

Neaparat mergeti la medicul Dvs si consultati-va impreuna cu el vis-a-vis de cea mai buna solutie pentru Dvs. O serie de analize de asemenea se vor impune, pentru a incerca sa se determine exact cauza acestei luari in greutate mult peste limita normala.