Dupa cat timp pot face un test de sarcina

Sunt insarcinata? Cat de repede pot face testul de sarcina?

Test sarcina Cuprins

Ce poate fi mai greu decat sa astepti sa vezi daca minunea s-a infaptuit? Atunci cand tu si partenerul tau incercati sa "ramaneti insarcinati", nimic nu e mai greu decat sa astepti. Cele doua saptamani clasice de asteptare din momentul conceptiei intind la maxim nervii chiar si la cele mai rabdatoare cupluri. Intrebarea care se pune acum este daca chiar este nevoie sa asteptati doua saptamani pentru a obtine raspunsul la intrebarea Dvs.

Datorita descoperirilor stiintifice este posibil acum sa depistati o posibila sarcina chiar inainte de a astepta sa vedeti ca va intarzie ciclul menstrual, si chiar de la Dvs de acasa. Depinde insa de tipul de teste de sarcina pe care le folositi.

Cum functioneaza testele de sarcina

Indiferent daca apelati la a face o analiza de sange la un laborator sau un test de urina acasa, ambele teste functioneaza prin detectarea hormonului hCG. In laborator exista o serie de teste care se pot face si care detecteaza hCG. Testele de sange se folosesc de obicei daca se doreste determinarea exacta a cantitatii de hCG produsa. Testele de urina pot determina doar daca hCG este prezent sau nu, la un nivel suficient de ridicat pentru a confirma prezenta sarcinii. Un test de sarcina este considerat POZITIV daca nivelul hCG este de 5 mlU/L sau mai mult.

Ce este acest hCG si cand incepe organismul sa il produca?

Pentru a putea intelege mai bine principiul pe baza caruia functioneaza testele de sarcina este util sa stiti mai intai ce este hCG si de asemenea, bazele dezvoltarii fetale.

hCG, sau human chorionic gonadotropin, este produs foarte devreme in sarcina si serveste mai multor functii pentru a ajuta la dezvoltare, inclusiv stimularea productiei de progesteron si estrogen. Inca de la inceputul sarcinii, bebelusul trece prin mai multe faze de dezvoltare. Ovulul femeii, impreuna cu spermatozoidul barbatului se unesc si formeaza zigotul. Zigotul trece printr-un proces de diviziune rapida, formand trophoblastul. Acesta va incepe sa secrete hCG chiar din faza aceasta timpurie de sarcina. Acest lucru nu se intampla inainte de implantarea bebelusului in uter. Ovulatia si fertilizarea apar de obicei in jurul celei de-a 14 zile, incepand cu prima zi a menstruatiei. Daca are loc fecundarea, zigotul va trece prin trompa uterina catre uter. La aproximativ 7 - 9 zile dupa fecundare, bebelusul se va implanta adanc in peretele uterin. Corpul femeii nu va incepe sa produca hCG pana in acel moment. Dupa ce corpul femeii incepe sa produca acest hormon, el va putea fi determinat prin intermediul testelor de sarcina.

Cand ar trebui sa fac testul de sarcina?

Cele mai noi teste de sarcina ce se pot folosi si acasa detecteaza si cantitati reduse de hCG, de cca 5mlU/L. Cu aceste teste sensibile, puteti depista o eventuala sarcina cel mai devreme la 7 zile dupa data ovulatiei. Implantarea apare undeva intre 7 si 10 zile dupa ovulatie, iar femeile produc cantitati diferite de hCG, care se dubleaza de obicei la interval de 2-3 zile. Este posibil totusi ca implantarea ovulului fecundat sa nu se fi produs inca sau sa nu produceti inca suficient de mult hCG astfel incat sa fie detectat de un test de sarcina uzual, folosit acasa.

De aceea, pentru rezultate mai bune si mai sigure, este recomandat sa asteptati sa treaca 14 zile de la ovulatie sau sa asteptati sa vedeti daca va intarzie ciclul menstrual. Daca chiar ardeti de nerabdare, cel mai devreme puteti incerca sa faceti un test de sarcina la 7 zile de la momentul ovulatiei. Nu uitati insa ca un test de sarcina facut asa de devreme si care a iesit negativ nu este absolut sigur ca este negativ, el trebuie repetat si dupa ce ati observat o intarziere a menstruatiei.


                                                                                                                                                                   
Zodii copii

Calculator

Lista nume

Lista nume

forum