Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Probleme medicale
  OscilloCoccinum  
  Ce reprezinta buzele vinete?  
  Infectiile gastrointestinale si diareea  
  Boala celiaca  
  Varicela (Varsatul de vant)  
  Rujeola (pojarul)  
  Parotidita (oreionul)  
  Rubeola (pojarelul)  
  Raceala si gripa  
  Durerile de urechi  
  Diabetul la copii  
  Copiii nascuti prematur  
  Inecare si resuscitarea cardiopulmonara  
  Defectele copilului la nastere  
  Ce este autismul?  
  Loviturile la cap in cazul copiiilor  
  Infectii care iti pot afecta copilul  
  Alergiile la copii  
  Intoleranta la lactoza pentru copii  
  Gastroenterita la copii  
  Alergiile alimentare la bebelusi  
  Care este valoarea normala a temperaturii  
  Boala a cincea sau boala obrajilor palmuiti  
  Complicatii ale obezitatii la copii  
  Bruxismul (scrasnirea dintilor)  
  Deshidratarea la copii  
  Copiii cu ADHD  
  Boala mana-picior-gura  
  Eruptia cutanata de la caldura  
  Intrebari frecvente despre imunizare  
  Ambliopia la copii  
  Rahitismul la copii  
  Dislexia la copii  
  Durerile de crestere  
  Icterul la nou-nascuti  
  Convulsiile febrile  
  Astmul la copii  
  Vitamine pentru copii  
  Fimoza la copii  
  Obiectele inghitite  
  Toxocaroza  
  Rinita alergica la copii  
  Conjunctivita la copii  
  Giardioza  
  Pneumonia  
  Ulciorul si Chalazionul  
  Tenia la copii  
  Bronsiolita - Bronsita Asmatiforma  
  Bacteria Escherichia Coli  
  Probleme de Vedere la copii  
  Pericardita la copii  
  Diagrame de crestere ale copilului  
  Tusea convulsiva  
  Sindromul mortii subite la sugari  
  Hemofilia la copii  
  Afectiuni oftalmologice la copii  
  Prezi sanatatea copilului tau  
  Anemia – Notiuni de baza  
  Sigilarea dintilor la copii  
  Fobiile copilariei  
  Boala hemolitica a nou-nascutilor  
  Despre alergia la grau  
  Vindecarea ranilor unei copilarii traumatizante  
  Strabismul  
  Varsaturile  
  Tusea si raceala  
  20 mituri despre ADHD  
  Sistemul imunitar  
  Sinuzita la copii si la adolescenti  
  Infectii bacteriene vs virale  
  Torticolisul congenital  
  Terapie asistata de animale  
  Ochii copilului tau  
  Vegetarianismul la copii  
  Psihoterapia pentru copii  
  Anatomia si dezvoltarea dintilor  
  Caderea parului la copii  
  Nevii (alunitele) la copii  
  Greutatea la adolescenti  
  Incontinenta urinara la copii  
  Balbaiala - Logopedie  
  A auzi voci si a vedea lucruri  
  Copilul anxios  
  Tutunul si adolescentii  
  Alunite cancerigene la copii  
  Dependenta de Internet  
  Igiena orala la copii  
  Tulburarile de alimentatie  
  Tulburarea bipolara  
Despre alergia la grau

Despre alergia la grau

image Cuprins

Atunci cand cineva este alergic la grau, sistemul imunitar al organismului, care, in mod normal, lupta contra infectiilor, va reactiona impotriva proteinelor din grau. In momentul in care persoana in cauza mananca ceva ce contine grau, organismul va crede ca aceste proteine sunt invadatori ce dauneaza.

Sistemul imunitar raspunde printr-o munca foarte grea de a se apara impotriva invadatorului. Acest fapt, produce o reactie alergica in care substante chimice, precum histamina, sunt eliberate in organism. Eliberarea acestor substante chimice poate cauza aceste simptome:

  • respiratie grea
  • probleme de respiratie
  • tuse
  • raguseala
  • sufocare
  • durere de stomac
  • varsaturi
  • diaree
  • mancarimi ale ochilor, lacrimare, umflare
  • urticarie
  • pete rosii
  • umflatura
  • scaderea tensiunii arteriale, cauzand ameteli sau pierderea constiintei
Reactiile alergice la grau pot diferentia. Uneori, aceeasi persoana poate reactiona diferit in conditii diferite. Unele reactii pot fi usoare si implica doar un sistem al corpului, cum ar fi urticaria la nivelul sistemului epitelial. Alte reactii adverse pot fi severe si implica mai mult de o parte a corpului.

