Sarcina pe saptamani

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35
36 37 38 39 40 41 42
Aventurile baronului Munchhausen de Rudolf Erich Raspe
Copiii spun lucruri traznite
Regulamentul concursului :

Fiecare membru participant trebuie povesteasca un lucru haios spus de copii, fie ca este o exagerare, o minciuna nevinovata sau o interpretare gresita a lucrurilr.

Câştigătorii vor fi aleşi prin votul membrilor înscrişi. Nu pot participa la concurs si vota decât membrii cu mai mult de 100 de postari. Perioada de înscriere este 9 -22 mai 2011. Perioada de votare este 23 - 26 mai 2011. Orice încercare de fraudare a voturilor va fi penalizată prin descalificare.

Pentru înscriere vă aşteptăm să vă înscrieţi aici pe forum.7p.ro !

Premiul concursului :

Premiul constă in 3 volume Aventurile baronului Munchhausen scrisa de Rudolf Erich Raspe, cate unul pentru fiecare din primii trei castigatori.

Un mincinos fara pereche. Un bătrânel uscăţiv, cu nasul lung şi ascuţit, şade lângă cămin şi-şi povesteşte peripeţiile. Oamenii adunaţi în jurul lui râd în hohote: – Bravo, münchhausen! mai mare minciună nici că se putea! Dar el nu-i ia în seamă şi povesteşte înainte: cum a zburat de două ori pe Lună şi ce-a mai păţit. Un străin, care nu l-a mai auzit până acum, nu mai poate suporta şi-i zice indignat: – minciuni sfruntate! cai verzi pe pereţi! nimic din ceea ce spui nu-i adevărat! Îmbufnat, bătrânelul îi răspunde cu emfază: – Baronii, prinţii şi sultanii, pe care am avut onoarea să-i consider drept cei mai buni prieteni, mi-au spus întotdeauna că n-au întâlnit om mai sincer, mai cinstit pe lume. hohotele de râs se înteţesc şi mai mult: – münchhausen – cel mai cinstit om pe lume! ha-ha-ha! ha-ha-ha! ha-ha-ha! ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, münchhausen deapănă altă poveste, despre un copac minunat care a crescut pe capul unui cerb. – copac!... pe capul unui cerb! – ce-i aici de mirare? Era un vişin. cu vişine coapte. mustoase şi dulci de se topeau în gură!... Vei găsi în această carte, dragă cititorule, multe dintre istorioarele pline de haz ale baronului münchhausen. citeşte-le şi judecă şi tu: a existat oare pe lume un mincinos mai mare decât el?

Premiile pot fi livrate numai pe teritoriul României.

Expedierea premiilor:

Premiile vor fi expediate câştigătorilor de către sponsorul concursului - editura LITERA - numai pe teritoriul României în luna imediat următoare încheierii concursului.Site-ul www.7p.ro nu îşi asumă responsabilitatea expedierii acestor premii.

Sponsorul concursului este EDITURA LITERA

Grupul editorial Litera cuprinde două edituri, o agenţie de publicitate, o societate de difuzare a cărţilor, trei librării, dintre care una virtuală: www.litera.ro.

Domenii de editare:

 • beletristică
 • critică
 • dicţionare
 • enciclopedii
 • albume
 • carte pentru copii

Grupul editorial Litera s-a dezvoltat constant în jurul unor colecţii de forţă. Incă de la înfiinţare, în 1990, au acordat atenţia cuvenită literaturii clasice naţionale şi internaţionale. În ciuda tuturor greutăţilor, au rămas fideli rolului esenţial al cărţii, acela de instrucţie şi de informare. De asemenea, parteneriatele cu puternice case editoriale europene i-au ajutat să fie mai buni, să ridice ştacheta exigenţelor editoriale pe piaţa românească. Nu au publicat doar titluri, ci au creat evenimente editoriale.

Colecţii:

 • Carte pentru toţi
 • Biblioteca Şcolarului
 • Biblioteca de aur
 • Ecranizări de succes
 • Enciclopedii vizuale - în colaborare cu editura britanică Dorlink Kindersley
 • Prima mea enciclopedia - în colaborare cu editura britanică Dorlink Kindersley
 • dicţionarul Oxford explicativ al limbii engleze - în colaborare cu editura britanică Dorlink Kindersley
 • dicţionarul Penguin al limbii engleze - în colaborare cu editura britanică Dorlink Kindersley

Editura Litera a fost dintre primele edituri din ţară care au acordat o atenţie specială cărţii electronice. Librăria virtuală Litera a fost vizitată în ultimii ani de un număr tot mai mare de adepţi ai acestui tip de lectură.


www.litera.ro - Mai mult decât o editură, Litera e un mod de a înţelege cartea