Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Articole utile parinti
  Gateste sanatos  
  Bio Organic Eco  
  Sindromul bebelusului scuturat  
  Drogurile sau Moartea Alba  
  Parintele, un Exemplu de Urmat  
  Pregatirea pentru gradinita  
  Tatal Bebelusului Tau  
  Nu vei auzi de la copilul tau  
  Intrebari interviu bona  
  Ochelarili de Soare pentru Copii  
  Deshidratarea si insolatiile  
  Divortul pentru copii  
  Aerul conditionat si sanatatea copiiilor  
  Bebelusul tau si soarele  
  Muzica in viata adolescentului  
  Mituri despre somnul copiiilor  
  Obezitatea la copii  
  Depresia la copii  
  Cosmarurile  
  Spaimele din timpul noptii  
  Mituri si realitati despre vedere  
  Erectiile in cazul bebelusilor  
  Relatia dintre tatal vitreg si copil  
  Cum cream cooperarea la copii  
  Despre medicul tau pediatru  
  Cele 7 principii de baza ale bunelor maniere  
  Logica in perioada prescolara si scolara  
  Otraviri accidentale la copii  
  25 De Maniere obligatorii pana la 9 ani  
  7 sfaturi pentru o educatie financiara  
  Sa nu spui unei gravide  
  Frica de dentist  
  Importanta micului dejun  
  Afectiuneaa in fata copiilor  
  Psihologia cadourilor  
  Copiii agresivi (batausii)  
  Interpretarera desenelor copiilor  
  De ce nu ne amintim copilaria timpurie?  
  Frica de esec  
  Ce inseamna suficienta atentie pentru un copil?  
  Rolul terapiei de cuplu  
  Pericolele perfectionismului  
  Privarea afectiva  
  Cum gasim bona perfecta?  
  Mami stie cel mai bine  
  Asta numesc ei dans?!  
  Importanta tinerii unui jurnal  
  Ceasul biologic al unei femei  
  Adevarul, frumusetea si bunatatea in era digitala  
  Sportul si copiii  
  Perioade critice in viata copiilor  
  Totul despre stres  
  Consumul de droguri al parintilor  
  Yoga, pentru copii si adulti  
  Feng Shui  
  Alcoolismul si paternitatea  
  Bioritmul sau Ritmul Circadian  
  Fuga de acasa  
  Energia pozitiva  
  Fetitele si machiajul  
  Autocontrolul la adulti  
  Siguranta bebelusului in casa  
  Cum isi manifesta copiii afectiunea  
  Copilul care fura  
  Efectele violentei din filme  
  Un copil prea ambitios?  
  Empatia – diferente de varsta si gen  
  Copiii si bandele  
  Cand si cum spunem „NU” copilului?!  
  Interactionarea copil adult  
  Mecanisme de aparare la copii  
  Poate fi creativitatea antrenata?  
  Nume bune vs nume rele  
  Ce trebuie sa stim espre droguri?  
  Termometru clasic vs digital  
  Fata mea e insarcinata, ce fac?  
  Moartea animalului de companie  
  Protestele cand trebuie sa doarma  
  Genetica si riscul de divortul  
  Fiul meu este homosexual!  
Consumul de droguri al parintilor

Cum ii afecteaza pe copii consumul de droguri al parintilor

image

Vietile a milioane de copii sunt atinse de tulburarile utilizarii de substante. Acesti copii au un risc crescut de abuz sau de neglijare, precum si probleme fizice, intelectuale, sociale si emotionale.

Un mediu previzibil, coerent, insotit de relatii pozitive, este esential pentru dezvoltarea emotionala normala a copiilor. Abuzul de substante al parintilor si dependenta au un impact negativ asupra dezvoltarii fizice si emotionale a copiilor si poate provoca mediul de acasa sa devina haotic si imprevizibil, ceea ce duce la rele tratamente aplicate copiilor. Nevoile fizice si emotionale ale copiilor de multe ori sunt puse ca prioritate in spatele activitatilor parintilor legate de obtinerea, utilizarea sau recuperarea dupa consumul de droguri si de alcool.

Efectele consumului de droguri

Identificarea efectelor drogurilor si alcoolului asupra fatului a reprezentat o provocare pentru cercetatori. Femeile care abuzeaza de substante au de multe ori alti factori de risc in viata lor (de exemplu, lipsa de ingrijire prenatala, alimentatia proasta, stresul, violenta, lipsa de sprijin, saracia), care pot contribui in mod semnificativ la problematizarea sarcinii si la nastere.

