Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Intrebari frecvente in sarcina
  Sughitul copilasului in pantecele mamei  
  TOP 10 intrebari  
  TOP 10 lucruri de evitat in sarcina  
  Principalele semne de sarcina  
  Calatoria cu avionul  
  Top 10 temeri - Calatoria cu avionul  
  Sexul si sarcina  
  Baia fierbinte in sarcina  
  Lucrari dentare in sarcina  
  Ce culoare de ochi va avea bebelusul?  
  Activitatea fetala in sarcina  
  7 mituri despre predictia sexului copilului tau  
  Grijile din primul trimestru al sarcinii  
  Grijile din cel de-al 2-lea trimestru de sarcina  
  Grijile din cel de-al 3-lea trimestru  
  Insarcinata pentru a doua oara  
  Trezirea simturilor  
  Semnele timpurii ale travaliului  
  Placenta  
  Semne ale sarcinii cu gemeni  
  Pozitiile de dormit in sarcinii  
  5 efecte secundare ale sarcinii  
  Ce cauzeaza aparitia gemenilor  
  Intoarcerea copilului pentru nastere  
  Urinarea frecventa in timpul sarcinii  
  Folosirea telefonului in sarcina  
  Genetica si copilul tau  
  Anatomia fetusului: creierul  
  Cordonul ombilical  
  7 motive pentru care sarcina e buna  
  Schimbari emotionale in sarcina  
  Schimbari ale corpul gravidei in sarcina  
  Riscul ereditar asupra sanatatii copiilor  
  Sarcina fantoma sau sarcina falsa  
  Visele din timpul sarcinii  
  Schimbari psihologice in sarcina  
  Sarcina vs dragostea in cuplu  
  Cele mai comune boli genetice  
  Simturile in pantec  
  De ce barbatii isi doresc un fiu  
  Schimbari fiziologice in sarcina  
  Schimbari in primul trimestru  
  Schimbari in al 2-lea trimestru  
  Schimbari in al 3-lea trimestru  
  Cum se Calculeaza Varsa Sarcinii  
  Dezvoltarea fetala in primul trimestru  
Predictia sexului copilului

7 mituri despre predictia sexului copilului tau

image

Vrei sa afli?

Esti curioasa care va fi sexul micului chirias ce ti-a inchiriat uterul pentru ultimele 9 luni? Nu esti singura.

Inca de la inceputul timpurilor, cei pe cale de a deveni parinti au incercat sa ghiceasca daca bebelusul pe care il asteapta este fetita sau baietel. Vom arunca lumina peste 7 dintre cele mai intalnite mituri despre prezicerea sexului copilului.

1. Ritmul cardiac

„Un ritm cardiac de mai putin de 140 de batai pe minut inseamna ca vei avea un baietel, in timp ce un ritm cardiac de peste 140 de batai pe minut inseamna ca vei avea o fetita.”

Desi acest mit particular este vehiculat de cateva decenii, exista doar un singur studiu stiintific care sa vina in sprijinul lui: in 1993, un studiu la Universitatea din Kentucky, a ajuns la concluzia ca ritmul cardiac al fatului poate fi folosit pentru a prezice corect sexul a 91% dintre fetusii masculi si 74% dintre fetusii femele.

Orice alt studiu facut inaintea sau dupa acesta a ajuns la exact concluzia opusa a lui – ca ritmul cardiac fetal nu poate fi folosit pentru a prezice sexul copilului.

2. Forma burtii tale

„Daca porti copilul sus, este o fetita. Daca iti porti copilul jos, este un baietel”. Daca ai reusit sa treci prin toate cele 9 luni de sarcina fara ca cineva sa incerce sa prezica sexul copilului bazandu-se pe forma burtii tale, atunci esti o norocoasa!

