Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Vaginul dupa sarcina

Vaginul dupa sarcina

image

Vaginul este un canal ingust si reprezinta un pasaj prin care se naste copilul. Multe femei sunt ingrijorate ca, dupa ce vor da nastere unui copil, in special unuia mai mare, vaginul lor va ramane marit, iar partenerii nu le vor mai considera atragatoare. Alte femei cred, de asemeni, ca dupa ce vor avea mai multe nasteri, vaginul lor nu va mai fi la fel. Cat de mult dureaza ca peretii musculari ai vaginului sa se recupereze dupa nastere? Va mai fi, vreodata, la fel? Ce va trebui sa faci pentru ca vaginul sa ajunge la marimea initiala? Acestea pot fi unele intrebari pe care femeile insarcinate si le pot pune.

Este important de tinut minte faptul ca peretii vaginali sunt facuti din muschi puternici, care pot sa se intinda si sa se contracte in timpul actului sexual si a nasterii. Acestia sunt lubrifiati in timpul sexului cu mucus, care provine de la colul uterin si peretii vaginului. Aceasta lubrifiere este, de asemeni, prezenta in timpul nasterii, atunci copilul iese cu lichid amniotic si alte substante „alunecoase”. Prin urmare, vaginul poate „acomoda” un copil si sa se intoarca la starea initiala.

Cu toate acestea, uneori, muschii pelvieni s-ar putea sa se relaxeze, in special dupa nasterea unui copil mai mare sau dupa nasteri succesive. Pe masura ce muschii isi pierd din tonus, vaginul va parea ca si cum ar fi intins. Alte femei trec, de asemeni, prin experienta incontinentei urinare sau a unei inabilitati de a retine urina.

Exercitiile Kegel

Pentru a intari muschii podelei pelviene si ai vaginului, ar trebui sa efectuezi exercitiile Kegel. Acestea vor sprijini organele planseului pelviean si vor ajuta la imbunatatirea incontinentei urinare, in timp ce vor strange muschii vaginului.

Poti efectua aceste exercitii oriunde si oricand, fara ca altii sa isi dea seama. Le poti face in timp ce stai in picioare, jos sau chiar intinsa. Incearca sa „strangi” muschii pe care ii folosesti pentru a opri fluxul urinei. Iti vei simti muschii podelei pelviene cum contracta deschiderea urinara si anusul. Nu efectuezi bine aceste exercitii daca simti cum se strang muschii stomacului sau ai feselor.

Strange” muschii pelvieni pentru aproximativ 3 secunde si apoi relaxeaza-te pentru inca 3 secunde. Efectueaza 10 – 15 repetitii per sesiune si incearca sa repeti aceste exercitii cel putin de 3 ori pe zi. Poti face aceste exercitii in timp ce conduci, iti verifici email-ul, stai la rand la supermarket sau atunci cand stai intinsa in pat. Este foarte probabil ca aceste exercitii sa te ajute in „strangerea” muschilor pelvieni, daca sunt efectuate in mod regulat.

Sexul dupa nastere

Unele femei cred ca o nastere chirurgicala sau o cezariana, in locul celei vaginale, va permite vaginului lor sa arate si sa se simta bine dupa nastere. S-ar putea sa crezi ca nasterea unui copil de dimensiuni mai mari iti va intinde permanent vaginul. Altora le este frica, adeseori, ca sexul nu va mai fi la fel, dupa nastere. Dar, asa cum a fost mentionat si mai devreme, vaginul este un perete muscular, elastic si lubrifiat, pe masura ce nasterea are loc. Relaxarea pelviana pot fi imbunatatia prin exercitiile Kegel.

Multe femei se simt, de fapt, puternice si increzatoare despre sexualitatea lor, dupa ce au dat nastere. Fluxul marit de sange catre vagin, in timpul nasterii, poate sa faca femeile mai orgasmice, avand, prin urmare, o viata sexuala mult mai buna. Desi unor femei le este frica, initial, ca ele nu se vor bucura de sex dupa nastere si sunt nerabdatoare cu privire la nevoile partenerilor, multe dintre ele jura, de fapt, ca sexul nu a fost niciodata mai bun. Ele au, acum, orgasme multiple, iar sotii/ partenerii sunt la fel de satisfacuti.

Nu te ingrijora prea mult cu privire la efectele nasterii asupra vietii sexuale. Poti, intotdeauna, sa practici exercitiile Kegel, pentru a „strange” muschii vaginali. Corpul are multe metode de a se restaura, dar trebuie sa ai rabdare. Mai mult decat atat, a da nastere unui copil in lume ar trebui sa iti mareasca increderea in feminitate, facandu-te mai atractiva pentru partenerul tau.