Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Intrebari frecvente in sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
12 lucruri pe care ar trebui sa le arunci imediat

12 lucruri din frigiderul tau pe care ar trebui sa le arunci imediat

image
  1. Produsele lactate
  2. Ouale neorganice
  3. Maioneza
  4. Ketchup
  5. Margarina si/ sau untul
  6. Sosuri pentru salate preparate comercial
  7. Mezeluri
  8. Sunca si carnea prelucrata
  9. Iaurtul
  10. Tofu
  11. Sucul de fructe
  12. Sucul carbogazos

Daca esti precum majoritatea oamenilor, probabil ca frigiderul tau contine cateva secrete. Atunci cand mergem in vizita acasa la diverse persoane, este intotdeauna amuzant, felul in care se scuza acestia, referitor la alimentele pe care le au in frigider, cu replici precum: "Noi nu mancam aceea! Acest aliment este pentru soacra mea care vine in vizita!" sau, "Nu m-am atins de accea de saptamani! Aceasta e ramas de demult".

Tot ceea ce vezi in jurul tau trebuie sa te ajute pentru atingerea unei alimentatii sanatoase si sa reflecte modul de viata pe care doresti sa il traiesti. Este posibil aa imparti spatiul cu partenerul tau sau cu o persoana care mananca diferit. Poate ca este bine sa le spui si lor de ce le-ar fi mai bine fara unele alimente. Daca nu sunt deschisi schimbarii, deocamdata, le poti aduna pe toate pe un singur raft, pentru a le separa de alimentele pe care te concentrezi. In felul acesta te poti concentra asupra imbunatatirii vietii si a sanatatii si, in consecinta, a frumusetii si greutatii tale.

Adevarul este ca multi oameni detin alimente daunatoare sanatatii, pozitionate la vedere pe rafturile din frigider. Uita-te in frigiderul tau si descotoroseste-te de urmatoarele 12 alimente ce iti pot afecta sanatatea.

1. Produsele lactate

Multi oameni cred ca produsele lactate (laptele, frisca, branza) joaca un rol important in alimentatie, deoarece contin calciu. Realitatea este ca, in natura, laptele nu este facut pentru a fi consumat de catre oameni. Daca te impotrivesti legilor naturii (in ciuda faptului ca produsele lactate reprezinta o afacere mare si profitabila), pot aparea mai multe probleme de sanatate. Intr-un studiu realizat in China, Dr. T. Colin Campbell a descoperit faptul ca produsele lactate nu sunt benefice sanatatii oaselor, ba mai mult consumul acestora este corelat cu un numar mai mare de fracturi osteoporotice. Acest lucru se datoreaza faptului ca produsele lactate creeaza aciditate in corp. Pentru a neutraliza aceasta aciditate, corpul extrage saruri din oase, slabindu-le.

De asemeni, o mare parte a populatiei nu poate tolera zaharul din produsele lactate (lactoza) si nici proteinele (cazeina). In mod aditional, produsele lactate pot contine rGBH, un hormon care poate creste riscul aparitiei cancerului.

In schimb, umple-ti frigiderul cu lapte de nuca, lapte neindulcit de migdale sau lapte de cocos.

2. Ouale neorganice

Ouale care sunt organice, proaspete, obtinute in aer liber sunt o sursa viabila de proteine pentru persoanele care aleg sa manance proteine de origine animala. Acestea fiind spuse, ouale conventionale (neorganice) au de multe ori cateva saptamani in spate pana sa ajunga pe rafturile din magazin. De asemeni, acestea pot contine antibiotice, hormoni, pesticide, tulpini de salmonela si alte bacterii.

Daca tu consumi oua, alegele pe cele locale, organice, obtinute pe cale naturala de la o ferma locala sau de la piata.

3. Maioneza

Maoineza contine de multe ori ulei de soia, care vine de cele mai multe ori de la soia modificata genetic. De fapt, aproximativ 87 la suta dintre culturile de soia sunt modificate genetic. Modificarea genetica este un obicei relativ recent in istoria omenirii (a fost pusa in practica la mijlocul anilor 1980), deci, nu exista multe cercetari asupra efectelor pe termen lung. Cu toate acestea, primele studii efectuate asupra rozatoarelor sunt ingrijoratoare, iar aceasta leaga alimentele modificate genetic cu sterilitatea si cu mortalitatea infantila.

Doar arunca o privire asupra maionezei. Aceasta are un aspect urat si arata precum celulita. Chiar vrei sa introduci asta in corpul tau? Serios.. gandeste-te la asta. Exista vreun dubiu asupra faptului ca acest aliment, cu un nivel ridicat de grasimi, nu iti va face corpul sa arate, de asemeni, urat?

In schimb, poti opta pentru mustar organic, fara zahar.

4. Ketchup

Ketchup-ul contine sirop de porumb cu nivel ridicat de fructoza si, de asemeni, poate contine alte chimicale. HFCS (High-fructose corn syrup - care este numit si zahar de porumb) contine concentratii ridicate de fructoza. In cantitatile mici intalnite la fructe, care contin si fibre, vitamina C si antioxidanti, froctoza poate fi prelucrata in mod eficient de catre corpul uman. In cantitati mari, ca in HFCS, fructoza creeaza dificultati de procesare ale ficatului. Acest lucru creeaza mai multe probleme, inclusiv un ficat gras, trigliceride crescute si perturbarea functiei organismului de semnalare corecta a poftei de mancare. Consumul de fructoza este legat de diabetul de tip 2 si de sindromul metabolic.

