Sarcina
pe
saptamani

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42
Cum sa concepeti un baietel

CUM SA FACI UN BAIETEL

image

Daca va doriti sa ramaneti insarcinata si sa aveti un baietel, sunt anumite lucruri de care trebuie sa tineti seama pentru a va spori sansele. Dr Shettles a descoperit o metoda prin care puteti sa alegeti cu un procent de reusita de 80-90% sexul bebelusului, in cazul in care va doriti un baietel. Puteti de asemenea sa cautati si cartea Dr Landrum Shettkes, "How to Choose the Sex of Your Baby".

Asa cum stiti probabil deja, sexul bebelusului este determinat de spermatozoidul barbatului. Spermatozoizii cu cromozom Y, care duc la dezvoltarea unui baietel, sunt mai mici si mai rapizi decat spermatozoizii cu cromozom X, care duc la dezvoltarea unei fetite. Totodata, ei pot ajunge mai rapid la ovul, dar sunt si mai fragili.

Prin urmare, daca va doriti sa concepeti un baietel, trebuie sa aveti raporturi sexuale cat mai aproape posibil de momentul ovulatiei, daca este posibil chiar in ziua ovulatiei.

Pentru a determina precis momentul ovulatiei, puteti sa folositi un kit de predictie a ovulatiei, pe care il puteti folosi de 2 ori pe zi astfel incat sa puteti determina cu precizie momentul ovulatiei. O alta metoda mai empirica este luarea temperaturii bazale. In ziua ovulatiei, aceasta este mai ridicata decat in celelalte zile.

Daca doriti sa concepeti un baietel, ideal ar fi sa va protejati din momentul in care incepeti sa vedeti mucusul cervical, care anunta inceperea perioadei fertile. In caz contrar, spermatozoizii cu cromozom X vor ajunge deja la locul de intalnire cu ovulul si vor fi pregatiti sa "actioneze" de indata ce ovulul va "aparea in zona". Trebuie sa va protejati pana in ziua ovulatiei si abia atunci sa incercati sa concepeti.

Cu toate acestea, metoda Shettles nu are un succes garantat 100% si puteti deveni frustrata daca nu ramaneti insarcinata imediat. Daca va limitati la a avea raporturi sexuale numai incepand cu momentul ovulatiei, sansele Dvs de a ramane insarcinata se pot diminua.

De aceea, mai ales daca aveti probleme in a ramane insarcinata, nu se recomanda folosirea acestei metode de selectie a sexului.