Alergia la grau si boala Celiaca sunt diferite

Alergia la grau este usor de confundat cu boala Celiaca insa, ele sunt foarte diferite. Boala Celiaca nu provoaca o reactie alergica. La boala celiaca este un alt tip de raspuns imunitar in intestine, cauzand o problema cu absorbtia alimentelor.

In timp ce persoanele alergice la grau pot manca, de obicei, alte cereale, persoanele cu boala celiaca nu pot manca nici un tip de aliment ce contine gluten. Glutenul poate fi gasit si in alte cereale cum ar fi orez, secara, si uneori ovaz.

Anafilaxia este o reactie ce pune viata in pericol

Alergia la grau poate provoca o reactie alergica severa numita anafilaxie. Anafilaxia poate incepe cu simptome usoare dar, mai apoi, se poate inrautati brusc, ducand la probleme cu respiratia sau lesin. In cazul in care anafilaxia nu este tratata, aceasta poate pune viata in pericol.

In cazul in care copilul dumneavoastra a fost diagnosticat cu alergie la grau care ii pune viata in pericol (sau oricare alta alergie alimentara periculoasa) medicul va dori ca ea sau el sa poarte un auto-injector cu epirefrina, in caz de urgenta.

Un auto-injector cu epirefina este un medicament ce se elibereaza pe baza de prescriptie medicala care vine intr-un recipient usor de transportat, de dimensiunea unui marker. Este simplu de utilizat. In cazul in care copilul dumneavoastra trebuie sa il tina in mana, doctorul va va arata cum trebuie sa il foloseasca.

Adolescentii pot fi invatati cum sa iti faca singuri injectia. In cazul in care acestia sunt responsabili pentru administrarea epirefrinei, aceasta ar trebui sa fie tinuta prin apropiere si nu incuiata intr-un dulap sau prin biroul unei asistente.

Oriunde se afla copiii dumneavostra, persoanele care ii ingrijesc ar trebui sa stie intotdeauna unde este epinefrina, sa aiba usor acces la ea si sa stie cum sa realizeze injectia. Personalul de la scoala copilului dumneavoastra ar trebui sa fie informat cu privire la aceasta alergi pentru a putea avea un plan de actiune in caz de urgenta. Medicamentele salvatoare pentru copilul dumneavoastra (de exemplu epinefrina) ar trebui sa fie accesibile in orice moment.

In cazul in care copilul dumneavoastra incepe sa aiba simptome alergice grave, precum umflarea gatului si a gurii sau probleme in respiratie, administrati imediat epirefrina auto-injectoare. Pe perioada unui episod de anafilaxie secundele conteaza. Mai apoi, se apeleaza 112 sau duci copilul in sala de urgente. Copilul dumneavoastra trebuie sa se afle sub supravegherea medicului, deoarece, chiar daca raul pare sa fi trecut, este posibil sa apara un al doilea val de simptome serioase.

De asemeni, o idee foarte buna este sa aveti medicamente pe baza de antihistamine (care se elibereaza fara reteta) pentru copilul dumneavoastra deoarece, acestea, pot ajuta la tratarea simptomelor alergice usoare. Utilizati antihistaminicele dupa - nu ca un inlocuitor pentru - doza de epirefrina din perioada reactiilor alergice periculoase.

Alergia la grau pe termen lung

Daca testele de alergie arata ca copilul dumneavoastra are alergie la grau, medicul va va ghida cu privire la modul in care puteti sa mentineti conditiile de siguranta. Alergia la grau este mai frecventa la copii decat la adulti si, multi copii par sa "depaseasca" alergia la grau de-a lungul timpulu.

