Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42




Intrebari frecvente in sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
Insarcinata pentru a doua oara

Insarcinata pentru a doua oara

image

Contemplarea diferentelor

Este foarte probabil ca aceasta sa fie prima intrebare care iti va trece prin minte in momentul in care vei afla ca astepti un alt copil: cum va fi sarcina aceasta diferita fata de cea anterioara?

In timp ce vei avea nevoie de un glob de cristal pentru a putea prezice cu exactitate cum corpul si mintea ta vor reactiona in timpc e vor porni iarasi la drum pe Strada Maternitatii – pana la urma, fiecare sarcina este diferita! – este posibil sa facem cateva presupuneri corecte asupra felului in care vor decurge faptele incepand de acum si pana in ziua nasterii. Iata la ce sa te astepti.

Iti poti da seama ca esti mai putin preocupata de sarcina de data aceasta

Este, pana la urma, mult mai dificil sa iti permiti luxul timpului necesar meditatiei asupra unei noi sarcini, in timp ce alergi dupa un prescolar prin jurul casei. Daca iti dai seama ca te simti vinovata pentru ca lasi treburile zilnice sa te distraga de la bucuria de a fi insarcinata, incearca sa-ti acorzi cateva circumstante atenuante: vei avea destul timp pe care sa il petreci cu noul copil dupa nastere.

S-ar putea sa te ingrijorezi ca nu vei iubi noul copil intr-atat de mult pe cat il iubesti pe primul

Sau ca vei ruina viata copilului mai mare prin aducerea unuia mai mic in peisaj. In timp ce s-ar putea sa existe mici diferente si obstacole in timpul primelor saptamani sau luni din viata noului copil, fara indoiala ca vei fi in stare sa stergi aceste griji de pe lista destul de repede. Iti vei adjusta viata la sosirea noului bebelus, si asa o va face si copilul numarul 1.

Este posibil sa simti mai multa oboseala de data aceasta

Iti aduci aminte de zilele bune cand puteai face fata balonarii din primele zile de sarcina prin intinderea in pat la ora 7 seara sau cand te intindeai pe canapea in dupa-amiezele de Sambata si Duminica pentru a iti face siesta? Ei bine, asta face parte din istoria antica daca ai un copil mic sau un prescolar de care trebuie sa ai grija! Chiar daca partenerul tau trece prin chinurile iadului pentru a fi sigur ca iti primesti doza de odihna, radarul tau de mamica nu te va lasa sa te relaxezi si sa te destinzi in timp ce copilul se va juca in cealalta camera. Adauga acestui fapt si pe cel in care va trebui sa faci tura de noapte a rolului de parinte, din cand in cand, si este posibil sa vezi ca somnul face parte dintre visele indepartate in acest moment al vietii tale.

S-ar putea ca sarcina sa fie evidenta mai devreme

Deoarece uterul tau a mai fost o data in aceasta situatie, iar muschii tai abdominali s-ar putea sa nu mai fie chiar atat de tari pe cat erau prima data, te poti astepta ca sarcina sa inceapa sa fie evidenta mai devreme decat prima data cand ai fost gravida. Cateva dintre femeile insarcinate pentru a doua oara afla, de fapt, ca trebuie sa poarte hainele de maternitate cu mult inainte sa intre in cel de-al doilea trimestru de sarcina.

S-ar putea sa simti miscarea fatului mai devreme decat prima data

Pentru ca deja te numeri printre profesionisti atunci cand vine vorba de detectarea miscarii fetale, te poti astepta sa incepi sa simti miscarile bebelusului tau cu cateva saptamani mai devreme, de aceasta data. Cele care sunt mame pentru prima oara au, deseori, greutati in a deosebi miscarile fatului si senzatiile gastro-intestinale. Desigur, ca si cu orice altceva ce are legatura cu sarcina, si acest lucru poate varia: daca bebelusul tau decide sa stea mai inspre spate decat in fata uterului de-a lungul sarcinii, exista sansa sa ai dificultati in a detecta prea multe miscari fetale pana in momentul in care ai intrat destul de mult in cea de-a 2-a jumatate de sarcina.

Cel de-al doilea travaliu s-ar putea sa fie mai scurt

Insa nu exista garantii. Asa cum nu exista un tipar care sa se potriveasca tuturor sarcinilor, nu exista un tipar care sa se potriveasca tuturor travaliilor. In timp ce majoritatea femeilor gasesc ca cel de-al doilea travaliu progreseaza mult mai repede fata de primul (rata medie de dilatare ca colului uterin este de 1.2 cm pe ora pentru primul copil si 1.5 cm pe ora pentru cea de-a doua anstere, iar lungimea medie a stagiului de impingere variaza intre 1 si 2 ore pentru primul copil si mai putin de o ora pentru cel de-al doilea), nu vei sti cu siguranta daca acesta va fi si cazul tau pana ce nu vei fi, propriu-zis, in travaliu.

Este posibil ca durerile de dupa nastere pe care le-ai experimentat prima oara sa fie mult mai puternice acum

In timp ce este posibil sa nu-ti aduci aminte mai deloc de durerile de dupa prima nastere a copilului tau, este putin probabil sa uiti contractiile uterine pe care le vei avea de data aceasta. In fapt, cateva dintre mamele pentru a doua oara gasesc ca au nevoie de medicamente analgezice pentru a face fata contractiilor uterine dureroase cu care se confrunta in primele zile de dupa nastere. In timp ce aceste dureri de dupa nastere sunt un semn ca uterul tau face exact ceea ce ar trebui sa faca – se intoarce la stadiul de dinainte de sarcina – cateva femei gasesc aceste contractii asemanatoare din punctul de vedere al durerii cu cele din timpul travaliului. Desigur, nu este totul numai durere si osanda la cea de-a doua sarcina. Departe de acest lucru! Multe femei care sunt insarcinate pentru a doua oara gasesc ca sunt capabile sa se relaxeze si sa se bucure de cea de-a doua sarcin mult mai mult decat au facut-o prima oara. Pana la urma, sunt profesioniste in ale sarcinii, acum.