Beneficiile inotului in sarcina

Inotul in Timpul Sarcinii

image

Inotul este o metoda excelenta pentru a imbunatati circulatia sangvina, a creste tonusul muscular si forta. Totusi, in timpul sarcinii, acesta trebuie practicat cu prudenta, tinand cont de o serie de aspecte. In primul rand trebuie sa aveti acordul medicului dvs pentru a merge la inot. Deoarece acest sport nu este unul prea riscant, se poate practica in mare parte pe tot timpul sarcinii. Trebuie sa va propuneti sa inotati circa 30-60 minute in fiecare zi. Puteti sa faceti si plimbari zilnice, alergari usoare, dar deja spre sfarsitul sarcinii acestea nu mai sunt recomandate si singura alternativa pentru exercitii este inotul. Cumparati-va un costum de baie comfortabil, adaptat starii dvs de femeie insarcinata. Scopul principal este comfortul dvs ! Incercati sa faceti pluta pe spate. Daca simtiti ca obositi, folositi-va de o pluta si lasati bratele sa se odihneasca in timp ce bateti apa doar cu picioarele. Puteti incerca si exercitii la marginea bazinului, ridicari usoare ale picioarelor, miscari ale bratelor. Frumusetea in privinta inotului este ca va scapa de stres si este cea mai buna forma de exercitiu mai ales in timpul sarcinii. Daca obisnuiati sa mergeti la inot si inainte sa ramaneti insarcinata, o puteti face si in timpul sarcinii, cu acordul medicului dvs. Daca nu obisnuiati sa inotati inainte de a ramane insarcinata, este recomandat sa incepeti intr-un ritm mai lent, fara sa va suprasolicitati.

Inotul in primul trimestru de sarcina

In primul trimestru de sarcina trebuie sa incercati sa inotati 20 minute zilnic. Daca aveti greturi dimineata, inotul va va ajuta sa scapati de ele, dar ar putea sa le si inrautateasca. Trebuie sa incercati si sa vedeti ce efecte are si apoi sa vedeti ce faceti mai departe.

Inotul in al 2-lea trimestru de sarcina

Singura grija pe care trebuie sa o aveti este sa va procurati un costum de baie comod, pe masura ce burtica se mareste. In rest, daca medicul nu va interzice inotul din diferite motive, puteti sa practicati acest sport si in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina.

Inotul in al 3-lea trimestru de sarcina

Atunci cand inotati, toata greutatea pe care o simtiti din cauza sarcinii devine parca mai mica. Daca ultimul trimestru de sarcina va prinde in lunile de vara, inotul poate fi o adevarata binecuvantare. Musculatura se tonifica, circulatia sangvina este imbunatatita, iar dvs va simtiti mult mai bine.