Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Probleme medicale
  OscilloCoccinum  
  Ce reprezinta buzele vinete?  
  Infectiile gastrointestinale si diareea  
  Boala celiaca  
  Varicela (Varsatul de vant)  
  Rujeola (pojarul)  
  Parotidita (oreionul)  
  Rubeola (pojarelul)  
  Raceala si gripa  
  Durerile de urechi  
  Diabetul la copii  
  Copiii nascuti prematur  
  Inecare si resuscitarea cardiopulmonara  
  Defectele copilului la nastere  
  Ce este autismul?  
  Loviturile la cap in cazul copiiilor  
  Infectii care iti pot afecta copilul  
  Alergiile la copii  
  Intoleranta la lactoza pentru copii  
  Gastroenterita la copii  
  Alergiile alimentare la bebelusi  
  Care este valoarea normala a temperaturii  
  Boala a cincea sau boala obrajilor palmuiti  
  Complicatii ale obezitatii la copii  
  Bruxismul (scrasnirea dintilor)  
  Deshidratarea la copii  
  Copiii cu ADHD  
  Boala mana-picior-gura  
  Eruptia cutanata de la caldura  
  Intrebari frecvente despre imunizare  
  Ambliopia la copii  
  Rahitismul la copii  
  Dislexia la copii  
  Durerile de crestere  
  Icterul la nou-nascuti  
  Convulsiile febrile  
  Astmul la copii  
  Vitamine pentru copii  
  Fimoza la copii  
  Obiectele inghitite  
  Toxocaroza  
  Rinita alergica la copii  
  Conjunctivita la copii  
  Giardioza  
  Pneumonia  
  Ulciorul si Chalazionul  
  Tenia la copii  
  Bronsiolita - Bronsita Asmatiforma  
  Bacteria Escherichia Coli  
  Probleme de Vedere la copii  
  Pericardita la copii  
  Diagrame de crestere ale copilului  
  Tusea convulsiva  
  Sindromul mortii subite la sugari  
  Hemofilia la copii  
  Afectiuni oftalmologice la copii  
  Prezi sanatatea copilului tau  
  Anemia – Notiuni de baza  
  Sigilarea dintilor la copii  
  Fobiile copilariei  
  Boala hemolitica a nou-nascutilor  
  Despre alergia la grau  
  Vindecarea ranilor unei copilarii traumatizante  
  Strabismul  
  Varsaturile  
  Tusea si raceala  
  20 mituri despre ADHD  
  Sistemul imunitar  
  Sinuzita la copii si la adolescenti  
  Infectii bacteriene vs virale  
  Torticolisul congenital  
  Terapie asistata de animale  
  Ochii copilului tau  
  Vegetarianismul la copii  
  Psihoterapia pentru copii  
  Anatomia si dezvoltarea dintilor  
  Caderea parului la copii  
  Nevii (alunitele) la copii  
  Greutatea la adolescenti  
  Incontinenta urinara la copii  
  Balbaiala - Logopedie  
  A auzi voci si a vedea lucruri  
  Copilul anxios  
  Tutunul si adolescentii  
  Alunite cancerigene la copii  
  Dependenta de Internet  
  Igiena orala la copii  
  Tulburarile de alimentatie  
  Tulburarea bipolara  
Pragurile temperaturii la copii

Care este valoarea normala a temperaturii

image Cuprins

Temperaturile ridicate si febra sunt modalitatile prin care organismul tau lupta impotriva infectiilor. Dar este important sa fii atent la temperatura corpului pe care o are copilul tau, doar pentru a te asigura ca se incadreaza in limitele normale. Ceea ce urmeaza este un ghid care sa iti ofere o idee despre ce inseamna tipurile de temperatura pe care poate sa le aiba copilul tau, ce inseamna si ce poti face tu in acest sens. Fii constient ca acestea nu sunt reguli stricte si daca fiul sau fiica ta pare sa nu se simta foarte bine, dar nu raspunde la nici una din actiunile tale (sau daca pare sa se simta foarte rau, chiar daca temperatura corpului este scazuta), ar trebui sa ceri sfatul unui medic specialist. In cele mai multe cazuri, parintii nu stiu totul, asa ca daca fiul sau fiica ta are un comportament care este diferit de cel normal, atunci este indicat sa ceri sfatul unei persoane specialiste.

Daca incerci sa diminuezi temperatura corpului copilului tau, ai grija ca acest lucru sa nu se intample brusc. Spre exemplu, nu pune copilul intr-o cada cu apa rece, lucru care ar putea face ca el sa aiba frisoane. Frisoanele cresc temperatura copilului tau. Daca bebelusul tau este destul de mic, este posibil sa nu aiba frisoane inca, insa acest lucru i-ar putea dauna devenind somnoros si sa nu aiba pofta de mancare. Poti citi aici mai multe despre reglarea temperaturii noilor nascuti.