Relatia dintre tulburarile de utilizare a drogurilor si rele tratamente aplicate copilului este convingatoare si incontestabila. Multi copii locuiesc cu cel putin un parinte care a consumat sau a fost dependent de alcool sau alte droguri. Acesti copii se confrunta cu un risc sporit de maltratare. Copiii ai caror parinti au adictii sunt aproape de trei ori mai susceptibili de a fi abuzati si au de patru ori mai multe sanse de a fi neglijati fata de copiii ai caror parinti nu abuzeaza de substante.

Adictiile afecteaza de multe ori modul in care oamenii traiesc, inclusiv modul in care functioneaza si interactioneaza cu altii, cum ar fi relatia dintre parinti si copii. Studiile sugereaza ca adictile afecteaza prioritatile parintilor si influenteaza alegerile parentale de disciplina inclusiv stilul de crestere a copiilor ducand la efecte negative asupra coerentei de ingrijire si supraveghere a copiilor. Consumul de droguri sau alcool poate limita resursele disponibile in gospodarie pentru a satisface nevoile de baza a copiilor. in plus, familiile afectate sunt adesea confruntate cu o serie de probleme, inclusiv alte boli psihice, violenta in familie, saracie si niveluri ridicate de stres, care, de asemenea, sunt asociate cu rele tratamente aplicate copiilor.

Copiii ai caror parinti sunt dependenti si care sunt inclusi in sistemul de protectie a copilului sunt mult mai susceptibili de a avea probleme emotionale, fizice, intelectuale, sociale fata de copiii ai caror parinti nu sunt dependenti. In plus, copiii abuzati si neglijati de familiile afectate de abuz de substante sunt mult mai susceptibili de a fi plasati in centre de plasament si sa ramâna acolo mult timp.

Metode de tratament

O caracteristica centrala a dependentei este utilizarea progresiva a unei substante, fie pe baza unei prescriptii medicale ce include medicamente, fie consum de alcool sau droguri ilegale. Problemele fizice, emotionale, sociale care apar de obicei in dependenta continua sa se agraveze, cu exceptia cazului in care sunt tratate cu succes. Daca este lasata netratata, dependenta poate provoca moartea prematura prin supradoza, prin complicatii organice care implica creierul, ficatul, inima si multe alte organe, precum si contributia la accidente de masini, crime, sinucideri, si alte evenimente traumatice.

Refuzul si tainuirea este un aspect indelung discutat. Dependenta poate fi dificila de identificat chiar si de persoanele care se confrunta cu ea. Oamenii care sunt dependenti de o substanta de multe ori se angajeaza in elaborarea de strategii pentru a ascunde problema in timp ce substanta le afecteaza viata. O alta dimensiune a dependentei este ca persoanele care sufera de ea de multe ori nu percep ca modelul lor de utilizare sau de consum de droguri creeaza sau contribuie la problemele lor. In plus, utilizarea de substante poate afecta memoria sau perceptia evenimentelor, a ceea ce au spus sau au facut. Aceasta carenta de identificare sau de recunoastere a problemei este numita negare.

Consumul de droguri este o boala

Institutul National pentru Abuzul de Droguri a definit dependenta ca boala cronica, cum sunt bolile de inima, hipertensiune arteriala, diabetul zaharat si altele. Studiile au aratat ca tratamentul necesar in cazul abuzului este la fel de util ca tratamentele necesare pentru alte boli cronice. Durata de de gestionare a bolilor cronice, in toate cazurile, impune motivarea si participarea persoanei in cauza de a-si schimba obiceiurile si activitatile si in a se lua masuri de precautie care sa impiedice recurenta sau agravarea starii lor de sanatate.

Rezilierea si recidivele sunt caracteristici comune ale dependentei. O recidiva nu este doar utilizarea de substanta din nou, ci de asemenea, revenirea la comportamente problematice asociate cu aceasta.

Dependenta este dificila, multe persoane sunt predispuse la recidiva odata sau de mai multe ori inainte de a putea sa ramana abstinente. In cazul in care recidiva apare, asta nu inseamna neaparat ca tratamentul a esuat. Recidiva poate indica drumul spre imbunatatirea necesara pentru modul in care aceste persoane pot sa se recupereze. Cele mai multe persoane care au renuntat sau recidivat pot identifica anumite situatii, ganduri sau comportamente care au contribuit ulterior la utilizarea substantei in recidive.

Articol scris de Psiholog Delia Ciobancan