Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
8 factori suprinzatori despre infertilitatea la barbati

8 factori suprinzatori despre infertilitatea la barbati

image
  1. Mersul pe bicicleta nu are efect asupra fertilitatii la barbati
  2. Saunele si piscinile incalzite aduc probleme
  3. Boxerii sunt cei mai buni
  4. Laptopurile pot arde mai mult decat hainele tale
  5. Telefoanele mobile pot cauza interferente
  6. Varsta este un factor
  7. Stresul joaca un rol importanta asupra fertilitatii
  8. Cresterea in greutate nu te va ajuta sa iti extinzi familia

Exista multe mituri si zvonuri legate de infertilitatea la barbati, precum purtarea de lenjerie intima stramta, mersul pe bicicleta sau folosirea jucariilor erotice. Dar s-ar putea ca realitatea sa fie socanta pentru tine (noi asa am vazut-o).

P.S. Dupa ce ai terminat de citit acest articol, arata-l partenerului tau – infertilitatea la barbati este la fel de probabil sa fie motivul pentru care un cuplu are probleme asupra conceperii unui copil, chiar daca femeile care au probleme de infertilitate primesc mai mult suport.

1. Mersul pe bicicleta nu are efect asupra fertilitatii la barbati

Probabil ai auzit despre acest zvon, si anume ca mersul pe bicicleta poate provoca infertilitate la barbati, dar de fapt acest lucru nu este adevarat. Un studiu realizat in Austria a aratat ca barbatii care practica mountain bike-ul pot avea nivelul de fertilitate mai scazut din cauza ca scrotul se deterioreaza datorita socurilor suferite pe terenul accidentat – dar studiul a fost facut asupra barbatilor care au inregistrat cel putin 3000 de mile pe an (aceasta inseamna o medie de minim 2 ore pe zi, 6 zile pe saptamana), ceea ce inseamna destul de mult. In plus fata de aceasta, studiul a concluzionat ca scaunele biciclistilor erau de vina deoarece aveau o forma tipica pentru curse, ingusta, si ca scaunele mai noi si mai late, cu gauri in mijlocul lor, ar fi o solutie mai sigura. Descoperirile limitate ale acestui studiu au fost foarte criticate de comunitatea medicala iar, conform lui Karen Boyle, director la „Reproductive Medicine & Surgery, Sexuality and Aesthetics” la „Chesapeake Urology Associates”, nu exista date concrete care sa sustina ideea ca ciclismul dauneaza fertilitatii. Deci, chiar daca partenerul tau este Lance Armstrong, nu trebuie sa ii interzici bicicletele. De fapt, ciclismul este o modalitatea foarte buna de a efectua exercitii fizice, iar sanatatea si conditia fizica este cea cea mai buna metoda de a fi fertil.

2. Saunele si piscinile incalzite aduc probleme

In timp ce multi dintre barbati fac o sauna sau o baie fierbinte dupa ce si-au terminat exercitiile fizice, daca incerci sa concepi un copil, roaga-l pe partenerul tau sa le evite pe amandoua. Daca stai prea mult timp expus la temperaturi mari in saune sau in piscine, scrotul ti se poate incalzi, iar daca temperatura testiculelor creste prea mult spermatozoizii pot muri. Acest lucru poate interfera cu productia de spermatozoizi, iar aceasta ar putea duce, intr-un final, la un numar scazut de spermatozoizi si motilitate. Daunele nu sunt permanente, totusi, deci ii poti spune partenerului tau ca poate reveni la rutina lui dupa ce ai ramas insarcinata.

3. Boxerii sunt cei mai buni

Rezolvarea pentru razboiul dintre purtarea boxerilor sau a pantalonilor stramti? Pai, daca incerci sa concepi un copil, ce porti nu prea conteaza. Barbatii ar trebui sa poarte ceea ce ii face sa se simta confortabili. Nu exista dovezi clare care sa sustina ideea ca pantalonii stramti pot dauna asupra scrotului din cauza ca acestia pot strivi sau mari temperatura acelei zone.