5. Margarina si/ sau untul

Margarina poate contine grasimi trans si multe chimicale pe care pur si simplu nu le vrei in corpul tau. Untul este bogat in grasimi animale saturate, care pot afecta inima si, in concluzie, este alcatuit doar din grasime pura. Ambele alimente pot contribui la un exces de calorii de care nu ai nevoie, precum si un continut scazut de lipide in sange. In schimb, gateste folosind o cantitate mica de ulei de cocos.

6. Sosuri pentru salate preparate comercial (dressing-urile)

Aceste sosuri pot contine lapte, chimicale, conservanti, sirop de porumb cu un nivel ridicat de fructoza, zahar si ingrediente modificate genetic precum uleiul de soia. In schimb, prepara-ti propriul sos pentru salata din otet de mere organic, o cantitate mica de ulei extravirgin de masline (sau sari peste) si ierburi/ condimente.

7. Mezeluri

Chiar si mezelurile cu un continut scazut de grasimi pot contine ingrediente ce sunt periculoase pentru sanatatea ta. Pentru a le face mai gustoase, producatorii injecteaza, de multe ori, in carne: sare, zahar si solutii de chimicale care imbunatatesc gustul. Alte chimicale pot fi folosite pentru conservare si culoare.

Ia in considerare un sandwich cu hummus sau avocado, care sunt mult mai sanatoase decat sandwich-urile cu mezeluri ce contin chimicale. Te rog nu manca sandwich-uri cu chimicale!

8. Sunca si carnea prelucrata

Carnea prelucrata, cum ar fi sunca, carnatii si crenvurstii, sunt periculosi pentru sanatatea ta. De fapt, un studiu arata ca, de cele mai multe ori, consumul carnii procesate rezulta in cresterea riscului de cancer pancreatic cu 67 de procente.

9. Iaurtul

Multe persoane traiesc sub impresia ca iaurtul este o exceptie de la regula fara „produse lactate”, deoarece acesta contine probiotice. In timp ce probioticile sunt bune, obtinandu-le din produsele lactate este contraproductiv (vezi produse lactate, de mai sus). Iaurtul este, de asemeni, facut din lapte pasteurizat si contine lactoza, cazeina intr-o cantitate mare si toate celelalte componente lactate.

In schimb, consuma salate probiotice si cu enzime, cumpara varza murata sau incearca iaurtul facut din lapte de cocos, acestea neavand potentialul de a iti afecta sanatatea prin consumul zilnic.

10. Tofu

In timp ce multe persoane considera tofu ca fiind o alternativa sanatoasa a carnii, exista indoieli mari cu privire la calitatile produselor din soia. Dupa cum am mentionat mai sus, aproximativ 87% dintre produsele de soia sunt modificate genetic. Soia este corelata cu mai multe probleme de sanatate, inclusiv anumite tipuri de cancer, tulburari tiroidiene si infertilitatea.

Produsele fermentate din soia, cum ar fi tamari, miso si tempeh nu sunt considerate periculoase, deoarece proteinele alergene pot fi dezactivate in procesul de fermentare.

Cred ca motivul pentru care oamenii consuma produse din soia este pentru a inlocui proteinele optinute din carne. Nu trebuie sa “inlocuiesti” carnea cu o bucata de tofu. In cazul in care dieta ta este in totalitate vegetariana vei obtine indeajuns de multe proteine.

11. Sucul de fructe

Sucul pare ca ar putea fi sanatos, dar, de fapt, este plin cu zahar. De asemeni, lipsesc fibrele si are un continut mare de calorii. Deoarece sucul poate creste continutul de zahar din sange, acesta iti poate cauza pofte si supraincalzire. In schimb, mananca un fruct intreg si proaspat.

Sucul din comert este, de asemeni, pasteurizat, ceea ce distruge multe dintre beneficiile si nutrientii naturali.

12. Sucul carbogazos

Nu exista nimic bun la sucurile carbogazoase. Nu numai ca acestea provoaca o stare metabolica acida in corpul tau, dar este incarcat cu chimicale si contine HFCS (suc normal) sau indulcitori artificiali (sucuri dietetice). Ambele au aratat ca pot crea probleme cu greutatea. Evita sucurile carbogazoase! Bea apa, in schimb. Antreneaza-te sa renunti la suc, iar, in timp, te vei obisnui cu lipsa sucului in viata ta.

Ce sa pastrezi in frigider (si in dulap)

Sfaturile de mai sus, sunt general valabile, nu doar pentru perioada de pregatire dinaintea sarcinii sau pentru sarcina. Esti gata sa iti umpli frigiderul cu mancare sanatoasa? Pastreaza aceste produse la indemana.

  • Verdeturi
  • Legume sanatoase
  • Fructe proaspete, organice
  • Salate probiotice si cu enzime
  • Otet de mere organic, brut si nefiltrat
  • Oua organice obtinute de la gaini crescute in aer liber si local (daca alegi sa consumi proteine animale)
  • Avocado
  • Migdale crude
  • Chia
  • Migdale neindulcite sau lapte de cocos