Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Articole utile parinti
  Gateste sanatos  
  Bio Organic Eco  
  Sindromul bebelusului scuturat  
  Drogurile sau Moartea Alba  
  Parintele, un Exemplu de Urmat  
  Pregatirea pentru gradinita  
  Tatal Bebelusului Tau  
  Nu vei auzi de la copilul tau  
  Intrebari interviu bona  
  Ochelarili de Soare pentru Copii  
  Deshidratarea si insolatiile  
  Divortul pentru copii  
  Aerul conditionat si sanatatea copiiilor  
  Bebelusul tau si soarele  
  Muzica in viata adolescentului  
  Mituri despre somnul copiiilor  
  Obezitatea la copii  
  Depresia la copii  
  Cosmarurile  
  Spaimele din timpul noptii  
  Mituri si realitati despre vedere  
  Erectiile in cazul bebelusilor  
  Relatia dintre tatal vitreg si copil  
  Cum cream cooperarea la copii  
  Despre medicul tau pediatru  
  Cele 7 principii de baza ale bunelor maniere  
  Logica in perioada prescolara si scolara  
  Otraviri accidentale la copii  
  25 De Maniere obligatorii pana la 9 ani  
  7 sfaturi pentru o educatie financiara  
  Sa nu spui unei gravide  
  Frica de dentist  
  Importanta micului dejun  
  Afectiuneaa in fata copiilor  
  Psihologia cadourilor  
  Copiii agresivi (batausii)  
  Interpretarera desenelor copiilor  
  De ce nu ne amintim copilaria timpurie?  
  Frica de esec  
  Ce inseamna suficienta atentie pentru un copil?  
  Rolul terapiei de cuplu  
  Pericolele perfectionismului  
  Privarea afectiva  
  Cum gasim bona perfecta?  
  Mami stie cel mai bine  
  Asta numesc ei dans?!  
  Importanta tinerii unui jurnal  
  Ceasul biologic al unei femei  
  Adevarul, frumusetea si bunatatea in era digitala  
  Sportul si copiii  
  Perioade critice in viata copiilor  
  Totul despre stres  
  Consumul de droguri al parintilor  
  Yoga, pentru copii si adulti  
  Feng Shui  
  Alcoolismul si paternitatea  
  Bioritmul sau Ritmul Circadian  
  Fuga de acasa  
  Energia pozitiva  
  Fetitele si machiajul  
  Autocontrolul la adulti  
  Siguranta bebelusului in casa  
  Cum isi manifesta copiii afectiunea  
  Copilul care fura  
  Efectele violentei din filme  
  Un copil prea ambitios?  
  Empatia – diferente de varsta si gen  
  Copiii si bandele  
  Cand si cum spunem „NU” copilului?!  
  Interactionarea copil adult  
  Mecanisme de aparare la copii  
  Poate fi creativitatea antrenata?  
  Nume bune vs nume rele  
  Ce trebuie sa stim espre droguri?  
  Termometru clasic vs digital  
  Fata mea e insarcinata, ce fac?  
  Moartea animalului de companie  
  Protestele cand trebuie sa doarma  
  Genetica si riscul de divortul  
  Fiul meu este homosexual!  
Fiul meu este homosexual!

Fiul meu este homosexual! Ce pot face?

image

Inca dinaintea conceptiei, fiecare parinte se gandeste la copilul sau si la cum ar vrea sa arate, ce inclinatii sa aiba, pe cine sa mosteneasca. Stand si meditand la viitorul copilului, parintele ii stabileste celui mic tot felul de idealuri care, de fapt, nu au nici o legatura cu fatul inca nenascut. Toate aceste dorinte sunt visele parintelui care, spera el, vor fi duse la indeplinire de urmasul sau.

Se spune ca parintii se implinesc prin copii, asa ca cei ce le dau viata celor mici isi permit sa viseze, sa isi dea frau liber imaginatiei si sa contureze in mintea lor traiectoria vietii copilului. Desigur, aceste planuri raman la acest stadiu, de idee, caci, oricat si-ar dori, parintele nu poate si nici nu ar trebui sa isi impuna propria viziune despre lume asupra copilului. („Se poate modela personalitatea copiilor?”)

Ce este homosexualitatea?

Homosexualitatea este definita drept atractia sexuala intre membri de acelasi sex sau gen. Oamenii din aceasta categorie prefera, cu precadere, a activa in domeniul sexual in compania persoanelor de sex identic. Astfel, baiatul homosexual va prefera, intotdeauna, compania unui alt baiat, sperand a finaliza intalnirea amoroasa cu acesta intr-o atmosfera romantica, in care sa se regaseasca unul pe altul si in care sa nu se rusineze cu orietarea lor sexuala.

