Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Sexul pe ciclu

Mituri si factori importanti despre sex in timpul menstruatiei

image

“Pot avea sex in timp ce ma aflu la menstruatie?” Aceasta este o intrebare comuna pusa de multe femei care traiesc cu impresia ca sexul in timpul menstruatiei le pot cauza o infectie, vreo boala sau pot ramane insarcinate. Aici poti gasi cativa factori si mituri comune despre sex in timpul menstruatiei pe care le vei gasi interesante.

Facand sex in timpul menstruatiei te poate lasa insarcinata

Adevar: Chiar daca sansele sa ramai insarcinata daca faci sex in timp ce esti la menstruatie sunt minime, conteaza sa fii foarte atenta si sigura de fiecare data cand optezi pentru sex, chiar si in timpul menstruatiei. Un alt aspect care trebuie notat este ca spermatozoidul poate supravietui in interiorul organismului pentru cateva zile. In cazul in care faci sex neprotejat in timpul menstruarii si ovulezi devreme, sansa sa ramai insarcinata se multiplica drastic.

Sangele menstrual este daunator pentru penis

Adevar: O notiune comuna, neadevarata este ideea ca sangele menstrual este un fluid murdar care poarta infectii si alte impuritati, si de aici ideea ca ar fi rau pentru penis in cazul in care intra in contact cu el.

Adevarul este ca sangele menstrual nu este deloc impur, ci doar o amestecatura de sange sanatos si tesut de care organismul nu are nevoie (acesta ajuta uterul pentru sarcina si este varsat in fiecare luna). Deci sangele menstrual nu va dauna in nici un fel daca vine in contact cu penisul

Sexul in timpul menstruatiei poate fi daunator pentru uter

Adevar: In fiecare luna cand apare menstruatia, o deschidere mica se dezvolta in uter pentru a lasa sa treaca sangele menstrual. Ideea incetatenita este ca deschiderea este larga si sexul in timpul menstruatiei poate cauza ca penisul sa penetreze aceasta gaura si sa raneasca uterul. Acest lucru nu este posibil in nici un fel pentru ca deschiderea este prea mica pentru a putea fi penetrata. Deci, nu este absolut nici un fel de pericol pentru uter daca faceti sex in timpul menstruatiei.

Sexul in timpul menstruatiei poate cauza SIDA sau alte boli cu transmitere sexuala

Adevar: Nu poti sa intri in contact cu SIDA prin sex decat daca unul dintre parteneri este infectat cu aceasta boala. Daca practici sex neprotejat cu un individ care este pozitiv la HIV, sansa ca tu sa fii infectata este una mare, necontand cand este practicat, in timpul menstruatiei sau dupa.

Acelasi lucru este valabil pentru orice boala cu transmitere sexuala. Cum am mentionat mai devreme, sangele menstrual este o amestecatura de sange normal si tesuturi care aliniaza uterul. Deci, nu are cum sa contina nici o infectie, impuritate sau agenti care pot cauza vreo boala cu transmitere sexuala.

Totusi, daca partenerul tau are deja o boala cu transmitere sexuala, sansele ca infectia sa se extinda este una mare. Deci, faceti din acest factor un punct de vedere pentru a folosi un prezervativ, chiar si in timpul menstruatiei.

Sexul in timpul menstruatiei poate oferi alinare ale crampelor menstruale si de la o hemoragie excesiva

Adevar: Sa presupunem ca este corect. Sexul in timpul menstruatiei poate alina crampele menstruale ale unei femei, deoarece orgasmul poate stimula eliberarea de anumite chimicale din organism care pot reduce durerea. Din nou, sexul in timpul menstruatiei poate reduce durerea prin folosirea unor chimicale numite prostaglandine. Ele sunt responsabile pentru crampele menstruale.

Sexul in timpul menstruatiei mai poate opri hemoragia menstruala excesiva (in ceea ce priveste numarul de zile). Acest lucru nu inseamna neaparat ca sangele ramane in organism. Mai degraba, sexul poate cauza ca uterul sa se contracte si expandeze mai repede, acest lucru insemnand ca fluidul si tesutul ies din organism rapid. Prin urmare, exista sanse mari ca perioadele tale de menstruatie sa se opreasca mai devreme decat se intampla de obicei, desi va puteti astepta la un debit mai mare de varsare in primele zile.