Ce sa impachetezi in bagajul pentru maternitate
Ati inceput deja sa va faceti bagajul pentru maternitate? Conform sondajelor de opinie, cele mai multe dintre femei incep sa isi faca bagajul in jurul saptamanilor 33-36 de sarcina.
Este posibil sa stiti foarte bine ce trebuie sa va puneti in bagaj sau, este posibil sa nu aveti nici cea mai mica idee despre asta. Oricum, in acest articol puteti gasi informatii la care nici macar nu vati gandit.
Mai jos, se afla o lista cu produsele de baza pe care trebuie sa le puneti in bagaj si, de asemeni, va rugam sa ne dati si alte idei cu lucruile care v-au fost de ajutor atunci cand ati stat in spital.
In categoriile de mai jos, am realizat o lista cu lucrurile esentiale pe care trebuie sa le luati la care am adunat si alte produse suplimentare (nu sunt esentiale insa pot fi de ajutor).
Pentru mamica in devenire
Pijama si papuci
Cu cat mai frmecatoare cu atat mai bine! Tocmai ai nascut un copil - ce modalitate de a te simti fantastic este mai buna decat aceea de a avea purta pijamale si papuci minunati! Asigurati-va ca ati cumparat doua perechi de pijamale daca intentionati sa alaptati.
Cat mai multa lenjerie de corp!
Lenjeria de corp pentru barbati este foarte comfortabila si ideala pantru perioada poat-natala. Este spatioasa, ieftina si o poti arunca fara sa ai sentimentul ca tocmai ai distrus o pereche frumoasa de lenjerie de corp. In caz de scurgeri, culorile inchise sunt ideale. 2-3 perechi de lenjerie pe zi ar trebui sa iti fie suficiente. Nu uitati sa amenajati, separat, un sac din plastic in care sa puneti lenjeria folosita. Sosetele va vor mentine picioarele calde asadar, impachetati-va cate o pereche draguta de sosete pentru fiecare zi.
Sutiene pentru maternitate
Chiar daca nu alaptezi, sutienele obisnuite nu sunt ideale deoarece ele pot deveni inconfortabile sau pot cauza mastita prin blocarea canalelor cu lapte. De preferat, pune la pachet 2-3 perechi. Avand un copil, sutienele se pot murdari foarte repede, deoarece laptele poate curge sau bebelusul poate varsa laptele in timp ce se hraneste. De asemeni, in primele zile de dupa nastere va va fi foarte cald si veti transpira deoarece corpul dumneavoastra va produce laptele. In acest caz, doar daca nu planuiti sa spalati sutienul in spital sau sa aveti o alta persoana care sa vi-l spele este posibil sa aveti nevoie de mai mult de o pereche.
Uscator de par
Aveti nevoie de un feon nu numai pentru a va usca parul, ci (daca uscatorul permite si o setare scazuta) si pentru a va usca in zona inghinala, mai ales daca ati avut copci si nu doriti sa va stergeti cu prospul.
Tampoane igienice
Nu trebuie sa folositi tampoane interne dupa ce ati nascut deoarece exista riscul de infectie. Exista cateva marci care produc tampoane speciale si de la care ati putea alege, insa daca preferati tampoanele fine o sa suferiti un soc deoarece majoritatea tampoanelor pentru maternitate sunt foarte groase si captusite. Cu toate acestea, de obicei, mamele le gasesc foarte bune pentru protectie si siguranta. Pentru perioada in care scurgerile de sange vor incetini, puteti sa va impachetati cateva tampoane subtiri. Impachetati mai multe tampoane, astfel incat sa va ajunga pentru aproximativ 8 zile. Pe siteul nostru gasiti multe articole despre pierderea de sange de dupa nastere, care v-ar putea fi de folos, intrucat contin informatii generale despre ciclul si ovluatia de dupa nastere.
Tampoane pentru san
Este posibil sa nu aveti nevoie de acestea imediat dupa nastere deoarece cantitatea de colostru pe care o veti produce va fi scazuta si va aparea doar cu cateva zile inainte ca laptele sa curga (in general, in jurul zilei a 3-a sau a 4-a, cateodata mai tarziu mai ales daca este vorba despre cezariana). Pana cand vei merge acasa, cel mai probabil, laptele va incepe sa curga. Asadar, nu vei avea nevoie decat de doua sau trei pachete cu tampoane pentru san.