Societatea din secolul al XXI-lea, in ciuda modernizarii mentalitatii colective, continua sa nu ii priveasca cu ochi buni pe tinerii gay, in special pe barbati. Acestia sunt blamati pentru alegerile pe care le fac in materie de sex, in special atunci cand aleg sa se manifeste in public. Nu vorbim neaparat de actul sexual propriu-zis, in public, care in unele state s-ar putea incadra la infractiunea de perversiune sexuala, ci si de simple gesturi romantice. Desi ceilalti tineri, heterosexualii, au dreptul si, deci, libertatea de a isi sarua partenerul, a se tine de mana si a se mangaia intr-o maniera romantica in vazul tuturor, homosexualii sunt, de cele mai multe ori, blamati pentru comportamentul lor si, nu rareori, chiar „pedepsiti”, intr-un fel sau altul, de catre ceilalti.

Parintele care afla ca fiul sau este homosexual are un moment de blocaj. De ce? Pentru ca niciodata nu si-a pus problema ca ar putea avea un fiu gay. Nu exista semne predefinite, pe care sa le urmaresti ca la o matrita si sa iti poti da seama de viitoarea orientare sexuala a copilului. Totusi, daca va confruntati cu aceasta situatie, ar trebui sa aveti in vedere, mai intai de toate, afinitatile si, la urma urmei, nevoile copilului dumneavoastra.

Cauzele homosexualitatii

Homosexualitatea isi are originile inca din perioada antichitatii. In acele vremuri, era o forma de manifestare social acceptata. Cu sau fara perdea, se practica, iar locuitorii cetatilor erau constienti de aceasta practica in masa. Uneori, ea chiar mergea in paralel cu uniunile maritale. Nimeni nu avea nimic impotriva poate si pentru faptul ca se temeau de sanctiunile nesupunerii, deci nu prea puteau a gandi si a se exprima in mod liber, fara sa se teama de soarta lor.

De-a lungul timpului, populatia nu a stiut cum sa reactioneze in fata homosexualitati. Asemeni oricarui eveniment social necunoscut, cercetatorii de pretutindeni au inceput sa il studieze, pentru a incerca sa vada cum si de ce se manifesta in vietile noastre. Pornind de la origini, specialistii au incercat sa caute un prototip, dupa care sa poata identifica gena ce duce la aparitia homosexualitatii.

In ciuda concentrarii eforturilor mai marilor biologi, sociologi si psihologi, nici pana astazi nu s-a ajuns la descoperirea unei cauze concrete. Din aceasta pricina, in mod exemplificativ, fara vreo limitare, s-au descoperit mai multe posibile cauze, nu doar cele hormonale.

Relatiile interumane pot fi foarte complicate, astfel ca nu toata lumea se descurca cu ele. Enigmatice, relatiile romantice raman, pana tarziu, nedescifrabile pentru multi. Din cauza ca s-au confruntat cu refuzuri repetate, unii baieti inceteaza sa mai incerce sa abordeze o fata, ocazie cu care se refugiaza in bratele altora ca ei, tot baieti. In plus, alti factori sociali, precum economia, statutul social, mentalitatea populatiei, pot, si ei, influenta decizia tanarului de a alege calea homosexualitatii.

Factorii de mediu, precum cei in cadrul caruia copilul este nascut si crescut, ii pot, de asemenea, intari decizia de a cauta un parteneriat alaturi de un alt barbat. Vazand ca, in familie, parintii nu se inteleg, ca exista certuri si scandaluri, uneori chiar batai, copilul poate trai cu impresia ca femeia cu barbatul nu pot conlucra. Din aceasta cauza, simtindu-se mai bine, mai in siguranta, in preajma unui barbat, il va prefera pe acesta pentru confortul fizic, dar si psihic.(„Riscul de divort – influentat genetic”)

Din punct de vedere genetic, a fost demonstrat ca homosexualitatea se transmite si pe aceasta cale. Genele homosexuale se dezvolta inca din perioada intrauterina, copilul urmand a se naste normal, fara complicatii. Pe parcursul vietii insa, inclunatia lui spre homosexualitate este crescuta. In pofida acestui fapt dovedit, nu este neaparat nevoie ca riscul de homosexualitate sa se manifeste si sa se concretizeze. In functie de simtamintele, inclinatiile si psihicul baiatului, acesta va putea alege daca sa opteze sau nu pentru homosexualitate.