Insa, daca copilul are alergie la grau, acesta sau aceasta va trebui sa evite complet produsele fabricate cu grau. Desi cele mai multe reactii alergice impotriva graului apar dupa ce se mananca un produs din grau, uneori oapmenii pot sa reactioneze la pulberea de grau pe care o inspira (de exemplu brutarul ce inhaleaza faina la locul de munca).

Magazinele amilentare naturale si sectiunea cu produsele alimemtare bio din magazine au, de obicei, alternative sigure, inclusiv pentru painea din grau, biscuiti sau cereale pentru micul dejun. De asemeni, cautati faina inlocuitaoare facuta din cartofi, orez, soia, orz, ovaz si porumb.

Producatorii de alimente ar trebui sa precizeze, in termeni usor de inteles, daca alimentele contin unul dintre principalii alergeni: grau, lapte, ou, peste, crustacee, arahide, nuci si soia.

Eticheta ar trebui sa includa "grau" in lista de ingrediente sau, dupa lista de ingrediente, sa precizeze "Contine grau", daca este cazul. Aceasta mod de prezentare a etichetei ar face ca situatia sa devina mai usoara. Dar, cu toate acestea, este posibil sa doriti sa invatati numele unor ingredinete comune, care contin grau.

Contaminarea incrucisata

Contaminarea incrucisata inseamna ca alergenicul nu este unul dintre ingredientele produsului insa, se poate sa fi fost contaminat in timpul prepararii sau al ambalarii. Companiile nu sunt obligate sa eticheteze pentru riscul de contaminarea incrucizata desi unele fac acest lucru in mod voluntar. Puteti observa avertizari precum "Poate contine grau", "a fost prelucrat intr-o instalatie care proceseaza grau" sau "a fost fabricat pe echipamente care, de asemeni, sunt utilizate si pentru grau".

Din momente ce produsele fara declaratii de avertizare ar putea fi, de asemeni, trans-contaminate dar compania nu alege sa specifice acest detaliu, cel mai bine ar fi sa contactati compania pentru a afla daca produsul ar putea contine faina. Aceasta informatie se poate gasi pe site-ul companiei sau puteti contacta compania reprezentatica printr-un e-mail.

De asemeni, este important de amintit ca produsele pe care le stiati sigure pot deveni periculoase in cazul in care compania produselor alimentare schimba ingredientele, modul de procesare sau locatia de productie.

Mancatul in oras

Cand copilul dumneavoastra mananca la restaurant sau acasa la un prieten, interesati-va cum au fost alimentele preparate si ce contin exact. Poate fi dificil sa ceri o multime de informatii cu privire la metodele de gatit si sa ai incredere in raspunsurile pe care le obtii. Daca nu esti sigur ca un produs nu contine grau, cel mai indicat este sa aduci mancare sanatoasa de acasa.

Intereseaza-te de contaminarea incrucisata, cum graul poate trece intr-un produs alimentar deoarece este procesat sau servit in acelasi loc unde se utilizeaza graul pentru alte produse alimentare. Acest lucru se poate intampla pe suprafetele din bucatarie sau pe ustensile - incepand de la cutite si suprafete de taiere pana la prajitor de paine sau gratar. Alimentele prajite au potentialul de a fi trans-contaminate deoarece acestea pot fi prajite in acelasi ulei in care au fost prajite si alimentele ce contin grau.

De asemenei, discutati si cu personalul de la scoala despre riscul contaminarii incrucisate din cantina. Acest lucru se evita cel mai bine prin impachetarea pranzului de la domiciliu, astfel incat sa puteti controla ceea ce contin produsele.

Aici sunt alte cateva masuri de precautie pe care trebuie sa le luati:

  • Nu harani copilul cu alimente pe care nu le-ai gatit tu insati - sau cu orice altceva ce contine ingrediente necunoscute.
  • Spune tuturor celor care se ocupa de produse alimentare - de la rude pana la personalul restaurantului - ca copilul dumneavoastra are alergie la grau.
  • Preparati-i la domiciliu pranzul si gustarile pentru scoala astfel incat sa puteti controla modalitatea de preparare.
  • In cazul in care administratorul sau detinatorul unui restaurant este deranjat de cererea dumneavoastra de a prepara alimente care sa nu contina grau, nu mancati acolo.