4. Laptopurile pot arde mai mult decat hainele tale

Unele laptopuri pot ajunge atat de fierbinti incat pot arde picioarele, deci barbatii ar trebui sa le tina departe de zona scrotului. Exista dovezi, la fel ca la piscinile incalzite sau saune, ca temperatura ridicata de la un laptop poate mari temperatura scrotului care, din nou, poate interfera cu productia de sperma. In timp ce nu toti expertii sunt de acord ca laptopurile pot cauza infertilitate, ar fi bine daca incerci sa concepi un copil, sa tii laptopul pe o masa sau pe un birou, pentru a fi sigur.

5 .Telefoanele mobile pot cauza interferente

In ultimul timp, telefoanele mobile au inceput sa aiba o reputatie proasta deoarece unii experti au gasit o legatura intre acestea si o varietate de probleme precum tumorile pe creier, cancer si infertilitate. Deci, ce putem spune despre acestea? Pai, inca nu stim cu exactitate ce influenta au asupra corpului nostru radiatiile electromagnetice in forma de unde radio, emise de telefoanele mobile. Dar unele studii au aratat ca aceste unde pot duce la un nivel mai mare de radicali liberi in probele de sperma, ceea ce poate conduce la o calitate scazuta a spermatozoizilor. In timp ce inca sunt necesare studii mai bune, datele curente asupra infertilitatii (si telefoanelor mobile) sunt indeajuns de ingrijoratoare incat doctorii sa recomande ca barbatii sa nu poarte telefoanele mobile in buzunare sau pe curea. Poate este timpul ca barbatii sa poarte si ei posete.

6. Varsta este un factor

In timp ce femeile sunt avertizate in mod constant despre dificultatea de a concepe un copil dupa ce imbatranesc, se pare ca, desi barbatii pot concepe un copil chiar si dupa ce au trecut cu mult de varsta a 2-a (si de obicei asa se intampla), fertilitatea la barbati scade odata cu varsta. Conform lui Joseph A. Hill, presedinte la „The Fertility Centers” din New England, productia de sperma la barbati scade dupa varsta de 40 de ani si, cu siguranta, dupa varsta de 50 de ani. Totusi, spre deosebire de femei, care trec prin procesul de menopauza, barbatii pot concepe cu mult dupa aceasta varsta.

7. Stresul joaca un rol importanta asupra fertilitatii

In timp ce stilul de viata poate sa nu te surprinda ca joaca un rol asupra fertilitatii, s-ar putea sa nu realizezi cat de mare este efectul pe care stresul il are asupra fertilitatii, atat la femei cat si la barbati. Pentru barbati, stresul poate duce la impotenta, disfunctie erectila, chiar si la inchiderea axei hipotalamo-hipofizo-testiculara (un termen fantezist pentru grupul de glande care joaca un rol esential in dezvoltarea si reglementarea sistemului de reproducere) – toate acestea pot interfera cu fertilitatea. In timp ce este aproape imposibil sa eviti complet stresul, este foarte important pentru amandoi sa munciti la menajarea lui. Deci, puteti amandoi sa faceti activitati ce reduc stresul, cum ar fi sa mergeti la o plimbare, exercitii fizice, meditatie sau doar sa impartiti niste rasete.

8. Cresterea in greutate nu te va ajuta sa iti extinzi familia

Si tu si partenerul tau va trebui sa aveti grija asupra greutatii voastre daca vreti sa incepeti o familie. Deci, daca vrei sa ajungi intr-o forma mai buna pentru a iti pregati corpul pentru copil, convinge-l si pe partenerul tau sa faca acelasi lucru. Mai mult decat atat, obezitatea la barbati este asociata cu un numar scazut de spermatozoizi si o calitate scazuta a acestora, iar greutatea in exces este asociata cu spermatozoizi deformati, lucru ce poate interfera cu abilitatea spermatozoizilor de a ajunge si a penetra ovulul.