Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Cauzele sangerarii menstruale masive

Cauzele sangerarii menstruale masive

image

Numita si menoragie, hemoragia menstruala masiva este deseori caracterizata prin sangere uterina anormala, lucru care ar necesita schimbarea tamponului cel putin o data la 2 ore. Menoragia mai este caracterizata prin hemoragia masiva care dureaza mai mult decat este considerat normal pentru un ciclu menstrual (7 zile) si dureri abdominale intre ciclurile menstruale.

Cauzele sangerarii menstruale masive

Deci, ce poate cauza exact hemoragia menstruala masiva? Desi fiecare femeie din lume trece prin menoragie cel putin o data in viata ei, aceasta tulburare apare din cauza ingrijorarii. Va voi insirui cele mai comune cauza pentru aceasta conditie:

Dezechilibru hormonal

Una dintre principalele cauze in care apare hemoragia menstruala masiva este dezechilibrul hormonal care tinde sa creeze o dezordine intr-o viata normala, echilibrata. Din perioada pubertatii pana la menopauza, o femeie va avea ca experienta cateva probeleme fizice si emotionale in organismul ei pana la schimbari hormonale semnificative si hemoragia menstruala masiva fiind una dintre ele.

In consecinta, acest dezechilibru in nivelul hormonilor duce la formarea unui strat gros a mucoasei uterine, care poate cauza sangerare masiva in timpul varsarii menstruatiei.

Fibrom Uterin

O alta cauza comuna care duce la sangerare menstruala masiva este cea a fibromului uterin. Aceasta boala este reprezentata prin cresteri non-canceroase care apar in uter datorita excesului de estrogen din organism. Aceste tumori se ataseaza intre ele de peretele uterin si se detaseaza in timpul varsarii menstruatiei. Acest lucru poate cauza sangerare excesiva menstruala la unele femei.

Acelasi lucru poate fi spus despre polipii de col uterin (care apar in jurul suprafetei colului uterin si canlului endocervical) si polipii endometriali (care apar in mucoasa uterului), ambele fiind cresteri benigne in organism care sunt cauzate datorita excesului de estrogen si pot cauza sangerari masive menstruale.

Dispozitive intrauterine

Aceste dispozitive sunt tratamente non-hormonale pentru contraceptie. De obicei, sunt inserate in uter pentru a controla nasterea unui bebelus, aceste dispozitive fiind preferate de o multitudine de femei care sunt impotriva pastilelor contraceptive sau folosesc o alta metoda de contraceptie.

In unele cazuri, aceste dispozitive pot cauza sangerare excesiva menstruala. In cazul in care o femeie are o experienta prelungita si masiva de sangerare menstruala dupa ce a intrudus un dispozitiv intrauterin, va trebui cel mai probabil sa il inlature.

Tulburari hemoragice

Este posibil ca unele femei sa sufere de o tulburare hemoragica mostenita care sa cauzeze hemoragia menstruala masiva. De exemplu, boala lui von Willebrand era o tulburare hemoragica care a fost mostenita. Boala se manisfesta prin coagularea sangelui ce devine un factor non-functional sau deficit, acest lucru conducand la hemoragie menstruala masiva.

Complicatii in timpul sarcinii

Avorturile spontane pot cauza o forma de hemoragie menstruala masiva in luna in care a avut loc avortul. Saricinile extrauterine pot si ele cauza o hemoragie menstruala masiva. Totusi, daca hemoragia este mare in timpul menstruatiei si doar atunci, este o sansa mare ca hemoragia sa nu fie din cauza unei complicatii de sarcina.

Medicamente

Cateva medicamente sunt cunoscute ca fiind cauza unor schimbari hormonale in organism si pot conduce la o hemoragie menstruala masiva. Chiar si unele medicamente care poseda proprietati anti-inflamatorii si anti-coagulante pot cauza hemoragie menstruala masiva in timpul menstruatiei. Medicamentele hormonale care nu sunt administrate corespunzator pot duce la o hemoragie menstruala masiva in unele cazuri speciale.

Conditii medicale alternante

In aditie, la cauzele mentionate mai sus, hemoragia menstruala masiva poate fi cauzata si de alte conditii medicale care trebuiesc verificate de un doctor pentru o diagnoza si un tratament corect.

Acestea includ conditii precum endometrioza, cancer uterin, adenomioza, boala inflamatorie pelvina, boli de rinichi/ficat, cancer de col uterin, cancer ovarian, cancer endometrial si lupus.