Ce trebuie sa am in vedere?

OARE SA MAI FACEM UN COPIL?

image

Deja aveti o mandrete de copil si ati uitat cam tot ce presupune viata alaturi de un bebelus. De-acum este maricel, va puteti intelege cu el, va poate spune ce il supara sau ce il doare si parca nici nu stiti cand a crescut asa de mare si ce repede a trecut timpul.

Priviti cu drag mamicile cu bebelusi si ati inceput sa va intrebati daca e timpul sa mai faceti un bebelus?

Aceasta este poate cea mai grea decizie pe care trebuie sa o luati, indiferent daca aveti deja unul, doi sau mai multi copii. Nu exista garantii, nu exista nici un glob de cristal care sa va poata arata cum ar fi viata Dvs alaturi de inca un copil. Daca prima sarcina a fost grea, nimic nu va poate asigura ca si a doua va fi la fel de grea, si invers, bineinteles. Nicio sarcina nu seamana una cu cealalta, dupa cum nici mai tarziu, niciun bebelus nu seamana unul cu celalalt.

Trebuie sa va ganditi foarte bine si sa discutati toate aspectele impreuna cu partenerul de viata, sa incercati sa luati in calcul cam tot ceea ce ar presupune venirea pe lume a inca unui copil. Nu exista raspunsuri corecte sau raspunsuri gresite, pentru ca fiecare dintre noi este o entitate unica, cu trairi si simtiri unice.

Incercati sa va raspundeti la intrebarea "De ce imi doresc inca un copil?".

Daca simtiti o oarecare nostalgie dupa perioada sarcinii si a nasterii, nu uitati ca acestea sunt numai inceputul, si adevarata responsabilitate si greutate apare abia dupa aceea.

Daca parintii, socrii, rudele sau chiar partenerul de viata va tot preseaza sa mai faceti inca un copil "pentru ca asa e bine" sau pentru ca asa isi doresc ei, incercati sa va opriti o clipa in loc si sa va ganditi mai intai la ceea ce va doriti Dvs. Raspunsul trebuie sa vina numai si numai de la cei alaturi de care copilul va creste si se va dezvolta ulterior, de la parintii sai. Ei sunt singurii in masura sa decida pentru ca ei stiu cel mai bine care este situatia actuala si isi pot face o idee de cum va fi pe viitor.

Ganditi-va de asemenea si cum v-ar afecta pozitia financiara un alt bebelus si daca doriti sa faceti aceasta schimbare. Intrebarea nu este "Ne putem permite inca un bebelus?". trebuie sa fiti realist si sa va ganditi in afara sferei financiare si la timpul, rabdarea, atentia pe care va trebui sa le acordati micutului, si, mai mult decat atat, va trebui sa invatati sa o impartiti intre toti copiii.

Cum credeti ca vi se va schimba viata? Sunteti pregatita sa acceptati aceasta schimbare?

Un bebelus are nevoie mai ales in primele luni de foarte multa atentie si foarte mult timp. In plus, un bebelus nu are efect numai asupra parintilor, dar si a celorlalti copii. Sunt ei pregatiti sa isi imparta dragostea cu inca un fratior sau surioara?

Ambii parinti trebuie sa fie de acord cu sosirea pe lume a inca unui bebelus.

Intrebarea pe care v-o puneti este probabil daca acesta este momentul potrivit.

  1. Daca mai aveti un copil, este recomandat sa pastrati cel putin 18 luni intre sarcini, pentru a avea o sarcina sanatoasa si un bebelus asemenea. Cu cat ii dati ceva mai mult timp organismului dupa o sarcina, cu atat el se va reface mai bine si va fi pregatit pentru o noua sarcina.
  2. Ce diferenta de varsta preferati sa fie intre copiii Dvs? Acest lucru este mai putin important, pentru ca si daca e diferenta mai mica intre copii si daca este o diferenta mai mare, fiecare caz are avantajele si dezavantajele sale.
  3. Ce varsta aveti Dvs? Ceasul biologic a inceput sa ticaie? Rata de fertilitate scade dramatic dupa 35 de ani, si ar putea sa dureze ceva mai mult pana sa ramaneti insarcinata daca ati depasit aceasta varsta, la fel cum ar putea ca si sarcina sa fie putin mai dificila. Totusi, nimic nu este batut in cuie si fiecare organism se comporta diferit.
  4. Ce va spune inima? Daca in ciuda tuturor analizarilor logice si la rece, inima va indeamna sa mai faceti un bebelus, atunci deja aveti raspunsul:
    "A SOSIT TIMPUL SA AVETI INCA UN COPIL !"