Atunci cand iei temperatura bebelusului este posibil sa se intample urmatoarele situatii:

Temperatura in valori normale

Este normal ca temperatura corpului (copil sau adult) sa aiba valori intre 36 si 37 grade Celsius (sau aproximativ 9 6.8 - 98.6o Fahrenheit). O temperatura mai mica de 36 de grade Celsius (sau 96.8 Fahrenheit) inseamna ca are nevoie de o crestere a temperaturii.

Temperaturi cu valori de mijloc

Se spune ca un copil are o „temperatura de tranzitie” daca se incadreaza intre 37 si 37.5 grade Celsius (sau 9 6.8 - 99.5 grade Fahrenheit). Aceasta situatie nu este privita drept febra, dar poate fi din cauza ca este supraincalzit, foarte bine imbracat, are prea multe hainute pe el (sau prea grele), este prea strans infasurat sau este intr-o masina unde este foarte cald, lucru care se intampla pe timp de vara. Daca bebelusul tau are o temperatura de tranzitie (si nu exista alte semne care sa indice ca este racit sau are fi vreun semn de infectie), atunci mai mult ca sigur va reactiona in cazul in care va fi dezbracat sau se va inlatura cu ce este invelit. Sa dai jos de pe el tot ce reprezinta haine groase sau grele, pune doar un cearsaf sau ceva usor peste el atunci cand adoarme. Daca temperatura scade, atunci nu mai este nevoie de nimic altceva. Daca nu se observa, insa, nici o ameliorare, sa il dezbraci pana la maieu si sa il acoperi cu un cearsaf subtire (asta in functie de vreme).

Temperatura ridicata

Se spune ca un bebelus are o temperatura ridicata daca valorile se incadreaza intre 37,5 si 38 de grade Celsius (sau 99,5 -100,4 grade Fahrenheit). Acest lucru poate fi cauzat de faptul ca bebelusul nu se simte bine, sau ca un efect advers fata de imunitatea normala (adesea facand bebelusul sa fie iritat ). Aceasta situatie nu necesita un anumit tip de medicamentatie (doar in cazul in care temperatura nu scade). Poti incerca sa ajuti temperatura sa scada prin a il freca cu un burete cu apa calda sau sa il pui intr-o cada cu apa cald. De asemenea, renunta la cateva haine si la ceea cu ce este invelit.

Febra

Se spune ca un copil are febra in cazul in care temperatura corpului are valori intre 38 si 38.5 grade Celsius (sau 100,4-101,3 ggrade Fahrenheit). Acest lucru poate indica o infectie sau o raceala virala, si in mod normal este insotita si de alte simptome fizice. Bebelusii cu febra au nevoie de o anumita medicamentatie (precum paracetamol) care sa ii ajute sa le scada temperatura (luata cu dozajele indicate). Este indicat sa fie consultati de medicul pediatru pentru a oferi alte indicatii privind tratamentul. Multi parinti au in casa paracetamol pentru copii, sau iau cu ei cand merg in concedii. Este uimitor faptul ca bebelusii pot sa aiba febra (la ore neprevazute). Administrarea de paracetamol copiilor poate fi un pic inselatoare. Vei folosi in mod normal o pipeta sau vei avea nevoie de o lingurita cu masuratoare sau vei folosi o mica seringa (achizionata de la farmacie). Adesea se va administra pe o parte a gurii pentru a face acest lucru cat mai usor si reusit.

O temperatura destul de ridicata

O variatie a temperaturii intre 38.5 -39.0 grade Celsius (sau 101.3-102.2 grade Fahrenheit) reprezinta o temperatura destul de ridicata pentru copilul tau. Daca fiul sau fiica ta are temperatura ridicata atunci cu siguranta are nevoie de medicamentatie (de exemplu paracetamol pentru copii) pentru a ajuta ca aceasta sa scada. In timp ce astepti ca temperatura sa scada, dezbraca copilul si sa il speli cu apa calda. Daca dupa o ora nu se observa nici o imbunatatire a situatiei, atunci este nevoie sa apelezi la un consult medical.

O temperatura foarte ridicata

O temperatura cu valori intre 39.0 si 40 de grade Celsius (sau 102.2-104.0 grade Fahrenheit) reprezinta o crestere ridicata a temperaturii copilului tau. Daca fiul sau fiica ta are o asemenea temperatura atunci el are necesita paracetamol pentru copii si consultul unui medic specialist. Exista posibilitatea sa fie in pericol experimentand chiar si stari febrile. Este indicat sa fie consultat de un medic situat in apropiere. Daca fiul sau fiica ta are temperatura destul de ridicata si medicamentatia nu ajuta ca aceasta sa scada, atunci suna medicul pediatru, sau daca nu, mergi la Spitalul de copii pentru consultatie. Daca te ingrijorezi ca bebelusul tau nu va lua paracetamol (fie il va scuipa) sau il va vomita (lucru care se intampla aproximativ la 30 de minute dupa ce este administrat), cere ajutor pentru viitoarele doze, sau mai degraba cauta sa obtii o alternativa, cum ar fi prescriptia de paracetamol sub forma de supozitoare.