Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Simbolurile de pe etichetele tricotajelor

Intretinerea Tricotajelor

image Cuprins

Mai jos veti gasi cateva sfaturi privind intretinerea tricotajelor astfel incat sa se pastreze intr-o stare buna cat mai mult timp.

De asemenea, veti gasi si explicatia pentru diferitele simboluri europene folosite pe etichetele produselor.

Instructiuni Generale pentru Spalat

  • Lucrurile colorate dureaza mai mult daca sunt spalate pe dos.
  • Lucrurile tricotate isi pastreaza mai mult timp forma daca sunt uscate pe o suprafata plana
  • Nu uscati niciodata lucrurile colorate afara, la soare. Pot sa isi piarda din intensitatea culorilor sau sa apara pete de decolorare de la soare.

Spalarea in Apa

Simbolul in forma de vas indica faptul ca produsul poate fi spalat in apa, fie intr-o masina de spalat, fie manual. In interiorul vasului este un semn care indica temperatura in grade Celsius la care ar trebui sa spalati produsul. Linia de sub vas indica faptul ca exista o limitare in procesul normal de spalare.

image
Spalati in masina de spalat plina cu apa la temperatura indicata. Viteza de rotatie normala.
image
Spalati in masina de spalat cu apa la temperatura indicata. Masina trebuie sa fie numai jumatate plina. Stoarceti numai 1 minut. Intr-un uscator separat, numai o jumatate de minut. Linia de sub vas indica faptul ca trebuie sa luati masuri suplimentare de precautie atunci cand spalati produsul.

Spalarea Manuala

Asigurati-va intotdeauna ca detergentul s-a dizolvat complet in apa inainte sa puneti produsul in apa. Nu turnati niciodata detergent direct pe material.

image
Numai spalare manuala. Max 40 grade Celsius. Nu rasuciti, nu stoarceti.
image
A nu se spala in apa.

Spalarea Matasii si a Lanei

Produsele din lana netratata sau matase, de exemplu, care au instructiuni de spalare "Spalare manuala, maxim 40 grade Celsius", necesita o ingrijire speciala. Folositi un detergent special pentru spalat in apa la 40 grade Celsius. Spalati direct in apa cu temperatura mentionata, in care ati dizolvat in prealabil foarte bine detergentul. Presati usor produsul in apa, nu il frecati si nu il rasuciti. Clatiti foarte bine. Dupa ce s-a uscat pe jumatate produsul, scuturati-l o data ca sa se aseze mai bine. Lucrurile tricotate care sunt mai grele este recomandat sa le uscati pe o suprafata plana.

Calcarea

Daca gasiti aplicat semnul pentru calcare, inseamna ca produsul poate fi calcat normal cu o masina de calcat, In cadrul simbolului, sunt unul sau mai multe puncte care indica temperatura de calcare.

image
Temperatura ridicata, max. 200C
De exemplu pentru bumbac.
image
Temperatura medie, max. 150C
De exemplu pentru lana, matase naturala
image
Temperatura scazuta, max. 110C
De exemplu, pentru poliamida, acril.
image 
Nu se calca

Clorinarea

Triunghiul indica faptul ca produsul poate fi albit folosind clorinarea. Literele CL, simbolul chimic pentru clor, pot fi vazute in interiorul triunghiului.

image
Poate fi albit cu clor
image
Nu poate fi albit

Curatarea fara Apa

Circul indica faptul ca produsul poate fi curatat fara apa. Literele din interior indica tipul fluidului de curatare care poate fi folosit.

image
Will not stand a stronger dry cleaning fluid than perchloroethane. Perchloroethane is the most common dry cleaning fluid used..
image
Dry cleaning fluid such as P. The limitation refers to the water added, the mechanical process used and/or the drying temperature.
image
Will not stand a stronger dry cleaning fluid than naphtha.
image
Do not dry clean.

Uscarea

Dreptunghiul este simbolul pentru uscare. Apa trebuie scoasa din textile inainte de uscare. In principiu, toate materialele textile pot fi stoarse max 1 min (la masina de spalat). 

image
Tumble drying
image
Low
image
Normal
image
High heat in the tumble drier
image
Do not tumble dry


Simbolurile de mai jos apar pentru "air drying" (uscare la aer)
image 
Se usuca atarnat
image
Se usuca pe o suprafata plana