Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Explicarea diferitelor tipurilor de plansete

Lacrimile unui copil – explicarea tipurilor diferite de plansete

image

O cantitate mare de frustrare in primele luni din viata copilului tau poate aparea de la faptul ca el nu poate comunica cu mama si cu tata – sau, cel putin, asta cred multi. Stiai ca exista mai multe tipuri de plansete pe care copilul tau le va folosi pentru a te instiinta despre ce nu este in regula? Copilul tau va incerca sa iti comunice sentimentele lui prin acele plansete care pot fi frustrante si agravante, deci, hai sa incercam sa decodificam unele dintre intelesurile din spatele vaietelor.

Raspunsul la planset

Plansul este folosit pentru a iti capta atentia si este conceput sa te afecteze, pentru a putea verifica rapid tipul problemei. Bebelusii nu plang niciodata doar pentru a te enerva, ei nu sunt constienti de nevoile tale sau ca plansul poate sa te afecteze. Tine minte ca nu rasfeti un copil atunci cand raspunzi la plansul lui. Este demonstrat ca, daca raspunzi instant la plansul copilului tau, acesta va plange mai putin cat este bebelus. Acest lucru se intampla deoarece, copilul se va obisnui, in timp, sa fie mai increzator si va intelege ca vei fi acolo pentru el, atunci cand are nevoie de tine. Acesta va invata, de asemeni, sa fie mai rabdator, deoarece va avea incredere ca vei veni langa el cat mai repede cu putinta. poti citi mai multe despre acest subiect in articolul "7 lucruri pe care parintii ar trebui sa le stie despre plansul unui copil".

Tipul de planset atribuit durerii

In cazul in care bebelusul tau are o durere, plansul va fi de forma unui tipat ascutit, urmat de un alt tipat ce va va „perfora” urechea. Acest tip de planset va veni de nicaieri si poate fi acompaniat de miscari aleatorii ale mainilor si picioarelor. In mod natural, instinctul tau parental ar trebui sa fie acela de a iti lua copilul in brate pentru a ii oferi confort. Cu toate acestea, ar trebui sa verifici daca bebelusul tau nu este lovit. Acest tip de planset, din cauza durerilor, poate fi continuu si necontrolabil, pana cand durerea este neutralizata sau starea de spirit este alinata. Este bine sa fii pregatita pentru aceste momente prin a avea diferite materiale ce pot ajuta la combaterea durerii copilului. Cauza poate fi datorita unei infectii sau inflamatii, ca urmare a contactarii unui virus, tuse sau raceli si este, adeseori, acompaniata de o febra.

Tipul de planset atribuit foamei

Un planset mai sters care fluctueaza in intensitate, dar care are un ritm definit, reprezinta un indicator ca ii este foame copilului. Un factor sigur este acela ca plansul este acompaniat de o privire directa asupra ta si ca acesta isi suge degetele. De obicei, acest tip de planset nu se va opri pana cand bebelusul va fi hranit.

Tipul de planset atribuit somnului

Daca bebelusul tau este obosit, s-ar putea sa auzi un planset usor cu o cadenta clar definita. Acest tip de planset va creste gradual in intensitate si este posibil sa fie acompaniat de un sunet nazal. Acest tip de planset indica faptul ca bebelusul incearca sa se calmeze si sa adorma.

Plansetul fals de plictiseala sau plansetul adevarat care reprezinta schimbarea scutecului?

Plictiseala este indicata de un tip de planset (mai degraba un geamat) care este oprit in momentul in care bebelusul este luat in brate. Un parinte va observa, adeseori, ca acest tip de planset este unul fals. Totusi, tipul de planset al unui bebelus care are nevoie de o schimbare de scutece este, adeseori, foarte similar celui fals. Cum iti poti da seama daca bebelusul tau este plictist sau are nevoie de o schimbare a scutecului? Ridica-l. Daca bebelusul nu o sa mai planga, aceasta inseamna, de obicei, ca este un planset fals. Desigur, poti intotdeauna sa ii verifici scutecul. Daca au trecut 30 de minute de la ultima schimbare a scutecului, atunci s-ar putea sa fie timpul pentru inca una.

Alte tipuri de plansete

Daca plansetul bebelusului apare la aproximativ aceleasi ore, cum ar fi in fiecare dupa-amiaza sau seara, acesta s-ar putea sa fie un semn al colicii. Acest tip de planset poate dura pentru cateva ore per episod si tu nu iti vei putea consola bebelusul. Alte tipuri de plansete pot avea legatura cu temperatura - fie ca bebelusul este prea rece sau prea cald, acesta sufera de o supra stimulare a simturilor - sau poate pur si simplu bebelusul vrea sa fie imbratisat ca sa se simta iubit si in siguranta. Cu cat castigi mai multa experienta in timp, ascultand si raspunzand la plansetul copilului tau, cu atat mai mult iti vei da seama de ce are nevoie copilul tau atunci cand plange.

Desigur, este posibil ca bebelusul tau sa planga fara nici un motiv, deci, va trebui sa incerci sa il calmezi. Cu toate acestea, exista niste orientari generale care te pot ajuta in a determina cauza plansetului si care te pot indruma in a ii asigura confortul.