Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Intrebari frecvente in sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
Schimbari psihologice in sarcina

Intelegerea schimbarilor psihologice din timpul unei sarcini

image Cuprins

Schimbarile psihologice din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina

Dupa anxietatea si stresul emotional din primul trimestru de sarcina, te poti astepta la o dispozitie mai relaxata in cel de-al 2-lea trimestru de sarcina, dar, inca, sunt cateva probleme care pot aparea la femeile insarcinate.

In timpul celui de-al 2-lea trimestru de sarcina (4 – 6 luni), se dezvolta un simt general de bunastare. De obicei, frica avortului spontan dispare, iar disconfortul psihic, din primul trimestru, s-a diminuat.

Evenimentul cel mai coplesitor din timpul celui de-al 2-lea trimestru de sarcina apare in momentul miscarii fetale. La mamele care sunt la prima sarcina, acest lucru apare, de obicei, in jurul saptamanii 20. Aceaste miscari poat apare mai rapid, daca femeile au mai avut, in trecut, cel putin o sarcina.

Din punct de vedere psihologic, s-ar putea sa simti o dependenta marita fata de partenerul tau. Ai mai multe nevoi decat de obicei si s-ar putea sa fii ingrijorata asupra faptului ca partenerul tau ar putea sa nu fie, intotdeauna, disponibil, interesat sau in stare sa te ajute in acest moment de schimbare.

In timpul celui de-al 2-lea trimestru de sarcina, atat lubrifierea vaginala, cat si fluxul de sange catre regiune pelviana, se maresc. Aceste schimbari, plus scaderea starilor de greata si a sensibilitatii mamre din primul trimestru, s-ar putea sa mareasca dorinta de a intretine relatii sexuale cu partenerul. S-ar putea sa te intrebi daca el te mai considera, inca, atractiva. Unele femei si barbati, mai ales in societatea in care traim, asociaza cresterea in greutate cu neatractivitatea. Vorbind unul cu celalalt despre acest aspect ar trebui sa ajute la diminuarea fricilor si a conceptiilor gresite, pentru ca tu si partenerul tau sa aveti parte de o viata sexuala sanatoasa in timpul celui de-al 2-lea trimestru de sarcina.

Pe masura ce corpul femeii insarcinate continua sa se schimbe rapid, se schimba si emotiile ei. Mai jos, vei afla ce schimbari apar in cel de-al 3-lea trimestru de sarcina.

Schimbari psihologice in cel de-al 3-lea trimestru de sarcina

Dupa cel de-al 2-lea trimestru de sarcina, femeile insarcinate incep sa se pregateasca de nastere, atat fizic, cat si emotional.

Cel de-al 3-lea trimestru de sarcina este un stadiu al anticiparii. In curand, cele 9 luni vor lua sfarsit, iar copilul va fi nascut. Femeile care sunt insarcinate pentru prima data sunt, de obicei, mai anxioase si mai ingrijorate asupra travaliului si a nasterii. Clasele pentru pregatirea nasterii care au inceput, de obicei, in cea de-a 7-a sau a 8-a luna de sarcina, ii pot ajuta pe viitorii parinti sa constientizeze la ceea ce sa se astepte.

De obicei, pana in momentul celui de-al 3-lea trimestru de sarcina, orice sentiment ambivalent asupra sarcinii a fost rezolvat. In acest timp, s-ar putea sa te simti foarte speciala. Daca ai avut probleme cu fertilitatea, sarcina ar putea sa fie mai semnificativa, din punct de vedere emotional.

In timpul celui de-al 3-lea trimestru de sarcina, copilul incepe sa-si dezvolte propria identitate. S-ar putea ca, in acest timp, sa fie stabilit, deja, locul unde vei da nastere si sa iei deciziile finale cu privire la numele copilului.

Unele persoane trateaza o femeie insarcinata intr-un mod diferit. Acestia ar putea sa ii ofere un scaun intr-o camera aglomerata sau un loc in autobuz. Cu toate acestea, acest tratament special are, totodata, unele aspecte negative. Unele persoane cred ca abilitatea unei femei de a functiona profesional este diminuata. Daca lucrezi, inca, in afara casei tale, s-ar putea sa te confrunti aceasta problema.

De asemeni, multe dintre femeile care sunt la prima sarcina raporteaza faptul ca, adeseori, colegii devin mai anxiosi, pe masura ce se apropie data pronosticata pentru nastere si s-ar putea sa fie nevoie sa ii reasiguri ca totul decurge bine. Poate ajuta destul de mult daca vorbesti cu o colega care a trecut printr-o sarcina si a continua sa lucreze. Ea poate sa iti spuna cum a facut fata situatiei de la munca.

Daca nu ai nici un risc de complicatii, poti continua munca, cel mai probabil, pana aproape de data pronosticata pentru nastere. Dar multi alti factori pot influenta aceasta decizie – finantele, beneficiile de sanatate, si asa mai departe. Ia decizii bazate pe propriile necesitati. Multe femei lucreaza pana la data pronosticata pentru nastere. Altele vor sa aiba un fel de timp de tranzitie de la serviciu si locul de munca, inainte ca bebelusul sa fie nascut.

Cum te simti cu privire la limitarile fizice in cel de-al 3-lea trimestru de sarcina este o reflexie a ingrijorarilor si sentimentelor despre iminenta experienta de mama. Femeile care se afla la prima sarcina sunt anxioase cu privire la faptul ca nu stiu cand travaliul va incepe. La femeile care au mai nascut cel putin o data, contractiile Braxton Hicks s-ar putea sa fie atat de puternice incat nu isi vor da seama cand va incepe adevaratul travaliu.

In acest moment, s-ar putea sa ai nevoie de o atentie sporita din partea partenerului, familiei si a prietenilor. S-ar putea sa trebuiasca sa fii reasigurata des in legatura cu aspectul fizic, in special daca au scazut, din nou, numarul contactelor sexuale, precum si in legatura cu abilitatea de a fi un bun parinte..

Acum ai informatiile necesare pentru a intelege schimbarile psihologice si schimbarile emotionale care se intampla intr-o femeie insarcinata in timpul orelor de veghe. In urmatoarele randuri vei descoperi ce vise pot avea femeile in timpul sarcinii.
Partea a treia >> << Prima parte