Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Articole utile parinti
  Gateste sanatos  
  Bio Organic Eco  
  Sindromul bebelusului scuturat  
  Drogurile sau Moartea Alba  
  Parintele, un Exemplu de Urmat  
  Pregatirea pentru gradinita  
  Tatal Bebelusului Tau  
  Nu vei auzi de la copilul tau  
  Intrebari interviu bona  
  Ochelarili de Soare pentru Copii  
  Deshidratarea si insolatiile  
  Divortul pentru copii  
  Aerul conditionat si sanatatea copiiilor  
  Bebelusul tau si soarele  
  Muzica in viata adolescentului  
  Mituri despre somnul copiiilor  
  Obezitatea la copii  
  Depresia la copii  
  Cosmarurile  
  Spaimele din timpul noptii  
  Mituri si realitati despre vedere  
  Erectiile in cazul bebelusilor  
  Relatia dintre tatal vitreg si copil  
  Cum cream cooperarea la copii  
  Despre medicul tau pediatru  
  Cele 7 principii de baza ale bunelor maniere  
  Logica in perioada prescolara si scolara  
  Otraviri accidentale la copii  
  25 De Maniere obligatorii pana la 9 ani  
  7 sfaturi pentru o educatie financiara  
  Sa nu spui unei gravide  
  Frica de dentist  
  Importanta micului dejun  
  Afectiuneaa in fata copiilor  
  Psihologia cadourilor  
  Copiii agresivi (batausii)  
  Interpretarera desenelor copiilor  
  De ce nu ne amintim copilaria timpurie?  
  Frica de esec  
  Ce inseamna suficienta atentie pentru un copil?  
  Rolul terapiei de cuplu  
  Pericolele perfectionismului  
  Privarea afectiva  
  Cum gasim bona perfecta?  
  Mami stie cel mai bine  
  Asta numesc ei dans?!  
  Importanta tinerii unui jurnal  
  Ceasul biologic al unei femei  
  Adevarul, frumusetea si bunatatea in era digitala  
  Sportul si copiii  
  Perioade critice in viata copiilor  
  Totul despre stres  
  Consumul de droguri al parintilor  
  Yoga, pentru copii si adulti  
  Feng Shui  
  Alcoolismul si paternitatea  
  Bioritmul sau Ritmul Circadian  
  Fuga de acasa  
  Energia pozitiva  
  Fetitele si machiajul  
  Autocontrolul la adulti  
  Siguranta bebelusului in casa  
  Cum isi manifesta copiii afectiunea  
  Copilul care fura  
  Efectele violentei din filme  
  Un copil prea ambitios?  
  Empatia – diferente de varsta si gen  
  Copiii si bandele  
  Cand si cum spunem „NU” copilului?!  
  Interactionarea copil adult  
  Mecanisme de aparare la copii  
  Poate fi creativitatea antrenata?  
  Nume bune vs nume rele  
  Ce trebuie sa stim espre droguri?  
  Termometru clasic vs digital  
  Fata mea e insarcinata, ce fac?  
  Moartea animalului de companie  
  Protestele cand trebuie sa doarma  
  Genetica si riscul de divortul  
  Fiul meu este homosexual!  
Feng Shui - aplicabilitate pentru copii

Feng Shui

image

Feng Shui in camera copilului

Este recomandat ca spatiul de lucru sa nu fie acelasi cu cel in care se doarme, indiferent daca este vorba despre un adult sau un copil. Totusi, daca nu este posibil altfel, recomandarea noastra se indreapta spre o combinatie a seturilor de reguli pentru ambele. Cateva reguli de baza sunt urmatoarele:

