Sarcina pe saptamani

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35
36 37 38 39 40 41 42




Supe cu carne

Supa de pasare cu galuste de gris

Ingrediente (pentru 2 portii):

  • 100 g carne de pasare
  • 25 g morcov
  • 10 g albitura
  • 15 g telina
  • 10 g ceapa
  • 10 ml ulei
  • 5 g verdeata
  • putina sare

Mod de preparare:

Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, se fierbe pe jumatate in apa cu sare si se spumeste.

Se adauga apoi legumele si se lasa sa fiarba impreuna.

Dupa ce au fiert toate, se strecoara supa in alt vas si se adauga uleiul.

Pentru prepararea galustelor (la 500 ml supa) sunt necesare:

  • 5 g unt
  • un ou
  • o lingura gris
  • sare

Se freaca bine untul cu galbenusul si sarea, apoi se incorporeaza grisul si albusul batut spuma (se pot prepara si fara unt). Compozitia se toarna, cu lingurita, in supa care clocoteste.

In caz ca prima galusca se desface, se mai pune putin gris in compozitie. Galustele se fierb in supa 10-15 min. La servire, se adauga verdeata, spalata si tocata marunt.


Supa de vita cu orez (de la 5 luni)

Ingrediente:

  • 150 gr carne manzat
  • 1 morcov
  • 1/ 2 telina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:

Carnea se taie cubulete si se fierbe bine, spumindu-se mereu. Apoi se adauga legumele si orezul si se lasa sa fiarba la foc mic. Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa.