Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Beneficiile sarcinii

Beneficiile sarcinii

image

Par mai des, sex mai bun? Cu siguranta!

De la un par mai des pana la sex mai bun, cum poate sarcina sa iti imbunatateasca sanatatea si fericirea?

Bineinteles, sarcina poate fi o neplacere de noua luni – cu dureri de spate, glezne umflate si greata cu varsaturi – dar, poate fi si o vreme plina de schimbari neasteptate dar minunate, atat fizice cat si emotionale. Unele afectiuni medicale se amelioreaza in timpul sarcinii si pentru multe femei, aceasta perioada de timp este una foarte fericita si sanatoasa.

Iata cum obiceiurile tale culinare, imaginea asupra corpului tau, relatia si altele se pot imbunatati in timpul sarcinii.

Sistemul imunitar devine mai puternic

Boli autoimune ca psoriazisul, scleroza multipla, artrita reumatoida si lupusul apar atunci cand corpul isi ataca propriile celule, considerandu-le presupusi atacatori. Dar sistemul imunitar maternal trebuie sa creeze o toleranta si face acest lucru prin suprimarea unei forme a imunitatii.

Dupa nastere: Dupa nastere, simptomele presupuselor afectiuni revin la nivelul de dinaintea sarcinii in cazul multor pacienti.

Parul devine mai des

Uita-te la scurgerea de la dus – sunt sanse sa nu fie infundata cu par. In mod normal, femeile pierd de la 50 la 100 fire de par pe zi, dar in timpul sarcinii, hormonii prelungesc ciclul cresterii parului. Ca rezultat, cad mai putine fire de par si apare o crestere a procentajului firelor de par care cresc.

Dupa nastere: E posibil sa trebuiasca sa chemi instalatorul. Apare o scadere abrupta a procentajului firelor de par care cresc iar parul incepe sa cada rapid.

Cuplurile devin mai apropiate

Asteptarea sosirii pe lume a copilului, alegerea numelui, pregatirea camerei, privitul imaginilor obtinute cu ultrasunete – pentru cupluri aflate intr-o relatie sanatoasa, toate aceste experiente pot creea un fel de a doua luna de miere. Si, lucrul cel mai bun, exista avanteje ale sexului din timpul sarcinii.

Dupa nastere: Eh, nu te astepta ca masajele la picioare sa mai continuie. Un studiu care a urmarit gradul de fericire a 218 cupluri din timpul a primilor opt ani de casatorie a gasit o “deteriorare brusca” a satisfactiei din timpul anilor de dupa nastere, comparand aceasta perioada cu anii dinaintea copilului.

Dupa nastere, probabil vei intelege aceste rataciri din timpul sarcinii iar pentru multe femei, este timpul unei sanatati remarcabile si multe motive pentru care vei simti lipsa sarcinii.

Te vei simti mai atragatoare

Schimbari ale nivelelor hormonilor pot face ca libidoul tau sa zboare. Multe femei uita de insecuritatile legate imaginea corpului atunci cand sunt insarcinate. Formele, in particular sanii voluptosi si burtica pe care o arati mandra partenerului tau, te pot face sa te simti mai atragatoare ca niciodata. De asemeni, orgasmul din timpul sarcinii este special. Pentru cuplurile ce intampina probleme cu conceptia, sexul poate fi o eliberare, acum ca nu trebuie sa iti faci griji de ovulatia lunara.

Dupa nastere: Este posibil sa treaca mult timp pana libidoul si programul tau si al partenerului tau sa se potriveasca.