Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Intrebari frecvente in sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
Ce alimente trebuie evitate in timpul sarcinii

Ce alimente trebuie evitate in timpul sarcinii

image

Femeile ar trebui sa evite sushi crud in timpul sarcinii.

A avea o dieta echilibrata este important in orice moment al vietii, dar este, insa, cel mai important atunci cand esti insarcinata. Exista nutrienti, vitamine si minerale importante de care copilul tau in dezvoltare are nevoie. Majoritatea alimentelor sunt sigure. Cu toate acestea, exista unele alimente ce trebuiesc evitate in timpul unei sarcini.

Care sunt acele alimente care trebuiesc evitate in timpul sarcinii?

Carnea cruda

Pestele crud, carnea de vita sau cea de pui, gatita insuficient sau in sange, ar trebui sa fie evitate, deoarece exista riscul unei contaminari cu bacterii coliforme, toxoplasmoza si salmonela.

Aperitivele din carne

Este posibil ca aperitivele din carne sa fie contaminate cu listeria, aceasta putand duce la avort. Listeria are abilitatea de a trece prin placenta si poate infecta copilul, ducand, in acest fel, la o infectie sau o intoxicatie a sangelui, putand sa puna in pericol viata. Daca esti insarcinata si ai vrea sa mananci aperitive din carne, fii sigura ca reincalzesti carnea pana cand ies aburi din aceasta.

Pestele contaminat cu mercur

Pestele care contine un nivel mare de mercur ar trebui sa fie evitat. Mercurul consumat in timpul sarcinii a fost legat de unele intarzieri de dezvoltare si leziuni cerebrale. Pestii de acest gen sunt: rechinul, pestele spada, macroul, si altii. Conservele de ton au, in general, o cantitate mai mica de mercur fata de alte tipuri de ton. Chiar si asa, tonul ar trebui mancat intr-un mod moderat. Unele tipuri de peste folosit in sushi ar trebui, de asemeni, sa fie evitat, datorita concentratiei mare de mercur.

Pestele afumat

Pestele afumat, recongelat ar trebui sa fie evitat deoarece ar putea fi contaminat cu listeria (Acesta poate fi mancat daca este un ingredient intr-o masa care a fost gatita, cum ar fi o caserola). Acest tip de peste este, adeseori, gasit in sectiunea cu aperitive din carne din magazinul alimentar. Conservele cu peste afumat este, de obicei, bun de mancat, in timpul sarcinii.

Pestii care au fost expusi poluantilor industriali

Evita pestii proveniti din lacuri sau rauri contaminate, deoarece acestia s-ar putea sa fi fost expusi unor nivele mari de bifenili policlorurati. Acest sfat se indreapta, in principal, catre cei care pescuiesc in lacuri si rauri locale. Acesti pesti pot fi: lufar, biban cu dungi, somon, stiuca, pastrav, si altii. Tine minte ca vorbim despre pestii din apele locale si nu de cei din magazinul alimentar local.

Crustacee crude

Majoritatea bolilor ce provin de la fructele de mare sunt cauzate de gatirea insuficienta a acestora. Fructele de mare care pot cauza o boala din cauza gatirii insuficiente sunt: stridii, scoici si midii. Gatirea ajuta la prevenirea unor tipuri de infectii, dar nu poate preveni infectiile legate de alge, care sunt asociate cu mareele rosii. Crustaceele crude sunt o ingrijorare pentru toate persoanele si ar trebui sa fie evitate complet in timpul sarcinii.

Ouale crude

Ouale crude sau orice tip de aliment care contine oua crude ar trebui sa fie evitate datorita riscului de expunere la salmonela. Unele sosuri si inghetate facute acasa, maioneaza, creme sau sosurile olandeze pot fi facute cu oua crude.

Daca reteta a fost gatita la un moment dat, acest lucru poate reduce sansa de a fi expus la salmonela. Inghetata, sosurile si bautura alcoolica cu oua, zahar si condimente, fabricate comercial, sunt facute cu oua pasteurizate si nu maresc sansa de a contacta salmonela. Restaurantele ar trebui sa foloseasca oua pasteurizate in orice reteta care este facuta cu oua crude, cum ar fi sosul olandez alte sosuri.

Branzeturi moi

Branzeturile moi importate pot contine bacteria listeria, aceasta putand duce la un avort. Listeria are abilitatea de a trece prin placenta si poate infecta copilul, acest lucru ducand la o infectie sau o intoxicatie a sangelui, aceasta putand pune viata in pericol. Ar trebui sa eviti branzeturi precum: Brie, Camembert, Roquefort, Feta, Gorgonzola si branzeturile de tip mexican, cum ar fi queso blanco si queso fresco. Aceasta pot fi mancate doar in cazul in care sunt facute din lapte pasteurizat. Toate branzeturile care nu au fost importate facute cu lapte pasteurizat sunt bune de mancat.

Laptele nepasteurizat

Laptele nepasteurizat poate contine bacteria listeria, acest lucru putand duce la un avort. Listeria are abilitatea de a trece prin placenta si poate infecta bebelusul, ducand la o infectia sau intoxicare a sangelui, putand pune viata in pericol. Trebuie sa fii sigura ca orice tip lapte pe care il folosesti este pasteurizat.

Pate de ficat

Pateul recongelat sau tartinele din carne ar trebui sa fie evitate deoarece pot contine bacteria listeria. Conservele cu pate si tartine din carne pot fi mancate.

Cofeina

Desi majoritatea studiilor au descoperit ca ingerarea moderata cu cofeina este sigura, sunt altele care au gasit o legatura intre cafea si avort. Evita cofeina in timpul primului trimestru pentru a putea reduce sansa unui avort. Ca o regula generala, cafeaua trebuie limitata la mai putin de 200 miligrame pe zi, in timpul sarcinii. Cofeina este diuretica, lucru ce inseamna ca ajuta la eliminarea lichidelor din organism. Acest lucru poate rezulta in pierderea unei cantitati de apa si calciu. Este important ca tu sa bei multa apa, suc si lapte, in loc de bauturile ce contin cofeina. Unele cercetari ne arata ca avortul, nasterea prematura, greutatea mica la nastere si simptomele de sevraj la bebelusi sunt asociate cu consumul unei cantitati mari de cofeina. Cel mai sigur lucru este abtinerea de la cofeina.

Alcoolul

Nici o cantitate de alcool nu este stiuta a fi sigura de ingerat in timpul sarcinii, iar, prin urmare, alcoolul ar trebui sa fie evitat. Expunerea prenatala la alcool poate interfera cu dezvoltarea sanatoasa a copilului. Depinzand de cantitate, sincronizare si tiparul de utilizare, consumul de alcool in timpul sarcinii poate duce la Sindromul Fetal al Alcoolului sau alte tulburari de dezvoltare. Daca ai consumat alcool inainte de a sti ca esti insarcinata, opreste-te din consum acum. Ar trebui sa eviti, de asemeni, consumul de alcool in timpul alaptarii. Copilul este supus unor riscuri mari daca tu consumi alcool, acesta putand ajunge la copil in timpul alaptarii.

Legumele nespalate

Da, legumele sunt sigure de mancat, deci, tu inca trebuie sa le mananci. Cu toate acestea, este esential ca ele sa fie spalate pentru a evita o potentiala expunere la toxoplasmoza. Toxoplasmoza poate contamine solul in zona unde legumele au crescut.