Alimentatia gravidei

Indigestia si Arsurile Stomacale in Sarcina

image

Indigestia, de asemenea cunoscut ca si dispepsie, in sarcina, e partial cauzata de schimbari hormonale, sau mai tarziu, de marimea fetusului care preseaza stomacul. Simptomele indigestiei pot include sentimentul ca esti plina, ca te simti rau sau ti-e greata. De obicei, aceste simptome apar dupa o masa.

Arsurile de stomac sunt mai mult decat o simpla indigestie. E o durere puternica, ca o taiere in piept, care e cauzata de sucul gastric ce care trece din stomac inspre esofag (tubul care face legatura intre gura si stomac). Asta se poate intampla atunci cand valva dintre stomac si esofag se relaxeaza in timpul sarcinii.

Poti ameliora disconfortul indigestiei si arsurii stomacale facand schimbari in dieta si stilul de viata si sunt chiar si produse farmauceutice produse sa combata acest simptom.

Evitarea indigestiei

image Urmatoarele sfaturi te pot ajuta sa previi indigestia:

  • Incearca sa mananci mai putin si sa ai mese mai dese
  • Stai dreapta atunci cand mananaci, deoarece, in acest fel, nu mai exista presiune pe stomac
  • Evita mancarurile care iti pot face probleme, cum ar fi cele picante
Asigura-te ca inca ai o dieta sanatoasa, incluzand mancaruri precum paine, orez, paste, cartofi, fructe si legume. Intreaba-ti doctorul despre mai multe sfaturi pentru prevenirea indigestiei, incluzand oprirea din fumat.

Evitarea arsurilor stomacale

Pentru a evita arsurile stomacale ai putea:

  • dormi pe multe perne, arsurile stomacale apar des din cauza statului drept/intins
  • evita mancarea si bauturile cu cateva ore inainte sa adormi
  • daca problemele de arsuri stomacale persista, apeleaza la doctorul tau pentru un antiacid
Pentru a micsora durerea cauzata de arsura stomacala, incearca sa bei un pahar de lapte. Poti avea un pahar de lapte langa pat, in cazul in care te trezesti cu o arsura stomacala in mijlocul noptii. Sa nu iei nici un fel de antiacid sau remediu fara a discuta cu doctorul/farmacistul tau.

Puteti discuta pe forumul 7 pitici cu alte mamici despre arsurile epigastrice in sarcina.