Cum sa alaptati nou-nascutul cu succes

Cum sa alaptati nou-nascutul cu succes (Ponturi si sfaturi)

image

  1. Invatati inca din maternitate, cu ajutorul asistentelor sau al doctorilor, tehnicile corecte pentru alaptat, in diverse pozitii si situatii. Este cel mai bine sa incepeti cu dreptul, iar acest lucru il puteti face numai daca apelati la persoane cu adevarat avizate, cum ar fi medicul neonatolog sau asistentele de la neonatologie
  2. Trebuie sa fiti constiente ca si chiar daca faceti totul corect, ca la carte, este posibil ca prima saptamana sa nu fie dintre cele mai bune. Fie lactatia se instaleaza mai greu, fie bebelusul e mai lenes, fie dvs nu v-ati obisnuit inca cu tehnicile invatate. Toate acestea vor trece. Daca apar crapaturi pe san, incercati sa va ungeti cu putin lapte.
  3. Beti multe lichide, lapte, apa, ceaiuri pentru stimularea lactatiei daca este cazul, pentru a putea avea o rezerva consistenta de laptic pentru bebelus. Ca sa poata produce laptele necesar bebelusului, corpul dvs are nevoie de multe lichide. De asemenea, trebuie sa mancati sanatos.
  4. Pregatiti-va un cosulet pe care sa il aveti la indemana in timp ce alaptati, cu tot ceea ce va trebuie, pentru a nu va intrerupe din alaptat. Puteti sa va puneti in acel cosulet o carte buna, telecomanda de la televizor, apa, un prosopel sau servetel umed / uscat pentru bebelus, in caz ca mai curge laptic si pe langa gurita, cam tot ce aveti nevoie ca sa puteti sta 20 min in scaunul dvs preferat si sa va alaptati in liniste bebelusul, fara intreruperi.
  5. Bucurati-va de timpul petrecut alaturi de copilul dvs. Legatura creata in timpul alaptarii si apropierea dintre mama si bebelus merita efortul.Trebuie sa fiti constiente ca ii acordati bebelusului dvs cel mai iubitor si hranitor start in viata.

PONTURI SI ATENTIONARI

  1. Nu renuntati ! Incercati chiar atunci cand credeti ca nu mai este nicio speranta sa reusiti sa il alaptati. Incercati sa stimulati lactatia consumand multe lichide. De asemenea, la recomandarea medicului, se pot lua si medicamente pentru stimularea lactatiei - Galactogil
  2. Nu renuntati pentru ca bebelusul pare mereu flamand si ar vrea sa manance la fiecare ora. Acesta este un mod natural de a dezvolta producerea laptelui. Cu cat bebelusul va suge mai mult laptic, cu atat sanii dvs vor produce mai mult laptic.
  3. Alaptati-va bebelusul inca din primele clipe ! Colostrul este cel mai nutritiv lapte pe care il creaza la inceput corpul dvs.