Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Testosteronul influenteaza libidoul

Testosteronul scazut al femeilor si libidoul

image Cuprins

Te-ai intrebat vreodata de ce nu ai niciodata starea necesara pentru un act sexual? E posibil ca bebelusul tau sau un eveniment plin de stres sa iti fi schimbat starea. Totusi, e posibil ca orgranismul tau sa aiba un nivel scazut de testosteron. Acest fapt ar putea uimi pe multi dintre voi, si anume ca testosteronul nu este monopolizat de barbati si chiar daca acest hormon mascului este deseori sinonim cu mustatele, musculatura clipocita, vocea groasa sau organele masculine, are totusi si o influenta cruciala in organismul unei femei, in particular la sectiunea ce tine de romantism. Glanda suprarenala a femeii si ovarele elibereaza testosteron la un nivel destul de mic in sangele ei, ceea ce afecteaza nivelul ei de energie, starea de spirit, densitatea de minerale din oase si libidoul.

Pasiune sexuala macinata

Cantitatile mici de testosteron din organismul unei femei pot cauza o conditie numita Tulburare hipoactiva de dorinta sexuala, care apare, de obicei, dupa 2-3 ani de la ultima menstruatie a femeii (numita faza postmenopauza). Ulterior menopauzei, nivelul de testosteron al femeii oscileaza in jur de 50-66% fata de atunci cand avea 20 de ani.

Diagnosticele care cuprind scaderea pasiunii sexuale

Semnele de testosteron scazut la o femeie pot fi suparatoare si poate include:

image

Bufeuri

Bufeurile pot fi descrise ca fiind o crestere usoara pana la extrem de caldura corporala sau acea stare de febra ce este simtita de unele femei.

Tulburari afective

Acestea sunt tulburari mentale caracterizate prin episoade ciclice de depresie care alterneaza in timp cu o stare de spirit buna.

Iritabilitate

Anumite cantitati deficite de testosteron din organismul unei femei o poate face irascibila, tafnoasa sau extrem de sensibila la orice fel de stimuli. Exista, de asemenea, un sentiment redus de bine care mai apare la femei.

Interes sexual scazut

Interesul sexual pierdut sau scaderea in dorinta pentru activitate sexuala, placere sau receptivitatea este, deseori, un semn de testosteron scazut in organism.

Oboseala

Oboseala fizica si mentala sau nivelul de energie scazut sunt simtite frecvent de catre femeile care au un nivel al testosteronului scazut.

Tulburari legate de somn

Orice tulburare legata de somn, cum ar fi dificultatea de a adormi, mentinerea somnului, somnul in reprize si altele, ar putea reprezenta faptul ca ai un nivel scazut de testosteron.

Scaderea masei musculare

Femeile care au un nivel scazut de testosteron experimenteaza o pierdere pronuntata de masa musculara.

Osteoporoza (oase poroase)

Subtierea oaselor apare odata cu scaderea masei osoase, ceea ce mareste probabilitatea de a suferi o fractura si probabilitatea unei vindecari lente. Un numar de specialisti sugereaza un test al sangelui pentru masurarea nivelului de testosteron din organismul unei femei.

Readucerea testosteronului la un nivel optim

Exista tratamente numeroase pentru tratarea nivelului scazut de testosteron din organism, inclusiv pastile luate oral, vaccinele, unguentele, gelurile sau plasturii transdermici. Terapia prin substituirea hormonilor este, iarasi, un tratament bun pentru revenirea la un nivel optim al testosteronului femeii.

Animatie video

Mai jos aveti o animatie care prezinta cum are loc productia de testosteron.