Multi oameni acorda crezare, inca, unui mit ce vine din folclor, care spune ca baietii sunt purtati jos sau foarte in fata, deoarece au nevoie de o mai mare independenta, in timp ce fetitele sunt purtate sus si mai aproape de trupul mamei, deoarece au nevoie de o protectie mai mare – aceasta este originea acestui mit particular.

3. Greata de dimineata

„Daca ai greturi de dimineata severe, vei avea o fetita.” Teorii ca aceasta se aud de ani de zile, insa un recent studiu a pus si mai multe paie pe foc.

Cercetatorii suedezi au descoperit ca 56% dintre femeile internate cu greturi de dimineata severe au dat nastere unei fetite. Chiar daca acest studiu pare sa dovedeasca ceva – ceva ce a condus la mai mult de cateva argumente vehiculate printre obstreticieni – rezultatele nu sunt tocmai definitorii.

In cel mai bun caz, poti ajunge la concluzia ca exista o sansa mai mare de medie sa ai o fetita, daca te simti extraordinar de rau. Depinde de tine daca vei vopsi dinainte camera in roz sau nu, pe baza acestui fapt!

4. Bebelusul este activ

„Daca bebelusul este foarte activ, atunci vei avea un baietel.” Iata inca o teorie bazata pe niste prezumtii sexiste: barbatii sunt mai activi, in timp ce femeile sunt mai pasnice.

Ce nu ia aceasta teorie in considerare este ca, totalitatea miscarilor fetale pe care le simte o femeie este o chestiune de perceptie. Daca aceasta alearga toata ziua, facand diferite treburi, este posibil ca aceasta sa nu poata simti decat loviturile foarte puternice ale bebelusului.

5. Poftele

„Daca iti este pofta de dulce, vei avea o fetita. Daca iti este pofta de sarat, vei avea un baiat.” In timp ce ar fi foarte convenabil sa poti sa iti dai seama ca vei avea o fetita doar pentru ca ti-e pofta de ciocolata, nu exista dovezi concrete ca poftele sunt conectate la sexul copilului tau. In realitate, juriile inca au dubii asupra faptului ca poftele chiar exista! Asa ca nu te baza pe poftele tale – reale sau imaginare – pentru a cumpara hainute albastre sau roze.

6. Miscarile circulare sau de pendul

„Daca o verigheta de nunta sau un cutit suspendate deasupra burticii tale se misca intr-un cerc, vei avea o fetita. Daca se misca in fata si in spate, ca un pendul, vei avea un baiat.”

Aceasta metoda particulara de prezicere a genului copilului tau functioneaza exact ca si un glob de cristal. Tremuraturile micro-muschilor, asupra carora nu ai nici un control, cauzeaza inelului o miscare intr-o directie anume – o senzatie care poate parea destul de ciudata, insa care nu iti va spune nimic despre sexul copilului tau.

7. Calendarul chinezesc de conceptie

„Calendarul chinezesc de conceptie iti poate spune daca vei avea baiat sau fetita.” Calendarul chinezesc de conceptie – o idee a unui om de stiinta din secolul al 13-lea – pretinde ca iti poate prezice sexul copilului prin conexiunea intre varsta ta si luna conceptiei cu genul copilului. Desi are o reputatie destul de buna in China, avand o acuratete ridicata, testele efectuate in America nu s-au dovedit atat de pozitive.

Concluzii

Asadar, daca aceste mituri dau, in mod constant, gres, de ce continuam sa le resuscitam din nou si din nou?

Potrivit expertilor, exista doi factori care apar in aceste cazuri: primul este ca ai o sansa de 50/50 sa ai dreptate de cate ori incerci sa prezici sexul copilului tau folosindu-le si al doilea este ca exista sansa sa iti aduci aminte mai mult succesurile decat esecurile!

Sfatul nostru? Daca unul dintre aceste teste te convinge sa iti umpli un sifonier de rochite roz, fii sigura ca ai ce face cu ele, in caz de esec!

Discuta pe forum cu alte mamici despre predictia sexului.