  • Copiii au nevoie de o abundenta de spatiu liber, deschis, in care sa isi desfasoare activitatile. De aceea, se recomanda pastrarea doar a obiectelor necesare in camera acestora si renuntarea la cele care nu isi au rostul, asa cum sunt fotoliile, bibelourile sau altele de acest tip. Combinatia perfecta, intr-o camera de copil, ar fi pat, birou, dulap de haine si cateva sertare in care sa isi tina jucariile si cartile. Pentru cazul in care vin mai multi prieteni in vizita, puteti aseza pe jos sau pe pat perne, pe care cel mic sa le foloseasca si in timp ce se joaca.
  • Permiteti-i copilului sa simta ca aceasta este camera lui, lasandu-l sa isi exprime creativitatea, sa isi aranjeze lucrurile in voie sau sa inchida usa, atunci cand simte nevoia de a face asta, fara a fi deranjat. De la sine inteles ca obiectele dumneavoastra sau ale partenerului nu ar trebui sa se afle acolo, ci in dormitorul de cuplu.
  • Alegeti pentru decoratiuni culorile cu care copilul se simte cel mai confortabil, chiar daca ele fac nota discordanta cu restul casei sau dumneavoastra nu suteti atat de incantat/a de ele.
  • Trendurile in ceea ce priveste designul vin si pleaca, de aceea va recomandam sa nu insistati prea mult pe ele, ci mai mult pe partea practica. Daca o veioza este la moda, nu inseamna ca ea ofera si o lumina armonioasa, sub care se poate citi cu placere.
  • In filozofia Feng Shui, exista 5 elemente: lemn, pamant, foc, metal si apa. Este recomandat ca, intr-o incapere, sa existe cele similare, care „se inteleg”: de exemplu, alaturarea focului si a apei nu doar ca are sa creeze dezechilibru, dar are sa prezinte si un pericol pentru copil. Incercati, in schimb, sa ii asezati pe birou sau la geam un ghiveci cu plante si sa aveti grija ca, in camera, sa fie tot timpul aer curat si lumina. De asemeni, o idee buna este si o fantana cu apa in miniatura, insa feritiva de cele care fac zgomot prea mult sau au tot felul de artificii pentru decor. Cu cat mai simpla va fi aceasta, cu atat mai mult echilibru si liniste va aduce cu sine.
  • Curatenia este o alta regula de baza a Feng Shui-ului. Trebuie, insa, sa tineti cont ca fiecare dintre noi are propriile standarde in aceasta privinta si ca, ceea ce dumneavoastra vi se pare dezordine, pentru cel mic ar putea insemna un univers perfect. In plus, daca cel mic este un spirit de artist, un pic de „haos” s-ar pueta sa fie inspirational, in timp ce prea multa ordine ar putea fi inhibanta. Grijile dumneavoastra ar trebui sa se rezume la stergerea si aspirarea prafului, spalarea hainelor murdare si schimbarea asternuturilor, si nu la pozitionarea diferitelor obiecte.

Spatiul de lucru

Daca, pana acum, am oferit cateva sfaturi legate de camera de joaca a copilului, sa nu uitam, insa, ca el este si scolar, in acelasi timp („Sisteme alternative de educatie”). De aceea, iata cateva sfaturi Feng Shui pentru biroul sau.

  • Este un obicei des intalnit in Romania, sa punem biroul sub geam, ramas din vremea in care lumina se stingea mai devreme decat trebuia. Totusi, avand in vedere majoritatea constructiilor, un birou sub geam ar insemna un birou cu spatele la usa. Stim, deja, din randurile de mai sus, ca asta nu e ok. Apoi, sa ne gandim ce inseamna, in mijlocul amiezii de vara, acest lucru – caldura, lumina puternica, soarele care ne bate in ochi.... Asta este orice, numai echilibru nu! De aceea, biroul ar trebui asezat astfel incat, atunci cand cel mic va sta la el, sa se afle cu spatele la perete si cu fata la geam sau usa, avand, astfel, nu doar confort psihic si fizic, dar si intimitatea la care fiecare dintre noi tanjeste.
  • Culorile metalice ar trebui evitate, in timpul invatatului, fie ca este vorba despre culori sau forme. Prin culori metalice, intelegem, de fapt, alb si gri. Ele sunt apasatoare, atunci cand vrem sa ne concentram. De asemeni, culorile focului sunt energizante, astfel incat mintea ne-ar fugi la modalitati de distractie si, nicidecum, la cum sa stam pe loc pentru a invata. In schimb, puteti folosi culorile pamantului sau ale apei, acestea avand puterea de a relaxa si a indemna spre meditatie.
  • Este recomandat ca, in spatiul de lucru al unui copil, sa fie asezate pozele sau obiectele care ii aduc aminte de momente frumoase si linistite, pentru a resimti si in momentul in care invata aceasta stare.
  • Cartile trebuiesc asezate intr-un loc usor accesibil, la care cel mic sa nu trebuiasca sa se ridice pentru a ajunge. Ideal este un raft plin de carti, care poate fi vazut prima data cand se intra in camera. Puteti folosi acest raft pentru a delimita spatiul de joaca de cel de invatat.

Puteti discuta pe forum 7 pitici cu alte mamici despre Amenajarea Camerei Copilului
Puteti discuta pe forum 7 pitici cu alte mamici despre Desingn Interior pentru Camera Copilului
Puteti discuta pe forum 7 pitici cu alte mamici despre cum ati amenajat Camera Copilului