Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Tratamente infertilitate masculina

Tratamente pentru infertilitate la barbati

image

Cauzele infertilitatii masculine

In acest scurt articol vom discuta despre tratamente ale infertilitatii la barbati. Dupa cum deja probabil stii, infertilitatea masculina reprezinta inabilitatea barbatului de a contribui la procesul de conceptie. In cazul a multor barbati este putin probabil ca acestia sa recunoasca public infertilitatea, deoarece, in mod traditional, aceasta a fost considerata a fi o problema a partenerei de sex feminin. Infertilitatea masculina afecteaza in ziua de azi 10-15% dintre cuplurile din lume, iar acest numar creste an de an.

In trecut, nu existau multe informatii despre cauzele si tratamentele acestei afectiuni. Progresele din medicina au facut posibila diagnosticarea si tratarea infertilitatii masculine, avand o rata a scuccesului relativ buna. Citind acest articol vei afla, faptul ca tratamentele pentru infertilitatea masculina sunt destul de similare cu metodele de imbunatatire a fertilitatii. Dar, inainte sa ajungem acolo, vom discuta putin despre lucrurile care pot provoca infertilitatea la barbati.

Cele mai intalnite cauze ale infertilitatii masculine sunt:

 • Probleme testiculare.
 • Afectiuni ale glandei pituitare. Acestea reprezinta 1% din totalul cazurilor din lume si, ca atare, sunt foarte rare.
 • Probleme hormonale. Acestea se pot manifesta prin scaderea libidoului si cresterea anormala a parului.
 • Blocarea pasajului ce permite spermei sa treaca in timpul ejacularii. Acest lucru poate fi rezultatul unei vasectomii efectuate asupra individului in cauza.
 • Crestere anormala a cantitatii spermei.
 • Miscarea lenta a spermatozoizilor.
 • Azoospermia. Aceasta reprezinta lipsa totala a spermei (apare foarte rar).
 • Varicocelul. Aceasta reprezinta o dilatare a unei vene in scrot. Afecteaza cantitatea spermei si forma acesteia.
 • Factori legati de stres.
 • Factori de varsta si de caldura. In timp ce un barbat avanseaza in varsta, abilitatea sexuala a acestuia se diminueaza, acesta fiind, din fericire, un proces lent, astfel capacitatea de a functiona optim este afectata.
 • In unele cazuri, nu exista nici o cauza identificabila.
Cel mai important test al infertilitatii masculine este analiza spermei. Prin testare se masoara factori ca numarul de spermatozoizi, forma, miscarea si calitatea acestora.

Odata ce a fost descoperita cauza infertilitatii, tratamentul poate incepe. Exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a trata si a scapa de infertilitate, iar o parte dintre ele le vom discuta in continuare.

Tratamente ale infertilitatii masculine

Tratamentul infertilitatii masculine este direct dependent de cauza acestuia. Tratamentul poate include ambii parteneri. Acest lucru este dependent de probabilitatea ca partenerul de sex feminin sa contribuie, de asemeni, la infertilitate. Poate dura luni sau chiar ani, in unele cazuri, pentru ca afectiunea sa fie vindecata.

In cazul pasajelor blocate, chirurgia este cea mai potrivita interventie pentru a permite spermei sa curga intr-un mod usor si liber. Stiinta moderna a facut posibil ca procedurile de vasectomie sa fie inversate. Este nevoie doar de o interventie chirurgicala minora pentru a fi corectata interventia initiala. Varicocelul pote fi, de asemeni, tratat cu ajutorul interventiei chirurgicale, unde vena afectata este operata.

S-a descoperit ca, un medicament numit clomifen citrat, este foarte eficient in tratamentul infertilitatii masculine. Acesta creste calitatea si motilitatea spermei si al numarului de spermatozoizi. Pentru cei care sufera de infectii pot fi prescrise antibiotice.

Pe langa tratamente ale infertilitatii, este incurajat si un mod de viata sanatos. Exercitii fizice regulate, o alimentatie sanatoasa (legume, fructe), mentinerea unei diete echilibrate si sanatoase sunt cateva dintre modalitatile prin care fiecare individ se poate ajuta singur. De asemeni, este recomandat sa se evite consumul de tutun si alcool.

Pe langa optiunile de mai sus ale tratamentului impotriva infertilitatii masculine, au aparut noi tehnici avansate care, de asemeni, pot ajuta. Acestea sunt cunoscute drept Tehnici de Reproducere Asistata. Se apeleaza la aceste tehnici atunci cand nici medicina (fie ea chirurgicala sau nu) si nici modul de viata sanatos nu dau rezultate in tratarea problemei. Acestea se efectueaza, de cele mai multe ori, in clinici specialiste. Exista mai multe tehnici:

Alte tratamente ale infertilitatii masculine – Tehnici de Reproducere Asistata

 1. Insertia intrauterina. Atunci cand sperma este transferata in uter prin intermediul colului uterin. Aceasta tehnica este folositoare atunci cand partenerul de sex masculin are numarul de spermatozoizi sau calitatea materialului seminal scazuta.
 2. Fertilizarea in vitro. Aceasta procedura reprezinta fecundarea ovulelor femeii cu ajutorul spermei in afara corpului. Este efectuata atunci cand insertia intrauterina nu se realizeaza cu succes. Este cea mai intalnita procedura cunoscuta.
 3. Injectia intracitoplasmatica a spermei. Este parte a fertilizarii in vitro. Aceasta presupune injectarea a unui singur spermatozoid intr-un ovul.
 4. Alta metoda a tehnicilor de reproducere asistata este ca sperma sa fie luata direct din testicule, in cazul in care barbatul nu poate ejacula.
Toate aceste proceduri necesita specialisti/ experti si, prin urmare, trebuie luata in vedere si situatia financiara. Acestea, de asemeni, necesita timp si energie si prezinta o varietate de riscuri pentru sanatate. Prin urmare, o gandire si o analiza atenta trebuiesc puse in practica inainte de a lua o decizie definitiva in legatura cu oricare dintre optiunile de tratament.

Daca nici una dintre acestea nu da rezultate, cuplul este sfatuit sa considere adoptarea ca un mod de a incepe o familie. Inseminarea artificiala (donatori de sperma) poate fi luata, de asemeni, in considerare. O vizita la un furnizor de asistenta medicala poate oferi cuplului toate detaliile necesare si, de asemeni, informatii despre cum va decurge intregul proces. Nu uita ca exista si tratamente naturiste pentru infertilitatea masculina ce pot fi incercate.

Discuta pe forum despre infertilitatea la barbati