Produse de toaleta
Sampon, balsam, pasta de dinti, periuta de dinti, sapun, pieptan, aparat de ras (in cazul in care vreti sa va epilati axil) si toate lucrurile pe care le luati atunci cand mergeti intr-un loc pentru o perioda mai lunga de timp. Folosti deodorantul in cantitati mici, si probabil mai deloc in primele 24 de ore de dupa nastere pentru ca bebelusul sa se poata obisnui cu mirosul dumneavoastra.
Arnica
Un preparat homeopatic ce ajuta la vindecarea vanatailor mai ales pentru tesuturile delicate. Este un produs ieftin si se gaseste in majoritatea farmaciilor si a magazinelor naturiste. Arnica este disponibila atat sub forma de crema (pentru uz extern, muschi etc) sau sub forma de comprimat - comprimatele sunt cele de care aveti nevoie. Comprimatul de arnica trebuie sa il lasi, pur si simplu, sa se dizolve pe limba. Produsul poate fi acoperit cu lactoza in scopul de a nu avea un gust rau ci, dimpotriva, oarecum dulce. Studiile au fot incerte cu privire la eficacitatea arnicai si au concluzionat ca nu ajuta. Insa, multe mame care au nascut si au suferit de anumte afectiuni au considerat ca anrinca a facut o diferenta uriasa in ceea ce priveste starea de sanatate.
Pentru copil
Scutece
Acest detaliu trebuie verificat in functie de ceea ce prevede fiecare spital atunci cand vine vorba de scutece. Unele spitale ofera si scutece de unica folosinta si din panza in timp ce altele ofera doar din panza (ceea ce inseamna ca va trebuie sa le ai tu pe cele de unica flosinta) sau doar de unica folosinta. Daca trebuie sa va aduceti propriile scutece de acasa ar fi mai bine sa impachetati mai multe decat mai putine. Daca este prima oara cand schimbi un scutec este posibil sa ajungi in tot felul de incurcaturi pana reusesti sa pui scutecul corect. Sa schimbi un scutec suna atat de simplu insa, daca acum gandesti cu "creierul de insarcinata" asteapta sa vezi cum va fi cu "creierul de mamica". Asadar, impacheteaza suficiente bucati pentru a ajunge pe 8 zile. Daca mergi afara, ceea ce este putin probabil, poti oricand sa trimiti prietenii sau familia sa mai cumpere cateva. Daca luati scutece din panza aduceti si o punga de plastic in care sa le depozitati dupa ce au fost folosite. Pe piata exista pungi care din moement ce au fost inchise, pastreaza mirosul in interior. Acest tip de pungi sunt suficient de ieftine si sunt disponibile in supermarket-uri.
Imbracaminte
Cel mai probabil, spitalul va va oferi o serie de hainute pentru copil insa, daca doresti sa-ti aduci propriul set de haine, mai intai, asigura-te ca aveti toate hainle marcate pentru a le putea identifica usor. Bebelusii isi regleaza temperatura cu capul deci, palariile sau caciulitele nu sunt necesare decat daca iesiti afara, pentru oportunitatea de a face fotografii, sau daca este deosebit de rece. In general, sosetele si manusele nu se vor murdari prea tare insa sunt importante deoarece copiii au, de obicei, circulatia proasta la maini si picoare - ele sunt reci aproape intotdeauna! Impacheteaza o pereche pentru fiecare zi. Vestele sau maieurile sunt importante pentru a mentine bebelusul cald. Impacheteaza 1-2 veste pe zi. Nu este nici o problema daca numarul body-ului este mai mare decat cel de care aveti nevoie, cu cat dimensiunile cresc cu atat body-urile sunt mai rezistente. Unele body-uri ce se gasesc in magazin sunt ieftine, acopera in proportii ridicate copilul si, de asemeni, unele dintre ele chiar au mansete speciale astfel incat sa poata acoperi si mainile.
In total, este de preferat sa aveti 2 schimburi pe zi in caz de scurgeri ale scutecului sau varsaturi. Puteti oricand sa trimiteti familia sau prietenii sa cumpere mai multe hainute sau puteti imprumuta din hainutele oferite de spital.
Poti discuta cu alte mamici pe forumul 7 pitici despre bagajul pentru maternitate.
Partea a doua >>